iPad 3 bude s retinou

vydáno 13. 2. 2012 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma IT a software, Mobilní telefony

Tagy: Apple, iPad, iPad 3

iPad

Spekulací o třetím iPadu přibývá, tentokrát však oprávněně – první iPad byl představen 27. ledna 2010 a druhý 2. března 2011, dvojce tedy bude zanedlouho jeden rok, což značí, že trojka klepe na dveře. V souvislosti s jejím uvedením se mluví právě o začátku března.

A co by mělo být největší novinkou na novém iPadu? Změna rozlišení. Všechny ukazatele totiž vedou k domněnce, že Apple tentokrát půjde především po kvalitním displeji, který by měl podstatně vyšší rozlišení – mluví se o 2048×1536. To už by znamenalo retina displej, jehož největší výhodou by samozřejmě bylo extrémně pohodlné čtení.

Pravda, o navýšeném rozlišení se mluvilo již před dvojkou, teď tomu ale opravdu napovídá podstatně větší množství informací – špionážní fotky vnitřností odhalují tlustší kabeláž (potřebnou k přenosu většího množství pixelů), „větší“ ikonky pro novou iBooks aplikaci prozrazují očekávaný nárůst rozlišení, kód pro retina displej se objevil také ve vývojářském kódu a v neposlední řadě se objevily uniklé fotky komponent trojkového iPadu, které vedle nového displeje prozrazují také novou optiku u foťáku. Nestačí? Nové požadavky pro updatování aplikací vyžadují obrázky ve vyšším rozlišení – aby „aplikace byla připravena pro retina displej“, jak tvrdí e-mail vývojářům.

iPad

Nový retina displej se tedy zdá téměř stejně nevyhnutelný jako trojkový iPad (nebo iPad 2s? – osobně bych tipoval spíš tuto variantu). Otázkou teď spíš je, jestli má Apple v rukávu ještě nějaká esa. Třeba když jsme u displeje – jestli tablety (všeobecně) něco potřebují, je to nějaký filtr nebo zobrazovací technologie, který by dovolil pohodlné čtení na přímém slunečním světle. To by byla výhra. Ostatně tabletové displeje s FullHD rozlišením už někteří výrobci představili a ačkoliv nebudou v distribuci rychlejší než Apple a nejedná se o takovou pixelovou hustotu, není to nic oslnivého, jen dlouho očekávaný vývoj.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře