Iomega StorCenter ix4-200d - výkonné NAS řešení

vydáno 16. 9. 2009 | autor Iomega | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software, Datová média

Tagy: Academic Alliance Program, Active Directory, AFP, Apple, Bonjour, CIFS, D2D, Device-to-Device, DLNA, EMC, EMC LifeLine, EMC Retrospect, ethernet, FTP, Iomega, Iomega QuikProtect, iSCSI, ix4-200d, JBOD, Linux, Mac OS X, NAS, NFS, Picture Transfer Protocol, PTP, QuikTransfer, RAID, RAID 10, RAID 5, Rally, rsync, SATA II, SMB, SNMP, StorCenter, Time Machine, UPnP, UPS, USB, VMFS, VMware, vSphere, vSphere Essentials, vSphere Essentials Plus, Windows, Windows File Sharing

Iomega - logo

Využití technologií pro virtualizaci, zabezpečení RSA, ochranu dat, replikaci a kamerové systémy z nabídky podnikových řešení od společnosti EMC odstraňuje potřebu dedikovaného IT personálu.

Společnost Iomega, člen skupiny EMC a světová špička v ochraně dat, dnes celosvětově představila novou generaci svého čtyřdiskového stolního zařízení NAS pod označením Iomega® StorCenter™ ix4–200d. Cenově dostupné zařízení ix4–200d, založené na špičkových podnikových technologiích úložišť EMC®, představuje ideální řešení NAS pro malé firmy, distribuované pracovní skupiny a domácí kanceláře požadující pokročilé ukládání a ochranu dat bez specializovaného IT personálu.

Zařízení ix4–200d umožňuje nainstalovat a zprovoznit řešení NAS během několika málo minut pouhými čtyřmi kliknutími myší. Poskytuje až 8 TB síťového úložiště snadno integrovatelného se stávající infrastrukturou, a nabízí tak vysokou kapacitu pro sdílení a zálohování důležitých firemních dat. Zařízení ix4–200d přináší řadu pokročilých funkcí, mezi které patří:

  • Blokový přístup k datům přes rozhraní iSCSI pro efektivní využití úložiště
  • Replikace dat do cílových zařízení v síti pro zajištění nepřetržitého chodu firmy a případné rychlé obnovení dat
  • Několik konfigurací pole RAID pro nejvyšší úroveň ochrany dat
  • Podpora služby Windows® Active Directory
  • Vzdálený přístup a správa
  • Podpora IP bezpečnostních kamer
  • Nový přední ovládací panel LCD a tlačítko QuikTransfer pro snadné a rychlé kopírování vybraných souborů
  • V této kategorii produktů jedinečná certifikace VMware® pro instalace ve virtualizačních prostředích, a to za cenu začínající pod 700 USD
NAS zařízení Iomega StorCenter ix4-200d

Nové cenově dostupné zařízení Iomega StorCenter ix4–200d NAS pro malé firmy a domácí kanceláře je nyní celosvětově k dispozici prodejcům IT prostřednictvím vybraných distribučních kanálů.

Společnost EMC dále s potěšením oznamuje, že v rámci jejího programu Academic Alliance Program, kterého se účastní více než 300 univerzit a vysokých škol po celém světě, budou moci tyto instituce získat zařízení StorCenter ix4–200d NAS za zvýhodněných speciálních podmínek.

„Nové zařízení StorCenter ix4–200d přináší i malým firmám a distribuovaným týmům nepochybné výhody špičkových technologií podnikových úložišť EMC, a to ve formě cenově dostupného a snadno použitelného řešení,“ uvedl Jonathan Huberman, prezident společnosti Iomega a divize Consumer and Small Business Products Division společnosti EMC.

„Díky replikaci mezi zařízeními, podpoře rozhraní iSCSI a možnosti duálního gigabitového ethernetového připojení, certifikaci pro VMware a dalším inovativním a pro uživatele pohodlným funkcím představuje zařízení ix4–200d špičkové a přesto cenově dostupné řešení NAS, které menším firmám a pracovním skupinám nejen umožňuje budovat nákladově efektivní výkonná síťová úložiště, ale zároveň také poskytuje bezkonkurenční pokročilé funkce pro správu dat dříve dostupné jen největším organizacím.“

Scott Zahl, viceprezident pro vendor management ve společnosti Ingram Micro U.S., která je jedním z největších distribučních partnerů společnosti Iomega, říká:

