Jednotka příliš modrého nasazení

vydáno 20. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: BD-Live, Blu-ray, BonusView, DTS-HD Master Audio, film, Hot Fuzz, Jednotka příliš rychlého nasazení, Soumrak mrtvých, Universal, Universal Pictures, Universal Studios

Jednotka příliš rychlého nasazení (Hot Fuzz, 2007)

Komedie z policejního prostředí většinou nebývají právě nejkvalitnější, tedy především ty tuzemského původu. Docela jinak jsou na tom například první díly série Policejní akademie a v poslední době zabodovali také Britové s akční krimikomedií Jednotka příliš rychlého nasazení (Hot Fuzz, FDb.cz).

Za filmem stojí úspěšná autorská dvojice Edgar Wright (režie, scénář) a Simon Pegg (scénář a hlavní role), podobně jako v případě hororové parodie Soumrak mrtvých. To je zárukou typického suchého britského humoru, svérázných postav i v rámci žánru originální zápletky.

Blu-ray vydání připravuje pro region A (USA) studio Universal na 22. září, dvouvrstvý 50 GB disk bude obsahovat DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, BonusViewBD-Live funkcionalitu (My Scenes Sharing), několik audiokomentářů a celou řadu drobných bonusových ateriálů.

Universal své Blu-ray disky regionálně nekóduje, disk z regionu A tedy bude možné přehrávat i u nás. Českou jazykovou podporou na něm samozřejmě netřeba očekávat, ta by se mohla případně objevit až na některé z mutací Evropského vydání.

Jednotka příliš rychlého nasazení (2007)

Nicholas Angel (Simon Pegg) je nejlepší seržant, který kdy sloužil v řadách londýnské policie, například počet zatčení, která osobně provedl, o 400 procent překračuje statistický průměr. Je prostě tak dobrý, že to vrhá špatné světlo na zbytek týmu. Proto ho nadřízení převelí do místa, kde svým talentem nebude kolegy ztrapňovat – do ospalého městečka Sandford, jehož statistiky zločinnosti se rovnají nule a jehož nejnapínavější událostí je každoroční zahradní slavnost.

Jednotka příliš rychlého nasazení (Hot Fuzz, 2007)

Podle toho také vypadá zdejší policejní oddělení. Nicholas vytvoří dvojici s obtloustlým dobrákem Dannym (Nick Frost), který by mohl být vším, jen ne dobrým policajtem. Před totální frustrací ho zachrání až série zvláštních „nešťastných náhod“, které naznačují, že pod idylickou pokličkou Sandfordu by mohl bublat pořádně ostrý guláš.

V podstatě existují jen dvě možnosti – buď si Nicholas ze zoufalství začal vymýšlet zločiny tam, kde nejsou, nebo mu stojí v cestě nejchladnokrevnější zabiják, jakého ve své dosavadní kariéře potkal.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Jednotka příliš modrého nasazení

Vložil Silence (bez ověření), 21. Červenec 2009 - 10:00

Obrázek uživatele Silence

Hot Fuzz vyjde v Anglii už teď 27.července za mnohem příznivější cenu, než je ta opožděná americká. ;) Shaun of the Dead je zase opožděný v UK (5.10.09), ale cena také mnohem lepší… inu.. výhoda domácí produkce :)

Re: Jednotka příliš modrého nasazení

Vložil d.f.h, 21. Červenec 2009 - 10:40

Obrázek uživatele d.f.h

Díky za doplnění :-)