Konverze videa pro Sony PlayStation 3

vydáno 1. 10. 2008 | autor Štěpán Čermák | sekce Extra HD | téma Přehrávače, IT a software | 65 komentářů

Tagy: AVI, Blu-ray, DivX, DVD, H.264, matroška, MediaInfo, MKV, mkv2vob, MOV, MP3, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, MPEG-4 AVC, PlayStation 3, přehrávač, PS3, QuickTime, Sony, SUPER, WMV, XMB, XviD

Sony PlayStation 3

Pokud máte doma PlayStation 3, jistě víte, že hraním her a přehráváním BD a DVD možnosti konzole nekončí. Využití PlayStationu jako multimediálního centra se přímo nabízí – zvlášť pro ty, kteří jako alternativu stand-alone playeru nevyužívají HTPC, takže se nemohou na televizoru podívat na stažené filmy a seriály jinak, než složitým připojováním dalšího zařízení.

Proto se dnes budeme bavit o přehrávání počítačových formátů. Se těmi si sice některé stolní DVD přehrávače poradí, jejich možnosti ale většinou končí v SD sféře, o nutnosti vypalování na samostatné médium ani nemluvě. Jsou tu také multimediální centra typu Popcorn Hour, pokud ale vlastníte PlayStation 3, jejich koupě je opravdu zbytečná. K PS3 si navíc nyní můžete ze zahraničí dokoupit přijímač pozemního digitálního signálu PlayTV – recenzi připravujeme.

Podporované formáty

Nejdříve tedy k přímo podporovaným formátům, tedy k těm, které stačí zkopírovat na interní disk a začít přehrávat.

  • Memory Stick Video Format
    • Formát MPEG-4 SP (AAC LC)
    • Formát H.264/MPEG-4 AVC Main Profile (AAC LC)
  • Formát souboru MP4
    • Formát H.264/MPEG-4 AVC High Profile (AAC LC)
  • Formát MPEG-1 (MPEG Audio Layer 2)
  • Formát MPEG-2 PS (MPEG2 Audio Layer 2, AAC LC, AC3(Dolby Digital), LPCM)
  • Formát MPEG-2 TS (MPEG2 Audio Layer 2)
  • Formát AVI
    • Formát Motion JPEG (Linear PCM)
    • Formát Motion JPEG (µ-Law)
  • Formát AVCHD (.m2ts / .mts)
  • Formát DivX
  • Formát WMV
    • VC-1 (WMA Standard V2)

Jestliže jste navíc majitelem externího HDD (nebo větší flashky), nemusíte ani nic kopírovat; po připojení přes USB port se v XMB prostě objeví další zařízení – tedy podsložka, ve které soubory najdete. Dvě důležitá upozornění:

  • s DivX soubory o velikosti nad 2 GB si PS3 neporadí
  • pro zobrazení některých souborů je při najetí na složku externího zařízení nutné stisknout místo křížku trojúhelník a zvolit možnost „Display All“ (viz. obrázek).

To je velmi důležité, jinak se totiž zobrazí jen některé soubory, což uživatele mylně vede k domnění, že ty ostatní PlayStation nepodporuje.

XMB "Display All"

DVD ripy

Pokud tedy máte vlastní DVD rip ve formátu DivX/XviD (což je pravděpodobně videosoubor s containerem .avi), nejen že ho PlayStation bez problémů zobrazí a přehraje, ale navíc ho upscaluje do 1080p. Nutno říct, že i tyto DVDripy vypadají v jeho podání stravitelně – srovnatelně s naším DVB-T vysíláním. V případě nekomprimované kopie DVD (získané třeba programem DVD Shrink) nemá PS3 se zobrazením ani přehráním souboru (VOB) nejmenší problém.

Opět pozor na velikost – soubor musí být připravený pro uložení na disk FAT32, kopie dvouvrstvých disků tedy musí být rozdělena na dvě poloviny, což bude platit i pro všechny ostatní soubory, o kterých dnes budeme mluvit. Se zvukem si přístroj poradí ve všech standardních formátech (MP3, Dolby Digital, DTS…). Jsme ale stále ve sféře SD a nižší, což čtenáře HDmag.cz a majitele vysokodefiničních televizorů asi příliš nezajímá.

