Klub Blu-ray rváčů bude i u nás

vydáno 2. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 3 komentáře

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, Fight Club, film, Klub rváčů, MPEG-4 AVC, Sedm, Vetřelec 3

Klub rváčů (Fight Club, 1999)

Sdělení jako obvykle trochu zavádějícího nadpisu je ve své podstatě jednoduché: Jeden z nejlepších filmů režiséra Davida Finchera Klub rváčů (Fight Club, FDb.cz) vychází 17. listopadu (sic!) na Blu-ray a s největší pravděpodobností se ho v tomto termínu dočkáme i u nás s českou jazykovou podporou. Je třeba něco dodávat?

Asi není, přesto to uděláme. David Fincher je velmi zvláštní osobnost světového filmu. Nemá oborové vzdělání, začínal jako režisér videoklipů (Madonna, Aerosmith a další), první snímek natočil už ve třiceti (Vetřelec3) a od té doby šest dalších. Všechny z nich se přitom staly někdy až kultovními, což platí především pro temný thriller Sedm a právě popkulturně zřejmě nejvlivnější Klub rváčů.

Ve filmu podle knižní předlohy postmoderního spisovatele Chucka Palahniuka podává životní výkon Brad Pitt spolu s jako vždy vynikajícím Edwardem Nortonem. „Asistuje“ jim celá řada dalších hvězd – Helena Bonham Carter, Jared Leto nebo rockový zpěvák Meat Loaf, zanechávající skutečně nezapomenutelný dojem. Celkově hodně složitý a depresivně působící snímek pak divák může buďto milovat, nebo nenávidět, nic mezi tím není možné.

Na Blu-ray vydává Klub rváčů 17. listopadu studio 20th Century Fox, což znamená technický standard MPEG-4 AVC obraz a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk. Na dvouvrstvý 50 GB disk se kromě filmu samotného vejde ještě celá řada bonusů: hned čtyři audiokomentáře, interaktivní A Hit in the Ear: Ren Klyce and the Sound Design of Fight Club (možnost vlastního zvukového mixu u čtyř klíčových scén – právě za střih zvuku byl Klub rváčů nominován na Oscara), Insomniac Mode: I Am Jack's Search Index, Commentary Log, Topic Search (snadný přístup ke všem bonusům během přehrávání filmu), vynechané a alternativní scény, dokumenty, rozhovory, trailery, hudební video a další.

Klub rváčů (Fight Club, 1999)

Studio Fox sice své Blu-ray tituly regionálně kóduje, import z regionu A (USA) tedy nebude možný, evropské vydání (region B) by se ale mělo objevit ve stejném čase. Disk se během listopadu dostane i do tuzemské distribuce, české titulky jsou tedy jisté (na dabing jako obvykle příliš nehledíme). Jestli se budou vyskytovat i na jiných mutacích evropské edice, kupříkladu té pro Velkou Británii, to zatím nelze říct.

Klub rváčů (1999)

Když nemůžete půl roku usnout, celý okolní svět vám začne připadat jako nekonečný sen. Všechno kolem vás je nedokonalou xeroxovou kopií sebe sama. Chodíte do práce, díváte se na televizi a jste vděčni za to, když občas ztratíte vědomí a nevíte o světě.

Lidí s podobnými problémy moc není, ale mladý úspěšný úředník, který si říká Jack, je jedním z nich. Má slušnou práci, vydělává slušné peníze, ale trpí nejtěžší formou nespavosti. Na služební cestě se Jack seznámí s Tylerem Durdenem, který mu nabídne příbytek pod podmínkou, že mu vrazí pořádnou ránu. Tato „výměna názorů“ se oběma zalíbí a brzy vznikne první Klub rváčů.

Místo, kde můžou mladí muži, znechucení světem, odložit své starosti a stát se na pár minut zvířaty.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Klub Blu-ray rváčů bude i u nás

Vložil zóna (bez ověření), 2. Září 2009 - 20:47

Obrázek uživatele zóna

„Počeštěné“ vydání Klubu rváčů je JISTÉ. Bonton BD uvede do prodeje 23. listopadu za 799 Kč.

Re: Klub Blu-ray rváčů bude i u nás

Vložil d.f.h, 2. Září 2009 - 21:00

Obrázek uživatele d.f.h

Díky za potvrzení. Já už od jisté doby slovo „jisté“ v souvislosti s tuzemskými Blu-ray edicemi raději nepoužívám…

Re: Klub Blu-ray rváčů bude i u nás

Vložil Vodouch (bez ověření), 11. Září 2009 - 9:30

Obrázek uživatele Vodouch

Tak to je dobrá zpráva, tenhle schizofrení masakr v HD bude jízda!