iPhone 4S i Galaxy Tab mají další potíže, Tegra na vzestupu

vydáno 15. 11. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software, Mobilní telefony

Tagy: Acer, Android, Apple, ASUS, Honeycomb, HTC, Ice Cream Sandwich, Iconia Tab, iPhone 4S, Lenovo, tablet

Když se objevily první uživatelské stížnosti na mizernou výdrž baterie v nových iPhonech, Apple se na to pokusil rychle zareagovat – trvalo jen pár dní, než cupertinská společnost vydala novou verzi iOSu, jež se měla o bugy v systému postarat a prodloužit tak výdrž baterie na slibované hodnoty. Jenže zatímco některým uživatelům iOS update pomohl, zdá se, že se Apple problémů definitivně nezbavil. Stále se totiž ozývají hlasy, kterým firmware update nepomohl. Sága problematického iOSu tedy pokračuje a zdá se, že se brzkého řešení jen tak nedočká. Steve Jobs už by touhle dobou vyšiloval a vyhazoval každého, kdo by mu přišel pod ruce. Tohle se Applu v posledních letech nestávalo.

Problémy ale hlásí také majitelé zařízení s Androidem. Čerstvě jsou to ti, kteří se pokusili updatovat svůj Galaxy Tab 10.1 (model „wi-fi only“) na nejnovější Honeycomb (přístroj měl předinstalovanou verzi 3.1, OTA update přiletěl s 3.2). Zatímco někteří uživatelé s instalací žádné problémy neměli, jiným se zastavila v polovině a přístroj tím příšel o možnost připojení k wi-fi – vzhledem k tomu, že tento model 3G připojení nemá, tak přišli o jediné spojení se světem.

Samsung Galaxy Tab 10.1

Pokus o nápravu přes Kies přitom nepomáhá, tablet se prostě zasekl v polovině instalace a nikdo si s ním neví rady. Až vám tedy Samsung nabídne update na Honeycomb 3.2 na vašem „wi-fi only“ modelu, raději o něm popřemýšlejte a počkejte, až Samsung problém napraví.

Když už jsme u těch Androidů, Google dnes v noci vypustil zdrojový kód nejnovějšího operačního systému ze svých dílen – Androidu 4.0, tedy Ice Cream Sandwich. Brzy se díky tomu dočkáme prvních neoficiálních verzí a dá se předpokládat, že výrobci začnou pracovat na updatu pro současné přístroje.

Lenovo IdeaPad

V souvislosti s tím se vyrojilo několik informací o nadcházejících generacích tabletů. Krátce po představení tabletu z dílen Asusu (o Transformeru Prime jsme psali zde) začaly na svých čtyřjádrových bestiích pracovat i další společnosti – konkrétně Lenovo, jehož tablet s Tegrou 3 vyjde do konce roku, a Acer s Iconií A511, jejíž existenci prozradil zdrojový kód oficiálních stránek a která zatím nebyla oficiálně potvrzena. Na čtyřjádru prý pracuje i HTC, které příští rok hodlá uvést jediný tablet s Androidem – dále se bude zaměřovat především na tablety s Windows 8, se kterými by chtěla tato tchajwanská společnost vyrukovat jako jedna z prvních.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře