iPhone X je vybaven OLED displejem a HDR

vydáno 14. 9. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Mobilní telefony

Tagy: Apple iPhone X, HDR, OLED displej, výroční edice

Deset let po vydání původního iPhonu si společnost Apple nadělila dárek v podobě iPhonu X. Výročního modelu, který je jako vůbec první zařízení značky vybaven OLED displejem a podporou technologie HDR.

Pro OLED se jedná o průlomový krok. Ačkoliv si tato technologie pro displeje rychle nachází příznivce mezi výrobci televizí, teprve iPhone je zařízením, které ji dokáže dostat do mainstreamu.

Po celou dekádu využíval Apple u iPhonů výhradně LCD technologii s postupným zlepšováním rozlišení a zobrazování barev. V poslední době pak přišly také senzory, které dokážou teplotu barev přizpůsobit prostředí (TrueTone).

Společnost svoji úterní událost využila k propagaci OLED jakožto technologie, která odpovídá požadavkům, jež si sama nastavila pro jas a přesnost barev. Konkrétně má na mysli plné pokrytí barevné škály DCI-P3 a maximální jas o hodnotě 625 nitů.

Rozlišení OLED displeje u iPhonu X je 2 436×1 125 pixelů, což znamená doposud nejvyšší hustotu pixelů ze všech dosavadních iPhonů (458 ppi). Displej má úhlopříčku 5,8 palce, ale zajímavé je především to, že má zakřivené rohy.

Cena zařízení na českém trhu ovšem mnoho zájemců nejspíše odradí. Stanovena totiž byla na 29 990 Kč pro model se 64GB úložištěm. Nejdražší varianta, která nabízí čtyřnásobnou kapacitu, pak stojí o 4 500 Kč víc.

Zdroj: FlatpanelsHD

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře