Inkoustové srdce zmodrá na Blu-ray

vydáno 15. 4. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Live, Blu-ray, Dolby TrueHD, film, Inkheart, Inkoustové srdce, VC-1, Warner Bros.

Inkoustové srdce (Inkheart, 2008)

Dětská filmová fantasy zažívá v tomto tisíciletí hotový boom. Předlohou bývá většinou populární kniha či série knih a výsledky jsou lepší (některé filmy s Harry Potterem) i horší (nebudeme jmenovat, ale je jich většina). V případě fantasy trilogie Tintenwelt německé autorky Cornelie Funke zatím došlo jen ke zfilmování první knihy a vzhledem k nepříliš nadšenému přijetí se pokračování s největší pravděpodobností konat nebude. I to se někdy stává.

Rodinné fantasy dobrodružství Inkoustové srdce (Inkheart, FDb.cz) do našich kin sice zatím ještě nestihlo dorazit, na Blu-ray ale v Evropě (region B) vychází už tento týden, Amerika (region A) si bude muset počkat do 23. června. Blu-ray vydání studia Warner bude obsahovat typickou výbavu: VC-1 video, Dolby TrueHD 5.1 zvuk, přidané scény, tři dokumenty o vzniku filmu (Eliza Reads to Us, A Story from the Cast and Crew a From Imagination to the page: How writers write) a blíže nespecifikovanou BD-Live funkcionalitu.

Studio Warner své Blu-ray tituly regionálně nekóduje, film tedy bude možné zakoupit kdekoliv na světě. Čistě teoreticky nelze na některé z evropských mutací disku vyloučit českou jazykovou podporu alespoň ve formě titulků, tuto informaci ale bude třeba nejdříve ověřit.

Inkoustové srdce (2008)

Mortimer (Brendan Fraser) žije s dcerou Meggie (Eliza Bennet) už roky sám. Oba milují knihy, Mo se živí jejich restaurováním. Před lety předčítal Mo své ženě Tereze a Meggii z knihy Inkoustové srdce a tehdy se to stalo poprvé – „vyčetl“ z knížky dva podivné, nepříliš přátelské muže a Tereza přitom zmizela…

Inkoustové srdce (Inkheart, 2008)

Tehdy se mnohokrát pokoušel vrátit vše zpátky, ale marně. Už dávno to vzdal. Ale jednoho deštivého večera se na prahu jeho domu objevil Prašprst, potulný kejklíř, kterého Mortimer také vyčetl z Inkoustového srdce a který teskní po svém starém světě.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře