iPadu klesá podíl na trhu, Android ho rychle dohnal

vydáno 3. 10. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software, Mobilní telefony

Tagy: Amazon Kindle Fire, Amazon Kindle Fire HD, Android, Apple, Google, iOS, iPad, Nexus 7, Windows 8

Pew Research Center zveřejnilo nejnovější průzkum, zabývající se podílem tabletů na americkém trhu. Pro Android komunitu jsou to zajímavá čísla, během jednoho roku se totiž podíl zařízení s operačním systémem od Googlu několikanásobně zvýšil, zatímco iPad poprvé v historii začal ztrácet.

Nejdříve čísla z minulého roku. Když vloni PRC provádělo ten samý průzkum, zjistilo, že mezi vlastníky tabletů jasně dominovaly ty s iOSem, kdy Apple vládlo trhu s 81%. Android měl podíl jen 15% (zbývající 4% jsou jiné systémy). Jenže rok se s rokem sešel a jsou tu čísla diametrálně odlišná. Podíl Androidu vzrostl na 48% (21% z toho je Kindle Fire), na iPad pak zbylo „pouhých“ 52%. Stále je to většina, ale oproti minulému roku se nechal iPad hodně rychle dohnat.

Podíl tabletů na americkém trhu

Momentálně vlastní tablet téměř každý čtvrtý američan (konkrétně 22%) a trh rychle roste, takže se samozřejmě podílové koláče budou i nadále měnit. Průzkum navíc vznikl před uvedením Nexusu 7 a Kindlu Fire HD, je tedy klidně možné, že už Apple svou nadpoloviční většinu ztratilo. Příští rok navíc do trhu začnou promlouvat tablety s Windows 8. iPady se samozřejmě i nadále prodávají jak o život, doby, kdy ovládaly naprostou většinu trhu, jsou však pryč.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře