Intel WiDi - zkuste to bez drátů!

vydáno 3. 8. 2010 | autor Intel, NETGEAR, Sony | sekce Tiskové zprávy | téma Přehrávače, Televizory, IT a software

Tagy: Intel, Intel Core, Intel My WiFi, Intel WiDi, Intel Wireless Display, NETGEAR, notebook, PTV1000, Push2TV, S11, S12, Sony, VAIO, VAIO S

Intel - logo Sony - logo NETGEAR - logo

Funkce Intel Wireless Display přijde vhod všem, kteří chtějí bezprostředně sdílet svoje obrázky, videa a multimediální obsah z internetu s přáteli či kolegy na velké obrazovce televizoru či projektoru, aniž by přitom museli propojovat svůj notebook pomocí kabelů.

Funkce Intel WiDi, která je již dostupná českým zákazníkům na vybraných noteboocích Sony VAIO řady S11 a S12, zajistí dokonalé zobrazení v HD kvalitě.

Nebaví vás složité promítání obrázků a videí z dovolené na cizím počítači? Chcete pohodlně pouštět firemní prezentaci bez zdlouhavého přepojování kabelů k vašemu notebooku? Máte averzi z nevzhledného klubka kabelů a drátů, které omezují vaši mobilitu a urážejí estetický smysl?

Na tyto otázky jednou pro vždy odpověděly společnosti Intel, Sony a Netgear.

Společnost Intel představila novou technologii Intel® Wireless Display (WiDi), díky níž se lze nadobro zbavit kabelů spojujících počítač a televizi.

„Bez složitého propojování můžete pohodlně sdílet fotografie z dovolené se svou rodinou či přáteli, surfovat na internetu nebo pouštět firemní prezentace na Vašem domácím televizoru či projektoru. Jediné, co k tomu potřebujete, je odpovídající notebook s funkcí Intel Wireless Display, poháněný vybranými procesory Intel® Core™, a TV adaptér,“ řekl Adam Raška, Market Development Manager společnosti Intel.

Díky Intel WiDi se podařilo eliminovat množství kabelů, které zbytečně hyzdí útulný obývací pokoj nebo zasedací místnost.

Začíná éra bezdrátového přenosu obrazu

Technologie Intel Wireless Display si odbyla svou premiéru na letošním veletrhu spotřební elektroniky Consumer Electronics Show (CES) v americkém Las Vegas a ihned si našla mnoho příznivců mezi výrobci počítačového hardwaru. K nám se tato technologie dostává až nyní prostřednictvím notebooku Sony VAIO řady S a adaptéru NETGEAR Push2TV (PTV1000).

NETGEAR - Intel Wireless Display

„Spolu se společností Intel a Netgear můžeme jako první výrobce notebooků přinést českým zákazníkům funkci Intel Wireless Display do jejich obývacích pokojů nebo kanceláří a poskytnout jim skutečně nejjednodušší způsob, jak vyslat obraz z počítače do televizoru nebo projektoru,“ řekl Tomáš Hrzán, VAIO Trade Marketing Manager společnosti Sony pro Českou republiku a Slovensko.

Technologie Wi-fi ve službách videa

Intel Wireless Display představuje velmi zásadní rozšíření stávajících způsobů, jak procházet a prohlížet multimédia. Můžete tak přistupovat k velké většině obsahu na svých počítačích či z internetu a zobrazovat jej na velké obrazovce televizoru.

Funkce Intel Wireless Display v reálném čase zachycuje plně vykreslené snímky notebookového zobrazení a odesílá komprimované video i audio přímo na adaptér prostřednictvím technologie Intel® My WiFi.

Doposud bylo možné připojit televizor k internetu pouze několika možnostmi: Pomocí přehrávače Blu-ray™ s přístupem k síti, adaptéru digitálních médií (DMA) a set-top boxu, které se k internetu připojují prostřednictvím domácí sítě, počítačů nebo notebooků vyhrazených pro domácí kino a připojených k televizoru prostřednictvím HDMI nebo jinými kabely a dalšími způsoby propojení počítače a televizoru.

Tato řešení však dosud mají mnohá omezení, například limitované množství webových stránek, k nimž lze přistupovat, nebo video kodeků a formátů souborů, které dokážou přehrát.

„Kombinace našeho adaptéru Push2TV a notebooku Sony VAIO řady S s funkcí Intel Wireless Display znamená, že už se uživatelé nemusí mačkat u počítačů, aby si s přáteli nebo rodinou užili nekonečný proud internetového obsahu,“ prohlásil Aleš Mudruňka, Country Manager společnosti Netgear pro Českou republiku a Slovensko.

Další materiály o Intel Wireless Display jsou dostupné zde:
http://www.intel.com/…sdisplay.htm

Videa naleznete zde:
http://www.youtube.com/watch?… nebo http://www.youtube.com/watch?…

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře