Jurský park se na Blu-ray otevře již letos...

vydáno 20. 1. 2011 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, film, Jurassic Park, Jurský park, Psycho, Universal, Universal Pictures, Universal Studios

Jurský park (Jurassic Park, 1993)

…a to hned třikrát, protože podle slov marketingového ředitele Universalu plánuje studio Blu-ray release kompletní trilogie. Bližší informace však prozatím znají jen odpovědní zámořští fachmani, tudíž si na specifikace o zvukové stopě, obrazu a bonusové výbavě musíme počkat. Stejně tak i na ohlášení o případném prodeji samostatných dílů.

Ten bych upřímně uvítal zdaleka nejvíc, neboť mi druhý, ani třetí díl hyzdit poličku zrovna nemusí. Dal bych ovšem ruku do ohně, že studio půjde do prodeje výhradně s kompletní trilogií, k níž bude přibalen i disk navíc, který nebude při koupi samostatných verzí k dispozici.

Ale nechme spekulací a přesuňme se o dům dál. Universal totiž kromě vypouštění prehistorických příšer hodlá otevřít i další šuplíky s katalogovými tituly. Kromě DePalmovy Zjizvené tváře v hlavní roli s Al Pacinem se tak dočkáme i několika westernů s Jamesem Stewartem (Winchester '73, Shenandoah) a Clintem Eastwoodem (Tulák z širých plání), a především dalších pecek z geniálního mozku Alfreda Hitchcocka.

V případě zavalitého režiséra se sice neví, jaké tituly budou v následujících dvanácti měsících k mání, avšak všechny by měly dostat totožnou péči jako před nedávnem vydané Psycho.

To mě přitom svou audiovizuální kvalitou naprosto spláchlo a donutilo nakupovat černobílé „modráky“ po tuctech. Až se tedy do Blu-ray hávu obléknou i Cizinci ve vlaku či Vertigo, budu stát před obchodem jako první.

Tak mě napadá… Jaký máte názor na nakupování starších filmů na Blu-ray? Vyplatí se? Je vidět rozdíl oproti DVD?

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Jurský park se na Blu-ray otevře již letos...

Vložil KARLOS (bez ověření), 20. Leden 2011 - 20:13

Obrázek uživatele KARLOS

Samozřejmě. A zrovna Universal mě vždycky s katalogovkama dokázal hodně potěšit. Žádné „vylepšovací“ filtry, kopie v dobrém stavu. Mumie třeba v době vydíní vypadala jako novikový titul… A JP si doufám vyslouží stejnou péči jako loňské BttF, alespoň v to doufám :)… Jako já mám rád hodně i dvojku, možná dokonce o kousek víc jak jedničku, asi kvůli Kamiskiho kameře. Na druhou stranu na trojku nejsem schopný koukat v kuse a prakticky když si ji pouštím, pouštím jenom ještěřčí scény… Bonusovou odhaduji na identickou se čtyřdiskem dvdček… JInak klasiky se samozřejmě na modré placky přetahovat vyplatí. I kdyby neměly mít dokonalou ostrost a přítomnost všech detailů… Jde přece jenom taky o barvy, kontrast, pevnost obrazu… Je ovšem pravda, že se na starších kusech musí trochu víc zapracovat, aby to nebyl jen pouhý BD průměr…