INVEX a DIGITEX lákají odborníky i širokou veřejnost

vydáno 6. 10. 2008 | autor Veletrhy Brno | sekce Tiskové zprávy | téma Z domova

Tagy: Digital Live!, DIGITEX, DIGITEX 2008, E-vize, ERP fórum, EXTRA HARDWARE, GPS Show, INTERKAMERA, INVEX, INVEX 2008, LCD, Technologie&Design, televizor, World GameMasters Tournament

INVEX / DIGITEX 2007

Výhodnější termín od 6. do 9. října, bohatý program, celá řada zajímavostí a Mezinárodní výstava fotografické techniky INTERKAMERA jako nový přírůstek ke spotřebitelskému Digitexu a odbornému Invexu – to jsou hlavní změny a také důvody k návštěvě areálu brněnského výstaviště pro všechny příznivce informačních a komunikačních technologií, spotřební elektroniky, digitální zábavy a fotografování. Veletrhy se uskuteční v devíti pavilonech na ploše více než 18500 m2. Očekávána je účast osmdesáti tisíc návštěvníků.

INVEX v prvních dvou dnech jen s registrovaným vstupem

Veletrh INVEX vstupuje do svého 18. ročníku s podtitulem Mezinárodní veletrh informačních a komunikačních řešení pro rozvoj podnikání a právě posun od prezentací jednotlivých technologií k nabídce ucelených řešení nejen pro podnikatelskou sféru, ale také pro státní správu a samosprávu bude na Invexu hlavním tématem. Kromě řady veletržních expozic tak svoji významnou úlohu budou mít i odborné konference, a to zejména v prvních dvou dnech. Pondělí a úterý bude totiž vyhrazeno pouze odborným návštěvníkům, vstup do invexových pavilonů bude plně registrovaný. Středa a čtvrtek jsou na Invexu určeny i široké veřejnosti.

Zaměření firem na poskytování komplexních podnikových řešení včetně implementace a servisu vyžaduje přímé obchodní setkávání prodejců a klientů, místo pro názorné vysvětlení a byznys. Na veletrhu tak dále posilují konferenční aktivity se snahou efektivního oslovení konkrétní cílové skupiny. Výsledkem je koncentrace aktuálních témat ve formě ucelených doprovodných akcí.

Můžeme zmínit například INVEX Hi-Tech Summit 2008, Reseller Meeting Point, Franchise Meeting Point včetně Evropských franchisových dní, ICT Fórum pro školy, Svět IT Security, Antivirovou konferenci, veletrh pracovních příležitostí Job fair, ale zejména E-vize pro státní správu a samosprávu či ERP Fórum.

E-vize a ERP fórum jako konferenční dominanty Invexu

Aktuální strategie, plány, projekty, ale zejména konkrétní příklady představí na konferenci E-vize pro státní správu a samosprávu nejen řada ministerstev, ale také kraje, města a další subjekty veřejné správy a komerční sféry. Partnerem a zároveň patronem projektu je Ministerstvo vnitra ČR, záštitu převzali ministr Ivan Langer a náměstek ministra Zdeněk Zajíček. Konference se uskuteční v první dva veletržní dny. Generálním partnerem akce je Česká pošta, hlavními partnery Anect, Asseco Czech Republic, Gordic, Hewlett-Packard, ICZ, SUN Microsystems a Unicorn, partnery pak AV Media, ČD Telematika, GTS Novera, Oracle a Symantec.

Již druhý ročník konference ERP Fórum (proběhne rovněž v odborných dnech) je klasickým případem, kdy velmi odborné téma nabízené efektivním způsobem vyústí v úspěšnou veletržní akci. Letos bude ERP Fórum zaměřeno především na praktické otázky využití potenciálu podnikových a ekonomických systémů pro zvýšení efektivity obchodních a výrobních procesů různých typů firem, zejména pak s přihlédnutím k potřebám a požadavkům malých a středních podniků. Těšit se můžeme na takové značky jako je ABRA Software, CCV Informační systémy či DC Concept, kteří jsou hlavními partnery konference, partnery pak Altec, KARAT Software a Vigour.

Na DIGITEX za High-Definition a zábavou

Zatímco INVEX se zaměřuje na odbornou ICT veřejnost a podnikatele, DIGITEX a nově i INTERKAMERA si kladou za cíl oslovit především laické návštěvníky. Tématem je v tomto případě oblast spotřební elektroniky a digitální zábavy. K vidění bude vše od digitálních fotoaparátů, GPS navigací, audio-video zařízení až po počítačové a konzolové hraní.

Trendem posledních let je, že si řada technologických, dříve typicky „invexovských“ firem vybírá právě oblast digitální zábavy jako prostředek prezentace svých nejnovějších technologií. Namátkou můžeme zmínit letošní účast ASUSu, INTELu a Microsoftu v rámci herní události World GameMasters Tournament, kde návštěvníci mohou zažít doslova dech beroucí podívanou na expozici nazvané příznačně EXTRA HARDWARE.

Nejzajímavějším kouskem zde bude ukázka extrémního overclockingu (přetaktování) počítačů za pomoci tekutého dusíku. O překonání českého rekordu se budou za pozornosti publika pokoušet hned dva týmy počítačových specialistů. Druhým, v domácích poměrech nevídaným jevem, se stane ukázka velmi unikátního řešení chlazení počítače – počítač zatopený v oleji.

Dokonalý obraz a zvuk, ale také navigace

Pokud se zaměříme na klasickou spotřební elektroniku, bude jí vévodit High-Definition. Vysoké rozlišení obrazu a zvuku dává výrobcům možnost ukázat ještě lépe a důrazněji důvody pro obměnu naší domácí výbavy a poslouží jim k tomu i tématické doprovodné programy s příznačnými názvy Digital Live! a Technologie&Design.

K vidění bude mimo jiné česká premiéra největšího LCD televizoru na světě – 108 palcové obrazovky Sharp či nová generace ultraslim panelů stejné značky. Příznivci Pioneeru pak shlédnou i očekávanou kolekci deváté generace plazmových KURO TV. Dokonalý obraz doplní dokonalý zvuk například v podobě soustav Bowers & Wilkins, CLASSE a dalších.

To nejlepší z navigačních technologií představí projekt GPS Show. Zaměřuje se především na okruhy GPS hardware, GPS software, GPS aplikace a hry a GPS monitoring. Hlavním partnerem GPS Show je společnost Mio, partnery Nokia, TomTom, Smart Maps a Tele Atlas. Projekt bude mít podobu přednáškového sálu s celodenním programem populárně-odborných prezentací.

INTERKAMERA interaktivně, atraktivně i edukativně

Tradiční INTERKAMERA, mezinárodní výstava fotografické techniky spojená se sbírkami a stálou expozicí fotografické a filmové techniky v Národním muzeu v Praze, se letos poprvé uskuteční v areálu brněnského výstaviště společně s Invexem, ale zejména oborově příbuzným Digitexem. Cílena je nejen na širokou veřejnost se zájmem o fotografii, fotografování a související témata, ale také na fotografy – profesionály. Tomuto zaměření odpovídá i forma Interkamery – premiérový brněnský ročník bude ve znamení fotografických výstav, vzdělávání a odbornosti.

Na bohatý program návštěvníky láká například Unie fotografů, prodejci fotografické techniky i organizátoři významných fotografických akcí. Své vzdělávací programy nabídnou například Atemi, PHOTON EUROPE, či Asociace profesionálních fotografů ČR. Dlouhá řada přednášejících v čele se světoznámým Janem Saudkem seznámí zájemce se vším, co se týká vybavení, techniky fotografování, zpracování snímků či jejich vlastní prezentace.

INVEX 2008
Mezinárodní veletrh informačních a komunikačních řešení pro rozvoj podnikání

DIGITEX 2008
Mezinárodní veletrh spotřební elektroniky a digitální zábavy

INTERKAMERA 2008
Mezinárodní výstava fotografické techniky


Místo konání: Výstaviště Brno / Česká republika
Termín konání: 6. – 9. 10. 2008 (pondělí – čtvrtek)
Otevřeno: denně 9:00 – 18:00
Odborné dny: pondělí – úterý (pouze INVEX)


Ceny vstupenek – veletrh INVEX
pondělí – úterý, 6. – 7. 10. 2008 (odborné dny)
celodenní vstupenka Kč 500,–
zlevněná vstupenka není v prodeji

středa – čtvrtek, 8. – 9. 10. 2008
celodenní vstupenka Kč 150,–
zlevněná vstupenka Kč 100,–

Ceny vstupenek – veletrh DIGITEX, INTERKAMERA
pondělí – čtvrtek, 6. – 9. 10. 2008
celodenní vstupenka Kč 150,–
zlevněná vstupenka Kč 100,–

Článek je součástí série, informující o akci INVEX / DIGITEX 2008 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře