Iomega uvádí novou generaci přenosných disků eGo

vydáno 30. 7. 2009 | autor Iomega | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software, Datová média

Tagy: Diskus, Drop Guard, Drop Guard Xtreme, eGo, eGo BlackBelt, eGo Power Grip Belt, EMC, EMC Express HD, EMC Retrospect, EMC Retrospect Express, Iomega, Iomega Power Grip Belt, Iomega Protection Suite, Iomega QuikProtect, Mac OS X, McAfee VirusScan Plus, MozyHome, MozyHome Online Backup, NAS, pevný disk, USB, Windows

Iomega - logo

Špičková sada pro ochranu dat, včetně antivirového programu McAfee VirusScan Plus, a odolnost vůči pádu mění podobu přenosných pevných disků.

Iomega, společnost ze skupiny EMC a vedoucí poskytovatel řešení pro ochranu dat, v Česku uvedla na trh novou generaci přenosných pevných disků Iomega eGo, které kombinují nový vzhled s bezkonkurenční odolností a s nejrozsáhlejší sadou softwaru pro ochranu dat v oboru a tříletou zárukou. Nový přenosný pevný disk Iomega eGo se prodává ve čtyřech různých barvách a disponuje kapacitou až 500 GB.

Pouzdro z anodizovaného hliníku, silné pouhých 16 mm a o hmotnosti 200 g, skrývá moderní 2,5 palcový přenosný pevný disk. Funkce Drop Guard chrání data před pádem z výšky až 1,3 metru, což o 40 % převyšuje průměrnou hodnotu v oboru. Model eGo BlackBelt je navíc doplněn černými ochrannými zónami eGo Power Grip Belt a funkcí Drop Guard Xtreme. Je tak vybaven bezkonkurenční ochranou proti pádu z výšky až 2,1 metru!

Všechny nové přenosné pevné disky eGo s rozhraním USB 2.0 jsou napájeny prostřednictvím portu USB v přenosném či osobním počítači, není tedy nutné nosit s sebou zdroj napájení. A na rozdíl od jiných přenosných pevných disků se nové disky eGo dodávají s USB kabelem ve tvaru Y se dvěma konektory, který zajišťuje uživatelům flexibilitu díky možnosti použít v případě potřeby k napájení dva porty.

Nový přenosný pevný disk eGo s rozhraním USB 2.0 se nabízí v celé škále barev i kapacit: rubínově červené, stříbrné a tmavě modré je dostupný ve verzích 320 GB nebo 500 GB. (Kombinace barev a kapacit se na jednotlivých trzích liší.)

Kapacita až 500 GB dovoluje na nový disk eGo uložit až 2 miliony fotografií, přes 9250 hodin hudby nebo 750 hodin videa.

Externí pevné disky Iomega eGo USB

Nejvýkonnější softwarový balíček

…jaký se dnes dodává s přenosným pevným diskem

Společně s novými přenosnými pevnými disky eGo s rozhraním USB se zdarma dodává nová sada Iomega Protection Suite, která představuje ucelené portfolio zálohovacího a antivirového softwaru, jež pomáhá uživatelům chránit jejich fotografie, videa, hudbu a další soubory.

Sada Iomega Protection Suite obsahuje:

  • McAfee VirusScan Plus: Bezplatné šestiměsíční předplatné tohoto špičkového softwaru, který chrání váš počítač před viry a spywarem, poskytuje dvoucestný firewall a ochranu bezpečnosti webu (pouze pro PC).
  • Iomega QuikProtect: Zálohovací software pro jednoduché plánované zálohování dat na úrovni souborů na pevné disky a do úložišť NAS (pro stolní a přenosné počítače se systémy Windows a Macintosh).
  • EMC Retrospect Express nebo Express HD: Zálohování veškerých dat a také aplikací a nastavení (pro stolní a přenosné počítače se systémy Windows a Macintosh).
  • MozyHome Online Backup: Služba pro pohodlné zálohování online s 2 GB kapacity online zdarma (neomezené ukládání online za $4,95 měsíčně). Služba MozyHome Online umožňuje obnovit ta nejdůležitější data z libovolného počítače s přístupem k Internetu, ať už se nachází kdekoli na světě.
Mozy - logo

Veškeré softwarové prvky sady Iomega Protection Suite jsou majitelům nových přenosných pevných disků eGo dostupné jednoduchým stažením.

Kompatibilita

Nové modely přenosných pevných disků Iomega eGo Portable Hard Drive USB 2.0 jsou kompatibilní se systémy Microsoft Windows 2000 Professional, Windows XP a Windows Vista a se systémem Mac OS X 10.4 či novějším. Software MozyHome je k dispozici pro systémy Windows XP a Windows Vista a dále pro systém Mac OS X 10.4 nebo novější. Software EMC Retrospect je k dispozici pro operační systémy Windows i Mac OS X.

Nové příslušenství k přenosným pevným diskům eGo

Na webu www.iomega.com lze k novým přenosným pevným diskům eGo s rozhraním USB zakoupit dva nové doplňky: odolné černé pouzdro pro přenášení a ochranné zóny Iomega Power Grip Belt (podobné jako u modelu eGo BlackBelt Drive), u nichž lze zvolit mezi černým a průsvitným provedením.

Cena, dostupnost a záruka

Modely disků řady Iomega eGo Portable Hard Drive USB 2.0 jsou dostupné okamžitě. Cena modelu eGo s kapacitou 320 GB činí 2000 Kč bez DPH a AO a s kapacitou 500 GB je 2770 Kč bez DPH a OSA.

Diskus - logo

Nové modely disků eGo s rozhraním USB nabízejí tříletou omezenou záruku a jsou dostupné u online prodejců, prodejců VAR (value added reseller), prodejců a ve vybraných maloobchodech a dále na webu www.iomega.com. V České republice se disky Iomega eGo prodává přes distribučního partnera společnosti Diskus (www.diskus.cz).

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře