Jaké budou specifikace Windows 8 tabletů?

vydáno 16. 4. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software

Tagy: Intel, Microsoft, tablet, Windows, Windows 8

Intel v Pekingu odhalil povinné specifikace, které bude muset dodržovat každý budoucí výrobce tabletů běžících na operačním systému Windows 8. Spolu s již déle odhalenými povinnými vlastnostmi, jež vyžaduje Microsoft, si díky tomu můžeme udělat dobrou představu o tom, jak budou Windows 8 tablety vypadat.

Windows 8 tablet

Výrobce procesorů totiž udělal podmínky docela svazující: Přístroj běžící na čipu Intel Clover Trail Atom Z2760 s hyper threadingem bude moct vážit maximálně 680 gramů, bude moct být maximálně 9 milimetrů tlustý a deseti nebo jedenáctipalcové displeje (druhá varianta jen s klávesnicí) budou moct mít nejnižší rozlišení o 1366×768 pixelech (s hloubkou 32 bitů). Možnosti připojení budou muset čítat buď Wi-Fi nebo 3G a 4G a NFC. WLAN, Bluetooth 4.0+ LE, GPS a různé senzory tu také budou must být.

Minimálních povolených hodnot se dočkala i výdrž: tablet bude muset zvládnout alespoň devět hodin práce a celých 30 dní ve stand-by režimu. Windows pak dodává povinná tlačítka: jedno zapínací, hlasitost nahoru / dolu, zámek rotace a Windows key. Nejnižší rozlišení kamery: 720p.

Specifikace jsou to zajímavé a je rozhodně dobře, že Microsoft s Intelem dávají výrobcům různá ultimáta, stále je tu ale jeden ohromný problém: Zpoždění Windows 8 tabletů je extrémně veliké. Je proto otázkou, jestli na ně na trhu zbývá místo. Zvlášť teď, když Android konečně začal dělat zajímavá zařízení a míří do segmentu sedmipalcovek, jejichž cenovka by se neměla přehoupnout přes $199.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře