Kick-Ass na "superhrdinském" Blu-ray disku

vydáno 24. 6. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: BD-Live, Blu-ray, BonusView, DTS-HD Master Audio, film, Hvězdný prach, Kick-Ass, LionsGate, Lionsgate Films, Podfu(c)k, Sbal prachy a vypadni, Universal, Universal Pictures, Universal Studios

Kick-Ass (2010)

Součástí každého příběhu o superhrdinovi je vždy i negativní hrdina. Tento příběh není jiný. Ďábelská postava akční komedie Kick-Ass (FDb.cz) ale nežije uvnitř sopky a ani neplánuje věci, které by položily civilizaci na kolena. Negativní hrdina píše velmi zvláštní komiksy a je jím sám autor Mark Millar, který převedl komiksovou knihu i na filmové plátno.

Režisér a scénárista Matthew Vaughn patří k předním britským filmovým tvůrcům, který produkoval, napsal a režíroval velké množství filmů. Svou kariéru začal jako producent moderních „gangsterských“ filmů Guye Ritchieho Sbal prachy a vypadni a Podfu( c )k. Jeho režijním debutem byl film Po krk v extázi s Danielem Craigem, následovalo fantasy Hvězdný prach, u kterého se kromě režie podílel i na scénáři spolu.

Film Kick-Ass je tedy zcela v jeho stylu nadupaný akcí, drsnými fóry, ironií a černým humorem. Cynismus, drzost a provokace jsou zde na prvním místě. Kick-Ass je totiž v podstatě nezávislým filmem, jehož autor si s výslednou podobou filmu mohl dělat prakticky co chtěl. To velká hollywoodská studia samozřejmě chápala jako velkou překážku a všechna odmítla natáčení financovat.

Matthew Vaughn se tedy rozhodl financovat film z nezávislých zdrojů, což se naštěstí bez problémů podařilo. Finální distribuce se nakonec ujala studia Lionsgate (v Americe) a Universal (v Evropě), což se jim vzhledem ke kasovnímu i diváckému úspěchu snímku bohatě vyplatilo.

Kick-Ass se samozřejmě dostane i na Blu-ray – pro region A (USA) plánuje studio Lionsgate vydání na 3. srpna tohoto roku. Patřičně vybavené majitele jistě potěší DTS-HD Master Audio 7.1 zvuk, disk ale bude celkem slušně vybavený i bonusovým obsahem:

Videokomentář Ass-Kicking BonusView Mode, audiokomentář režiséra, dokumenty A New Kind of Superhero: The Making of Kick-Ass a It's On! The Comic Book Origin of Kick-Ass, fotogalerie The Art of Kick-Ass a dosud neupřesněný BD-Live obsah.

Studio Lionsgate některé své Blu-ray disky regionálně kóduje, uvidíme tedy, jak tomu bude v případě Kick-Ass. Každopádně je jisté, že se dočkáme i evropské edice (zřejmě od studia Universal), která by při troše štěstí mohla na některé z mutací obsahovat i české titulky a/nebo dabing.

Kick-Ass (2010)

Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Jediné co ho baví, jsou komiksy. Ty ho taky inspirují natolik, že se rozhodne stát se superhrdinou! Bohužel mu k tomu ale chybí to nejdůležitější – nadpřirozené schopnosti…

To ho ale nemůže odradit a jako každý správný superhrdina si vybírá přezdívku, Kick-Ass. Dave ale není jediným superhrdinou v tomto prostoru. Nebojácné a dobře secvičení duo otce s dcerou Big Daddy (Nicolas Cage) a Hit Girl (Chloe Grace Moretz) také bojuje s kriminálními živly a postupně se jim i daří omezovat „království“ místního padoucha Franka D'Amica.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Kick-Ass na "superhrdinském" Blu-ray disku

Vložil panzer.dragon (bez ověření), 26. Červen 2010 - 21:20

Obrázek uživatele panzer.dragon

už aby to tady bylo