HD video

Jak je to tedy s videem ve vysokém rozlišení? Vyzkoušeli jsme několik variant a formátů, přičemž nejdůležitější pro nás bude konverze QuickTime (MOV) souborů v MKV containeru, což je pravděpodobně poslední z běžně používaných typů souborů, které PlayStation neumí zpracovat. Cílem pro nás bude získat video v containeru AVI. Programy, se kterými budeme pracovat, sice zvládnou i jiné (např. VOB), AVI je ale vhodnější pro jeho známost a univerzálnost.

V případě souborů s koncovkou .mov (tedy QuickTime) se lze překódování vyhnout, protože QuickTime používá takové kodeky, které PS3 přímo podporuje (tedy AVC). Mohlo by ale dojít k problémům se zvukem, je tedy lepší soubor „předělat“. Tato operace je sice časově náročnější, na druhou stranu se pak už nikdy nestane, že by video nešlo přehrát. Protože jako .mov se většinou stahují pouze trailery, jejich překódování nebude nijak dlouhé – jsou to přece jen několikaminutové klipy.

Překódování zajistí programy SUPER (přímý odkaz pro stažení) a mkv2vob (přímý odkaz pro stažení). Oba jsou freewarové, za jejich používání tedy není nutné platit. Nic víc prakticky není potřeba.

MOV (QuickTime)

Nejdříve tedy převádění QuickTime videa: do okna programu SUPER přetáhněte z prohlížeče dotyčný soubor a proveďte následující nastavení (viz obrázek, níže je vše vysvětleno):

SUPER - nastavení

Container AVI je jasný, kodek MPEG-4 (později se vás program bude ptát ještě na to, jakou formu – XviD/DivX, zvolíte samozřejmě DivX), jako audio bylo pro úsporu místa zvoleno MP3 (můžete experimentovat také s AC3, to hlavně v případě více kanálů). Důležité je neměnit rozlišení (Video Scale Size: No change) a framerate (ten se nastaví automaticky). Bitrate u videa bylo nastaveno na nejvyšších možných 9600 kbps, což je v případě 1080p obrazu dostačující.

Pokud má zdrojové video nižší rozlišení, zjistěte si jeho bitrate (například programem MediaInfo) a podle toho přizpůsobte nastavení – jsou to sice jiné kodeky, totožný datový tok ale ničemu neublíží. Exportovaný DivX soubor bude připravený k přehrání na PS3.

MKV (matroška)

A jak je to s videem v containeru MKV (matroška)? Tento formát se rozšířil právě díky HD videu a své schopnosti pojmout prakticky jakýkoliv kodek, díky čemuž se stal vedle AVI nejpoužívanější variantou. Pokud dnes stahujete HD video, ať už Blu-ray rip, HD-DVD rip nebo HDTV vysílání, v naprosté většině dostanete právě matrošku. PlayStation 3 ji bohužel nepodporuje vůbec (o podpoře v budoucnu se sice šušká, ale věřte tomu…), pokud tedy chcete MKV HD ripy na PS3 sledovat, je nutné změnit container z matrošky na AVI.

Nelekejte se, procedura to není příliš obtížná. Většina těchto ripů navíc využívá kodeků, které PlayStation přímo podporuje (jak v případě audia, tak i videa), takže není třeba nic překódovat jako v případě QuickTime videa. Opravdu stačí jen změnit container, k čemuž slouží program mkv2vob.

Ten velmi jednoduše a rychle soubor zkontroluje a při správném nastavení sám určí, co je potřeba – jestli stačí jen transkódování, nebo kompletní změna kodeku. Správné nastavení si teď předvedeme; jakmile ho jednou použijete, už na něm nikdy nemusíte nic měnit (tedy pokud nebudete experimentovat s používáním titulků).

Po spuštění programu zvolte na záložku Configuration. V té je celkem šest polí s volitelným nastavením, která budeme brát v pořadí od levého horního rohu. Preferred Audio Language ponecháme na angličtině, jiná zvuková stopa se většinou stejně neobjevuje. Video Transcoding nastavíme na Automatic, takže si program vždy zjistí sám, jestli měnit kodek nebo jen container. Jazyk titulků pro nás teď není důležitý, necháme None.

Co ale důležité je – nastavení File Splitting: zvolíme FAT32, což je formát pevného disku, kterému PlayStation rozumí. Znamená to, že soubory větší než 4 GB budou rozděleny na více částí. Jako Output File Extension vybereme AVI, důvod už byl několikrát zmiňován. Transcoding Codec bude x264. Sám autor programu sice tvrdí, že je to nejpomalejší varianta, její výběr má ale rozumný důvod: v x264 bývá právě většina ripů, takže se nebude měnit formát, jen container. Díky tomu například transkódování 1 GB seriálu v rozlišení 720p trvá pouhých patnáct vteřin, pak už je soubor připraven k přehrání. Ještě je dobré zaškrtnout Boost AAC Volume a Boost DTS volume, ripy bývají tišší.

mkv2vob - nastavení

Celý postup je tedy opravdu jednoduchý. Všechny vytvořené soubory pak stačí zkopírovat na externí disk, který k PS3 připojíme přes USB. Jen připomínám, že v XMB nesmíte zapomenout na označení možnosti Display All, jinak se v nabídce žádné video nezobrazí.

Jistou nevýhodou je, že transkódované programy PlayStation z nepochopitelných důvodů nejdříve vidí jen jako „corrupted data“. Když tedy podle našeho návodu převedete jednu sezónu seriálu, v menu se zobrazí jen hromada „porouchaných dat“. Pokud ale na konkrétní soubor spustíte, přehraje se naprosto bez problému a po návratu do menu se dokonce správě zobrazí jeho název.

Nebojte se zeptat

Téma konverze videa pro PS3 a jeho následného přehrávání je velmi obsáhlé a tento článek si neklade za cíl pokrýt ho vyčerpávajícím způsobem. Navíc se stále mění a zlepšují jak možnosti konverzních programů, tak samotné konzole PS3. Pokud tedy budete mít jakékoliv potíže s převodem nebo budete chtít poradit s něčím souvisejícím, v komentářích pod článkem se otevírá prostor pro debatu.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Extra HD

Komentáře

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil wasill (bez ověření), 2. Říjen 2008 - 11:40

Obrázek uživatele wasill

Moc dobrý článek pro začátek, děkuji

nevýhoda mkv2vob je ale pokud vím ztráta kvality zvuku i obrazu, ale hlavně titulky se musí transkódovat do souboru, což pak trvá několik hodin – ale za titulky si může ps3 sama. Pro náročné, kteří chtějí lepší obraz, vypínatelné titulky ( možno i vícero) doporučuji TSmuxerGUI. Udělá ze souboru AVCHD a omezeni jste pouze kapacitou DVD – v podstatě pak máte za cca 15 miniut vlastní Blu-ray disk. Ale pozor! Pokud má zdrojové .mkv jiné rozlišení než přesně 1280×720 nebo 1920×1080, budete pak mít vespod obrazu zelený pruh. Víte někdo, jak na to?

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil d.f.h, 2. Říjen 2008 - 11:59

Obrázek uživatele d.f.h

Ad mkv2vob – při pouhé výměně kontejneru ke ztrátě kvality obrazu ani zvuku přece dojít nemůže, ne? Jinak samozřejmě ano.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil wasill (bez ověření), 2. Říjen 2008 - 12:16

Obrázek uživatele wasill

ad mkv2vob – já jsem si to taky myslel – podle svých chatrných znalostí, ale přes to AVCHD to vypadá prostě líp – obraz i zvuk, možná mkv2vob něco dělá s bitratem, ale to je už na mě moc složitý, anebo je to možná subjektivní nebo individuální dle zdroje.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil P5tr (bez ověření), 14. Říjen 2008 - 11:35

Obrázek uživatele P5tr

Naprosto s tebou souhlasím, že AVCHD je lepší, nezjistil si náhodou jak na ten zelený pruh, protože většina HDripů nemá formát 16:9, ale 2,35:1, takže je tam skoro pokaždé a dokonce se mi stalo, že jsem dělal film co měl rozlišení 1920×1072 a neměl sem vůbec obraz jen zvuk. Velká nevýhoda Mkv2vob je že převádí DTS zvuk do DD 5.1 a film s titulky trvá půl dne. Proto nejspíš nechám PS3 na hry a org. Bluray a koupím Popcorn.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil wasill (bez ověření), 11. Listopad 2008 - 17:05

Obrázek uživatele wasill

viz. níže

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil mcm belt (bez ověření), 18. Březen 2018 - 4:18

Obrázek uživatele mcm belt

Our family had never eaten together outside. I don’t know why he never went out for dinner

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil st39.6 (bez ověření), 2. Říjen 2008 - 12:29

Obrázek uživatele st39.6

pri zmene containeru se program video-streamu ani nedotkne, to bude asi vazne jen subjektivni vjem. horsi je to pak, kdyz je video-stream v nepodporovanem kodeku, to samozrejme dojde ke zmene kodeku a tudiz i bitratu. co ale mkv2vob pouzivam, tak sem zatim vzdycky jen menil container …

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil wasill (bez ověření), 2. Říjen 2008 - 13:10

Obrázek uživatele wasill

tak se omlouvám, že jsem to tu zaspamoval – ale nezhorší se kvalita tim, když se tam nacpou ty titulky?

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil d.f.h, 2. Říjen 2008 - 13:17

Obrázek uživatele d.f.h

V pořádku, každá diskuse je přínosná.

Ohledně titulků si myslím že ano – zhorší, protože se bude zasahovat do videa. Ale nemuselo by to být nijak tragické.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Anonym (bez ověření), 2. Září 2009 - 15:19

Obrázek uživatele Anonym

existuje program ktery titulky prida ale ne ze je vpali primo do obrazu.. pokud si je nezapnete tak nebudou videt.. a kvalitu obrazu to pravdepodobne nijak neovlivni

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Anonym (bez ověření), 2. Říjen 2008 - 18:59

Obrázek uživatele Anonym

ja to konvertuji do .vob s titulkama v MPEG-2 (fast variant) a jde co prekonvertovat do 1,5 hodiny a kvalita je super. jen DTS prevede do AC5.1 jenom.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Anonym (bez ověření), 3. Říjen 2008 - 9:31

Obrázek uživatele Anonym

a když si zazálohuji originál film na blu-ray disku na pevný disk v pc, třeba programem anyHD, tak když ten disk připojím k ps3 půjde to přehrát? nezkoušel jste to někdo???

Streaming BD filmů na PS3

Vložil Anonym (bez ověření), 19. Červenec 2009 - 18:42

Obrázek uživatele Anonym

Rovněž mám celou řadu zazálohovaných BD filmů na HDD notebooku programem Any DVD HD 6559. Pokud se připojí PC resp. notebook přes router nebo přímo přes LAN jde přehrát nejlépe pomocí SW – PS3 Media Server – http://sony-playstation.cz/…er-jak-na-to.

Konverze videa pro Sony PlayStation 3 - AVI

Vložil Eiffel (bez ověření), 3. Říjen 2008 - 20:29

Obrázek uživatele Eiffel

A jak na zmenšení souboru? Mám 2,13GB soubor AVI, ale ten PS3 nezvlada. Jak soubor zmenši pod 2GB, aby nedošlo ke ztrátě kvality. Zkoušel jsem něco ve VirtualDubu, výsledkem byl sice menší soubor, ale v mnohem horší kvalitě. Nebo jak tento soubor rozdělit na dva menší při zachování původních parametrů a kvality?

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3 - AVI

Vložil Anonym (bez ověření), 4. Říjen 2008 - 9:52

Obrázek uživatele Anonym

proč by ho nezvládal. PS3 vidí soubory do 4GB ve FAT32.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3 - AVI

Vložil Eiffel (bez ověření), 4. Říjen 2008 - 17:12

Obrázek uživatele Eiffel

Máte PS3 a zkoušel jste to? Moje PS3 soubory AVI (DivX) nad 2GB prostě nepřehraje. A nejenom mě. Je to dokonce napsané i v úvodu tohoto článku. Je pravda, že soubor vidět je, ale k čemu mi to je, když ho nespustím.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil wasill (bez ověření), 4. Říjen 2008 - 12:14

Obrázek uživatele wasill

taky si myslím, že mu to nevadí do 4 GB, jinak na rozdělení stačí nějakej file – splitter

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Anonym (bez ověření), 2. Září 2009 - 15:21

Obrázek uživatele Anonym

s velikosti souboru nejste omezeni kdyz budete prehravat pres media server.. tzn pres nejaky DNS IP disk .. nebo kdyz pripojite treba pres wifi k ps3 notebook na netu je spoustu navodu jak na to.. at uz pres media player nebo pres nero..

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil st39.6 (bez ověření), 5. Říjen 2008 - 20:18

Obrázek uživatele st39.6

pokud ma soubor nad 2GB, zmente kodek (treba programem SUPER!), cimz nedojde vicemene k zadne vetsi ztrate kvality. dalsi moznost je rozdeleni (jak rika uzivatel wasill, staci jakykoliv splitter), programy primo k t tomu urcene se daji najit napriklad na videohelp.com

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil martin (bez ověření), 12. Říjen 2008 - 13:55

Obrázek uživatele martin

Píše mi to unsupported audio codec mpeg/L3..Co s tím?..

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Hrabi (bez ověření), 12. Říjen 2008 - 19:52

Obrázek uživatele Hrabi

Dobrý den, chci se zeptat… Mám BD rip ve formátu mkv (9GB) a když to udělám podle návodu a po síti si to nasdílím tak vše funguje, ALE teď kámen úrazu. Potřebuji zároveň s tím přehrávat titulky. Ty mám ve formátu srt. Jak to mám udělat? Děkuji.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Anonym (bez ověření), 2. Září 2009 - 15:23

Obrázek uživatele Anonym

zaskrtnete policko load subtitles

2GB soubory a media server

Vložil Deloix (bez ověření), 14. Říjen 2008 - 12:29

Obrázek uživatele Deloix

přeci už v nějakým updatu bylo, že že PS už zvládne soubory avi vetsi nez 2 GB,

jinak flashky a externi disky neresim. mam vsechny PC i PS3 napíchaný do modemu a tim pádem jsou na domácí síti a mužu si do media servru co je ve Vistě… tam jsou vsechny filmy co mam ulozeny na HDD… a kdyz segra zapne notes tak se mi ukaze i ten a jeho obsah. A pokud nemate vistu, tak je dobry treba TV ersity… ten dokaze i realtime prekodovat video co by PS3 nezvladla… ale pozor na vykon PC

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil st39.6 (bez ověření), 19. Říjen 2008 - 18:58

Obrázek uživatele st39.6

martin > behem procesu zmenit kodek audiostopy

hrabi > ps3 k videosouborum titulky prolozit neumi, nabizi se akorat moznost vlozit je „natvrdo“, viz diskuze

deloix > sdileni je prima moznost, ale na podpore audio a video kodeku to nic nemeni (pokud se nepouzije program jako tversity, ktery jsem drive take pouzival, ale prijde mi to jako vrchol neprakticnosti)

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Jirka (bez ověření), 4. Listopad 2008 - 15:05

Obrázek uživatele Jirka

Může mi někdo prosím poradit jak mám mkv2vob nastavit,když chci předělat formát mkv se dvěma zvukovejma stopama,abych tam měl obě,případně jen tu co potřebuju?Když si vše zadám podle výše uvedeného návodu a v configuration jako preferovaný jazyk nastavím angličtinu,tak se mi to správně předělá na několik souborů po 4GB,ale mám tam pouze angličtinu (jednu zvukovou stopu) a pokud si tam zadám češtinu,tak se předělá sice v češtině,ale jen část filmu a mkv2vob tvrdí,že je vše převedeno.Oproti návodu přitom měním pouze preferovaný jazyk,ale film se mi správně nepřevede. Díky za radu

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Indo (bez ověření), 6. Listopad 2008 - 12:55

Obrázek uživatele Indo

Je mozne previest DVD do neakeho formatu (VOB?) prehravatelneho na PS3 tak, aby zostalo zachovane a funkcne menu s nastavenim titulkov a zvukovych formatov?

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Borůvka (bez ověření), 19. Květen 2009 - 13:03

Obrázek uživatele Borůvka

Dostalo se ti nějaké odpovědi. Včera jsem obdržel PS3 a rád bych si na ni uložil všechna DVD včetně úvodních menu. Dík

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Harynek (bez ověření), 8. Listopad 2008 - 11:35

Obrázek uživatele Harynek

A nevíte nědko costím zeleným pruhem ?

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil st39.6 (bez ověření), 9. Listopad 2008 - 12:42

Obrázek uživatele st39.6

Jirka > mkv2vob je v tomhle znacne omezeny a z hlediska nastaveni tam opravdu neni moc voleb. troufnu si tedy rict, ze se dvema stopama pracovat neumi…

Indo > o nicem takovem jsem zatim neslysel, ani jsem se s tim nesetkal

Harynek > trochu specificteji? …se zelenymi pruhy jsem se nikdy nesetkal. Budto jsou uz ve zdrojovem videu, v tom pripade by se musely slozite orezavat, nebo je to chyba behem prepoctu, ale ta se zrejme bude opakovat kvuli charakteristice nastaveni a zdroje. pokud se vam to stava casteji, tak vazne nemam tuseni, kde je problem

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Jirka (bez ověření), 10. Listopad 2008 - 10:39

Obrázek uživatele Jirka

st39.6. – a nevíš prosím Tě čím to může být,že i když si tam zadám jednu zvukovou stopu – cz,tak se mi to zasekne zhruba v půlce předělanýho filmu ,ale přitom to hlásí,že se předělal celej soubor?Místo počátečních cca 9GB je velikost výsledného souboru cca 4,2GB.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil wasill (bez ověření), 11. Listopad 2008 - 14:15

Obrázek uživatele wasill

„zelený pruh“ byla reakce na můj post o TsMuxeru (viz. výše) Co jsem zjistil, tak jednoduchý způsob není, musí se to nějak dopočítat pomocí AviSynthu. Ještě existuje RipBot 264, který na to ten AviSynth použije, ale s tím jsem se už prostě nenaučil.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil st39.6 (bez ověření), 10. Listopad 2008 - 14:08

Obrázek uživatele st39.6

To je těžké, imo je to jednoduše bug v programu, něco, s čím programátor možná nepočítal. Napadá mě akorát zkusit dát o chybě tvůrci přímo vědět, jiné řešení asi nebude. Je mi líto, nic lepšího mě momentálně nenapadá :(

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Jirka (bez ověření), 10. Listopad 2008 - 16:25

Obrázek uživatele Jirka

Štve mě to,protože chci převést .mkv do něčeho co přehraje PS3 a nějak se nedaří…Každopádně díky

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil stealthx (bez ověření), 31. Prosinec 2008 - 17:37

Obrázek uživatele stealthx

Ctu si rady z obdobi od vydani az do ted. Mam pocit, ze se veci za ten cas dost meni oproti prvni verzi:

  • podpora titulku pro DivX video
  • moznost prehravani DivX a WMV souboru vetsich nez 2 GB
  • podpora novych souboru

Napr. 2GB limit by uz nemel platit, ne?

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil d.f.h, 31. Prosinec 2008 - 18:23

Obrázek uživatele d.f.h

Pokud vím, tak PS3 neumí titulky k DivX takové ty klasické SRT, SUB a další, jenom nějaké přímo ve video souboru. Ohledně 2 GB limitu nemám tušení.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil d.f.h, 31. Prosinec 2008 - 19:33

Obrázek uživatele d.f.h

Sorry, omylem se mi podařilo smazat oba tvoje komentáře včetně toho opraveného :-(. Máš pravdu, psali jsme o tom i u nás: http://hdmag.cz/…lky-pro-divx ale kdo si to má pamatovat :-)

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil jenda (bez ověření), 18. Leden 2009 - 12:57

Obrázek uživatele jenda

chci se zeptat jestli playstation 3 80gb muze prehravat hry z psp2 nekde jsem zaslechl ze je to mozne poradte dekuji

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Anonym (bez ověření), 2. Září 2009 - 15:17

Obrázek uživatele Anonym

neni to mozne jen na prvnich PS3 60GB spoustu informaci najdete na www.console-forum.cz

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil speedy1 (bez ověření), 16. Únor 2009 - 22:06

Obrázek uživatele speedy1

zdarec.mam problem,zvuk je o proti obrazu asi o 4 vteriny rychlejsi co s tim?ze by pomaly pc?diky

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Naky (bez ověření), 18. Únor 2009 - 15:25

Obrázek uživatele Naky

filmy ve formatu XviD mi na PC jdou prehrat normalne, ale na PS3 jde pouze video. Audio je nesrozumitelne. Nevite nekdo co s tim?

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil michal (bez ověření), 21. Únor 2009 - 14:03

Obrázek uživatele michal

zdravím, chci se zeptat jestli jde pomocí toho mkv2vob překonvertovat film 1080p ve formátu mkv do avi aby to šlo prostě na PS3 a ještě se chci zeptat jestli už jde někomu pomocí tohoto programu film který má anglickou zvukovou stopu a český titulky a spustí to na PS3 díky programu mkv2vob? díky

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Anonym (bez ověření), 5. Březen 2009 - 1:27

Obrázek uživatele Anonym

ahoj,tak jsem to zkusil a maka to ale rozdelil to na 2 casti a ty prvni je hotova a nevim jestli ta druha jede automaticky nebo ji musim pustiut sam?

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Aleš (bez ověření), 3. Duben 2009 - 0:37

Obrázek uživatele Aleš

Potrebuji poradit, jak prehraji souvisle video ny PS3, kdyz je rozdeleno na vice casti, na konci casti se mi vzdy zastavi a musim prepnout rucne na dalsi. Dekju moc za info.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Wasill (bez ověření), 19. Květen 2009 - 13:23

Obrázek uživatele Wasill

Je třeba zapnout sequential playback, je to někde ve video settings

Video pro Sony PlayStation 3 v DD5.1

Vložil Kelly (bez ověření), 6. Duben 2009 - 8:11

Obrázek uživatele Kelly

Tohle je sice všechno moc pěkné, ale nevíte někdo o programu, který ripne DVD do něčeho co přehraje PS3 a zvuk zůstane v DD5.1? Třeba i placený. Odněkud jsem takhle stáhl koncert s příponou .avi a PS3 jej normálně přehraje. Když chci sám něco takového udělat, tak mi to prostě nejde. Pěkně vypadá CloneDVD Mobile, ale ten mi nějak blbne. Když dokončí soubor, tak mi ho hned vymaže. Dík za jakékoliv rady.

Re: Video pro Sony PlayStation 3 v DD5.1

Vložil Kelly (bez ověření), 9. Červen 2009 - 17:27

Obrázek uživatele Kelly

Takže si po nějaké delší době odpovím sám. Magic DVD Ripper 5.4.1 je perfektní.

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Gery (bez ověření), 27. Duben 2009 - 19:36

Obrázek uživatele Gery

Tak mněl bych otazku co se tiče konverze videa , Mam film Ratatouille.2007.720p , velikost tohoto filmu je 4.12 Gb a je ve formatul matroska .tak že jsem použival program mkv2vob , vše podle navodu ale zvuk se filmem byl posunut do zadu tak že nepasovalo , plus bylo kovert. jenom part 1 celkem bylo na konec 3.68 GB , tak že bprosim pomoc ? Mimochodem ta druha čast neni ..tak prosim porad te …dekuji ..sory za moji čestinu , nejsem čeh .

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Wasill (bez ověření), 19. Květen 2009 - 13:24

Obrázek uživatele Wasill

Zvuk myslíš originální jazyk, nebo CZ dabing? Pokud je to dabing, mohlo by to být tím, že je použit z DVD které má 25 fps, kdežti BLu-ray 24. Řešili jsme to na v následujícím fóru někde dole:

http://www.sony-playstation.cz/…boru-pro-ps3

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Anonym (bez ověření), 14. Květen 2009 - 20:25

Obrázek uživatele Anonym

Zdravím, zrovna jsem si stáhnul další film v mkv a když jsem ho převedl pomocí programu mkv2vob tak mi nesedí zvuk a video je to nějaký rozházený ale originál mkv je úplně v pohodě nevíte čím to je?? díky

Re: Konverze videa pro Sony PlayStation 3

Vložil Anonym (bez ověření), 24. Říjen 2009 - 12:23

Obrázek uživatele Anonym

Zdravím, mam takovej problémek, mkv2vob mi makal paradne, vse prevedeno OK behem „chvilky“ ale jen asi u prvnich 6ti filmu! Ted je to po 5 hodinach ani ne ve tretine, nevíte nekdo cim by to mohlo byt????