Kultovní Pulp Fiction Quentina Tarantina od 7. května opět v českých kinech

vydáno 30. 4. 2014 | autor AČFK | sekce Tiskové zprávy | téma Filmy | 1 komentář

Tagy: film, kino, Projekt 100, Pulp Fiction, Quentin Tarantino

Film Pulp Fiction: Historky z podsvětí Quentina Tarantina se vrací do českých kin. Adrenalinová injekce bodnutá v poslední možnou chvíli přímo do srdce, soutěž v twistu u Mazaného králíčka, před válečným nepřítelem bezpečně ukryté zlaté hodinky, bleskový úklid omylem odprásknutého černocha z gangsterského auta, loupežné přepadení fast foodu… Nezáleží na tom, která z nesmrtelných scének zalitých krví a černým humorem je vaše nejoblíbenější, nebo která se vaší nejoblíbenější stane, pokud jste snad Pulp Fiction ještě neviděli. Od 7. května si vše můžete náležitě vychutnat na velkém plátně, v té nejlepší technické kvalitě. Nerozlučná dvojka Vincent a Jules, obávaný Pan Velký, jeho sexy manželka Mia i drsný boxer Butch jsou zpátky! A to díky Asociaci českých filmových klubů a jejímu Projektu 100, který od roku 1995 uvádí do tuzemské distribuce skvosty světové kinematografie v digitalizované verzi. Pulp Fiction navíc přesně 20 let po premiéře, kterou měl v květnu 1994 na festivalu v Cannes.

Zatímco mnohé filmy bývají označovány za kultovní z nedostatku jiných přívlastků, Pulp Fiction skutečně kultovní JE. Premiéru měl v roce 1994 a od té doby osudově zasáhl generace filmařů a diváků. Pro někoho zjevení na stříbrném plátně, pro někoho spletenec perverzních brutalit. Každopádně legenda. Což se týká nejen filmu samotného, ale i hudby, která v 90. letech zněla snad z každé diskotéky. Tři na první pohled nesouvisející historky z podsvětí, které se zdánlivě nelogicky prolínají v prostoru i čase, aby nakonec zázračně vytvořily jeden příběh plný absurdních situací, překvapivých dějových zvratů, geniálních dialogů (které se dají s úspěchem použít při nejrůznějších životních situacích), drog, zabíjení a twistu. Film nemá hlavního hrdinu, je jich tady hned několik a jeden lepší než druhý. I ti, kteří je hrají. John Travolta, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, kterou Tarantino nazývá svou múzou, Tim Roth nebo Harvey Keitel jako elegantní čistič problémů.

Odborníci označují Pulp Fiction jako mezník moderní kinematografie. Akademici mu udělili Oscara v kategorii nejlepší scénář, členové mezinárodní poroty na festivalu v Cannes Zlatou palmu pro nejlepší film. Pulp Fiction je zkrátka tím správným důvodem, proč se vydat do kina, tím správným důvodem, proč (stejně jako Tarantino) milovat film.

Více informací na: www.projekt100.cz

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Kultovní Pulp Fiction Quentina Tarantina od 7. května ...

Vložil Miro (bez ověření), 21. Květen 2014 - 15:39

Obrázek uživatele Miro

Nemám k nemu nejaký veľký vzťah, videl som ho len raz pred skoro troma rokmi, ale je fakt že daktoré scénky alebo dialógy sú fakt skvostné, napríklad jak sa bavia o tom že ten neje bravčovinu lebo prasa pojedá vlastné hovná :DDD