Kuřecí polévka pro Star Wars

vydáno 31. 8. 2015 | autor Lukáš Erben | sekce Glosy | téma Filmy

Tagy: Hvězdné války, Kuřecí polévka pro duši, Star Wars

Možná vám uniklo, že ve stejnou dobu jako nový díl Hvězdných válek, a jak aktuálně upozornil server CinemaBlend dokonce ve stejný den (16.12. 2016), má mít premiéru jeden z nejpodivnějších filmových (a televizních) projektů příštího roku „Kuřecí polévka pro duši“.

Star Wars the Force Awakens

Na skutečnost, že na prosinec příštího roku je plánována premiéra sedmého pokračování Star Wars, za něž vdečíme Disney (protože v roce 2012 koupilo Lucasfilm mimo jiné i se záměrem vyždímat pár stovek milionů či spíše miliard dolarů z frančízy Hvězdných válek) asi netřeba upozorňovat. Možná vám ale uniklo, že ve stejnou dobu, a jak aktuálně upozornil server CinemaBlend dokonce ve stejný den (16.12. 2016), má mít premiéru jeden z nejpodivnějších filmových (a televizních) projektů příštího roku „Kuřecí polévka pro duši“.

Pro ty z vás, kdo se motivační literatuře vyhýbají jako Gerard Depardieu placení milionářské daně (jsme na tom stejně, bohužel jen v případě té literatury), malý úvod do problematiky: Kuřecí polévka pro duši (Chicken soup for the soul) je jedním z největších knižních bestsellerů 90. let na druhé straně Atlantiku. Její autoři, Jack Canfield a Mark Victor Hansen na úspěchu první knihy vystavěli nejen řadu dalších více než 200 knih a publikací, ale také celé vydavatelské impérium jehož centrem je stejnojmenné nakladatelství. Za zmínku přitom stojí, že oba autoři v životě krom motivačních školení a literatury ničeho zajímavého nedosáhli – ve svém vlastním oboru jsou ovšem hvězdy par excellence a ukazují, že nejlepší způsob jak pomocí motivačních programů a literatury zbohatnout je jejich tvorba (plus expanze značky do oblasti televize, potravin a žrádla pro domácí mazlíčky).

Ve světle reality byznyzsu kolem „Kuřecí polévky“ už pak ani nepřekvapí vskutku odvážná myšlenka převést motivační knížku na stříbrné plátno s pomocí Brandona Campa, coby scénáristy (režisér a spoluscénárisla slaďáku Love Happens). Ostatně „motivační dramata“ mohou být v amerických kinech úspěšná, jak ukazují filmy Think Like a Man nebo He's Just Not That Into You (ne, také jsme je neviděli).

Po tom všem už snad ani nepřekvapí nápad jít s Kuřecí polévkou do kin v den premiéry probouzející se Síly. Ostatně uvidíme, kolik důstojnosti si Nové Hvězdné Války dokáží ve vlastnictví Disney udržet. Viz například zprávy o tom, že jedna z nejmocnějších bojových lodí v novém díle ságy ponese poněkud béčkové jméno „Finalizer“. Doufáme také, že nástupce R2, robot BB-8, nebude plechovou alternativou šišlajícího Jar-Jar Binkse z prvního dílu.

Inu, uvidíme.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Glosy

Komentáře