„Poptávka malých firem a běžných spotřebitelů po účinných a cenově dostupných řešeních pro ochranu, ukládání a zálohování dat neustále roste, neboť si tito zákazníci více uvědomují cenu proaktivní ochrany a možnosti rychlého obnovení svých dat. Funkce a celkový výkon nového zařízení StorCenter ix4–200d umožní našim distribučním partnerům nabízet špičková úložná řešení na podnikové úrovni s nízkou pořizovací cenou a snadnou správou. Domníváme se, že tak zákazníkům poskytujeme vynikající hodnotu, což je především při současných napjatých rozpočtech velmi důležité.“

NAS zařízení Iomega StorCenter ix4-200d

Výkonné, univerzální a spolehlivé řešení pro současné potřeby správy dat

Nové stolní zařízení Iomega StorCenter ix4–200d NAS, dostupné v kapacitách 2 TB, 4 TB a 8 TB, využívá oceňovaný software EMC LifeLine™, plně vyvinuté operační prostředí Linux a sadu aplikací pro ochranu dat a užitečné pracovní aktivity nad rámec běžného ukládání dat. Všechny tyto vlastnosti společně usnadňují ukládání, ochranu a přístup k datům. Software EMC LifeLine je navržen jako multiplatformní pro počítače PC i systémy Mac a Linux.

Zařízení ix4–200d může být nakonfigurováno na podporu několika úrovní pole RAID: RAID 5 (předkonfigurovaná) a RAID 10 (obě s automatickým obnovením pole RAID), a také JBOD. Čtyři diskové jednotky použité v zařízení ix4 jsou uživatelsky vyměnitelné pevné disky SATA II, které minimalizují prostoje.

Díky možnosti duálního gigabitového ethernetového připojení a vysoce výkonné architektuře podporuje zařízení ix4–200d růst produktivity malých firem prostřednictvím zabezpečeného přístupu k datům v rámci lokální sítě. Zařízení ix4–200d je dále vybaveno třemi porty USB 2.0 pro připojení tiskáren či dalších externích úložných jednotek USB.

V domácích kancelářích uživatelé získávají výhody pokročilých multimediálních funkcí uvedených níže.

Hlavní vlastnosti zařízení StorCenter ix4–200d NAS

Nové zařízení ix4–200d NAS nabízí množství dalších funkcí, které z něj činí v současnosti jedno z nejpokročilejších, nejinovativnějších a nejsnáze použitelných síťových úložišť pro malé firmy:

  • Replikace mezi zařízeními (Device-to-Device, D2D): Kopíruje a zálohuje soubory na a ze zařízení ix4–200d na libovolné jiné úložiště NAS bez potřeby klientského počítače. Úlohy mohou být nastaveny na určitý časový plán, nebo je možné je spouštět stisknutím tlačítka QuikTransfer přímo na zařízení ix4–200d. Zařízení ix4–200d používá k přenosu dat mezi sebou a dalším síťovým úložištěm nástroj rsync nebo protokol Windows File Sharing.
  • Podpora standardu iSCSI: Poskytuje blokový přístup k datům pro nejefektivnější využití úložiště, obzvláště pro vysoký výkon databázových, emailových a zálohovacích aplikací. Tato funkce také umožňuje hostitelským operačním systémům a virtualizačnímu softwaru plně využívat schopností jejich nativních systémů souborů, například využití podpory VMFS pro VMware.
  • Certifikace VMware® Ready: Zařízení ix4–200d je certifikováno jako NAS (NFS) i iSCSI úložiště pro VMware vSphere. Zařízení ix4–200d je zapsáno na seznamu hardwaru kompatibilního s prostředím VMware. Malé firmy a další pracovní skupiny tak mohou nenákladně využívat výhod a pokročilých funkcí nabízených sdíleným úložištěm v prostředí VMware. ix4–200d představuje ideální úložiště pro menší virtualizovaná prostředí používající nové softwarové balíky VMware vSphere Essentials a vSphere Essentials Plus.
NAS zařízení Iomega StorCenter ix4-200d
  • Vzdálený přístup: Vzdálený přístup k datům a vzdálená správa úložiště ix4–200d je možná odkudkoli na světě.
  • Podpora různých síťových protokolů: Funguje v prostředích Windows, Linux a Mac se síťovými protokoly jako CIFS/SMB/Rally, NFS a AFP/Bonjour. ix4–200d dále také podporuje pokročilé protokoly jako HTTP, FTP a SNMP.
  • Podpora Time Machine®: Umožňuje uživatelům počítačů Apple® snadno zálohovat počítače se systémem Mac OS X (10.5 nebo novější) pomocí nástroje Time Machine.
  • Podpora služby Windows® Active Directory: Umožňuje zařízení ix4–200d fungovat jako klientský člen domény Active Directory, a poskytuje tak uživatelům a skupinám přístup k úložišti ix4–200d.
  • Podpora UPS: Umožňuje bezobslužné vypnutí systému bez ztráty dat v případě výpadku napájení.
  • Kamerové systémy: Podporuje až pět videokamer Axis® Network pro monitorování a záznam videa v reálném čase přímo do úložiště ix4–200d bez potřeby vyhrazeného počítače (v závislosti na zatížení systému a možnostech sítě). Zařízení ix4–200d může být také využíváno jako cílové úložiště pro další síťové kamerové systémy.
  • Tiskový server: Podporuje inteligentní sdílení až tří tiskáren připojených přes port USB přímo k ix4–200d.
  • UPnP AV Media Server: Díky kompatibilitě s certifikovanými mediálními přehrávači založenými na standardech UPnP a DLNA může ix4–200d distribuovat fotografie a audiovizuální data nejen do počítačů, ale také různých multimediálních zařízení, jako jsou herní konzoly (Xbox® 360, Sony PlayStation® 3), audiomůstky, přehrávače iTunes™, k síti připojené digitální fotorámečky a další kompatibilní zařízení.
  • Podpora Bluetooth®: Umožňuje uživatelům nahrávat kontakty, fotografie a další obsah z mobilních telefonů, kapesních počítačů či telefonů Blackberry® (vyžaduje Bluetooth USB adaptér, prodávaný samostatně).
  • Picture Transfer Protocol (PTP): Podporuje bezdotykový automatický přenos fotografií z digitálních fotoaparátů přes jeden ze čtyř portů USB na zařízení ix4–200d.
  • Univerzálnost: Podporuje čtení a zápis v různých formátech systémů souborů, jako jsou Fat32, HFS+, NTFS či ext2/ext3.
  • Výstrahy: Prostřednictvím emailu a protokolu SNMP zasílá oznámení o stavu systému.
  • Řídicí panel: Zobrazuje snadno pochopitelné informace o využité kapacitě, stavu zařízení, periferiích a zálohování.
NAS zařízení Iomega StorCenter ix4-200d

Zálohovací a bezpečnostní software pro ucelené řešení

Zařízení StorCenter ix4–200d NAS nabízí prostřednictvím zálohovacího softwaru EMC Retrospect® zálohování a ochranu dat pro libovolný počet stolních i přenosných počítačů. V průběhu instalace uživatelé zvolí soubory a složky, které chtějí následně automaticky zálohovat. Jakékoli změny jsou poté zaznamenány a uloženy automaticky.

ix4–200d také obsahuje zálohovací software Iomega QuikProtect™ pro jednoduché plánované zálohování dat na úrovni souborů na pevné disky a do úložišť NAS.

Pro zajištění vysokého zabezpečení dat obsahuje ix4–200d šifrovací bezpečnostní technologii RSA® BSAFE®, která chrání instalační soubory a upgrady před viry a malwarem. RSA je bezpečnostní divize společnosti EMC, jejíž technologie chrání digitální data v mnoha největších světových bankách.

Kompatibilita

Zařízení StorCenter ix4–200d NAS je kompatibilní se systémy Windows®, Mac OS® a Linux®. Jeho uživatelské rozhraní je lokalizováno do 11 jazyků – angličtiny, španělštiny, portugalštiny, francouzštiny, italštiny, japonštiny, korejštiny, tradiční a zjednodušené čínštiny, němčiny a ruštiny.

Cena a dostupnost

StorCenter ix4–200d NAS o kapacitě 2 TB je nyní celosvětově k dispozici za cenu 699,99 USD, 4TB model za 899,99 USD a 8TB model za 1899,99 USD. (Všechny ceny jsou doporučené maloobchodní ceny pro USA.)

V České republice jsou disky Iomega StorCenter k dispozici prostřednictvím distribučních partnerů, společností Diskus a AT Computers.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře