Kondor se na Blu-ray zdrží tři dny

vydáno 10. 3. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 3 Days of the Condor, Blu-ray, Dolby TrueHD, film, MPEG-4 AVC, Paramount, Tři dny kondora

Tři dny kondora (3 Days of the Condor, 1975)

V roce 1975 natočil režisér Sydney Pollack adaptaci novely Six Days of the Condor spisovatele Jamese Gradyho. Nejen díky kvalitní předloze, scénáři a výkonu Roberta Redforda v hlavní roli vznikl film Tři dny kondora (3 Days of the Condor, FDb.cz), jeden z nejlepších špionážních thrillerů takzvané „staré školy“.

Po téměř pětatřiceti letech se na Oscara nominovaný snímek objeví i na Blu-ray. Studio Paramount vybaví disk svým standardem – MPEG-4 AVC obrazovým přepisem a Dolby TrueHD 5.1 zvukem. Téměř k neuvěření se zdá být fakt, že vydání nebude obsahovat vůbec žádné bonusy (samozřejmě kromě traileru, který se ale jaksi nepočítá).

Pro region A (USA) je termín vydání stanoven na 19. května, Evropa se zřejmě jako obvykle trochu opozdí. Studio Paramount ale své Blu-ray disky zásadně regionálně nekóduje, bez české jazykové podpory tedy bude Kondora možné zakoupit kdekoliv. Na evropském vydání s češtinou stejně nelze počítat.

Tři dny kondora (1975)

V oddělení CIA, krytém jako historická literární společnost, pracuje mladý literární vědec Joe Turner. On a jeho spolupracovníci se zaobírají čtením brakové literatury, aby odhalili, zda se někde neobjevují náznaky úniku informací z CIA, hledají nové informace a nápady.

Tři dny kondora (3 Days of the Condor, 1975)

Joe jednoho dne po návratu z oběda najde všechny své spolupracovníky zavražděné. Pod svým krycím jménem Kondor informuje o události centrálu, ale potom mu dojde, že v ohrožení života může být i on…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře