Křesťanská agitka Fireproof se chystá na Blu-ray

vydáno 12. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, Dolby TrueHD, film, Fireproof, MPEG-4 AVC, Sherwood Pictures, Sony Pictures

Fireproof (2008)

Jméno Alex Kendrick asi nikomu z čtenářů HDmag.cz příliš neřekne. Tento režisér má na svém kontě už tři filmy, z toho jeden televizní, všechny jsou pak velice silně prosyceny „boží“ tematikou. Není se čemu divit, Alex má v tomto směru za sebou bohatou minulost – pracoval jako DJ pro dvě křesťanské rozhlasové stanice, pro baptistický seminář a nakonec si založil vlastní produkční společnost, Sherwood Pictures.

Právě v ní vznikl i zatím poslední Kendrickův film, drama Fireproof (FDb.cz). Ačkoliv se jedná o průhlednou propagandu dotovanou církví, příběh samotný není úplně nejhorší a téměř televizní zpracování (rozpočet byl pouhých 500 tisíc dolarů) mu nijak neškodí. Samozřejmě, stále se jedná o „zábavu“ pro určitý okruh lidí, ale i ti mají samozřejmě právo na vyjadřování a šíření svých názorů. A to i ve vysokém rozlišení.

Na Blu-ray se teď Fireproof objeví díky studiu Sony Pictures, které na 29. září připravuje vydání pro region A. Po technické stránce půjde o standard (MPEG-4 AVC video, Dolby TrueHD 5.1 audio), k dispozici ale bude celkem slušná porce bonusů: komentáře režiséra a scénáristy, vynechané scény, hudební video křesťanské (jak jinak) rockové skupiny Casting Crowns, film o filmu a další krátké dokumenty.

Sony Pictures své Blu-ray disky regionálně nekóduje a je nepravděpodobné, že by na tom chtěla právě v tomto případě něco měnit. Americké vydání tedy bude možné bez problémů přehrát i na našich evropských přehrávačích, samozřejmě nelze očekávat českou jazykovou podporu. Ta by se mohla objevit případně až na některé z evropských mutací, jejichž existence je zatím nejistá. Ale možná se Bůh postará…

Fireproof (2008)

Fireproof (2008)

Caleb Holt zachraňuje jako hasič ostatní lidi, ale vlastní manželství se mu rozpadá. Když už všechno nasvědčuje rozvodu, jeho otec mu daruje deník se spoustou rad, jak manželství zachránit. Caleb postupně zjišťuje, že nejdřív musí nalézt Boží lásku, aby ji mohl předat své manželce. Jedině tak bude jeho manželství zachráněno.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Křesťanská agitka Fireproof se chystá na Blu-ray

Vložil Anonym (bez ověření), 11. Říjen 2009 - 22:21

Obrázek uživatele Anonym

Tento film byl opravdu supr.Doporučuji pro ty kterým to v manželství moc neklape,ale samozřejmě i těm kterým klape :-).Film můžu pouze doporučit.