Karlovarský festival odhalil vizuální podobu 50. ročníku

vydáno 29. 4. 2015 | autor Anna Kopecká | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Z domova, Ze světa

Tagy: Aleš Najbrt, festival, film, Iva Janžurová, Jiří Bartoška, Karlovy Vary, KVIFF, Mel Gibson, Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, MFFKV, Studio Najbrt

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech letos oslaví jubilejní „padesátku“. A jeho hlavní hvězdou budou diváci. I to prohlásil prezident festivalu Jiří Bartoška na tiskové konferenci, na níž byla představena nová vizuální podoba letošního ročníku. Autorem loga a triptychu plakátů je již poněkolikáté Studio Najbrt. K autorům Marku Pistorovi a Aleši Najbrtovi se letos navíc připojil fotograf Václav Jirásek, který pro design padesátého ročníku v uplynulých letech zvěčňoval festivalové diváky. Ke klasickému „fontovému“ plakátu tudíž přibyl jeden využívající koláž z portrétů návštěvníků a jeden „character poster“ toho či onoho festivalového diváka. Oproti předešlým ročníkům určitě mnohými vítaná změna.

KVIFF 2015

Tisková konference nicméně nezůstala jen u plakátů a bylo na ní odtajněno například i to, že cenu za přínos české kinematografii letos dostane herečka Iva Janžurová. V nové festivalové znělce pak zazáří Mel Gibson a natáčet se bude začátkem května v Los Angeles. A protože k festivalu v Karlových Varech patří i večírky, mluvilo se i o nich, respektive o tom hlavním, jímž je ten zahajovací. Místo tradičního Grandhotelu Pupp se bude odehrávat přímo v útrobách a před Hotelem Thermal, zahraje na něm kapela Lucie a těšit se můžete také na audiovizuální show Vladimira 518. Výročí festivalu doplní projekce celovečerního dokumentu Miroslava Janka Filmová lázeň mapující předešlé ročníky a k příležitosti kulatin vyjde kniha umělecké poradkyně Evy Zaoralové Příběh festivalu.

KVIFF 2015 - festivaloví návštěvníci

Další novinkou týkající se především diváků je nový promítací prostor ve zrekonstruovaném Národním domě, kde sídlí hotel Ambassador. V bývalém varieté vznikl prostor, který pojme až na 300 diváků a nahradí tak nafukovací sál Espace Dorleans, který několik let stával vedle Thermalu (alespoň podle informací z nového webu festivalu). Programový ředitel Karel Och se navíc nechal slyšet, že v programu bude zařazen mimo jiné Týden libanonského filmu, pocta režisérce Larise Šepiťkové a dvěma předčasně zesnulým americkým hercům. Těmi jsou John Cazale a Chris Penn. Na hlavní herecké hvězdy a filmové perly v programu si nicméně budeme muset ještě nějaký ten pátek počkat.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře