IMPORT: Jazzový zpěvák v efektním plechu (FOTO + krátká recenze disku)

vydáno 10. 3. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky, Extra HD | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, film, import, Jazz Singer, Jazzový zpěvák, SteelBook

Jazzový zpěvák Blu-ray Jazzového zpěváka, první film, který diváky oslnil mluveným slovem, dnes většina diváků považuje spíše za relikvii technologického vývoje Hollywoodu, nic to ale nemění na jeho důležitosti. Ano, film je to dosti průměrný a i na tehdejší dobu plný tradičních klišé. Ovšem jakmile zazní první slova, dýchne na vás onen pocit, který zažívali diváci v čase premiéry. Což si můžete díky vydání na Blu-ray vyzkoušet na vlastní kůži.

Disk je totiž parádní. Ve Warner Bros. zase jednou vytáhli ze šuplíku zachovaný původní materiál, který po náročné restauraci září a oslňuje jako by neměl na krku přes osmdesát křížků. Detaily jsou vzhledem ke stáří ohromující, to samé platí pro kvalitu černé a reprodukci bílé a šedé. Rovněž kresba je famózní a disk ani přes velikost pouhých 25GB netrpí žádnými známkami komprese. Navíc je obraz kompletně zbavený škrábanců a špíny, takže vypadá pravděpodobně lépe, než v roce 1927, z kterého se na Blu-ray přeneslo pouze problikávání, jež jsme naposledy viděli u Limonádového Joa. Je ovšem pravděpodobné, že se jedná o tvůrčí záměr.

Zvuk je na disku v původním monu, kvůli kterému musíte zapomenout na jakoukoliv prostorovou reprodukci. Výsledek je ovšem i přesto parádní, neboť je stopa stoprocentně čistá, skvostně vyvážená a disponuje na takto stařičký kus nebývalou dynamikou. Někdo zde zkrátka odvedl vynikající práci. Na druhou stranu, koho to u Warnerů, kteří si svůj katalog hlídají jako málokdo, překvapuje, že?

V USA Jazzový zpěvák vyšel v Digibooku (s cenou okolo 27 dolarů), v kterém kromě Blu-ray disku najdete i tradiční booklet a hned dvě DVD napraná zajímavými bonusy. Nám se ovšem líbí i britská steelbook edice (cena se pohybuje okolo 12 liber), jež sice nemá zmíněná DVD, ale pro změnu ohromuje jedním z nejhezčích plechových přebalů vůbec. Ostatně, podívejte se sami. Fešák, ne?

P.S.: Disk neobsahuje českou lokalizaci.

Jazzový zpěvák (Blu-ray steelbook)
Jazzový zpěvák (Blu-ray steelbook)
Jazzový zpěvák (Blu-ray steelbook)
Jazzový zpěvák (Blu-ray steelbook)
Jazzový zpěvák (Blu-ray steelbook)
Jazzový zpěvák (Blu-ray steelbook)
Jazzový zpěvák (Blu-ray steelbook)
Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky, Extra HD

Komentáře

Re: IMPORT: Jazzový zpěvák v efektním plechu (FOTO + ...

Vložil marko (bez ověření), 10. Březen 2013 - 17:06

Obrázek uživatele marko

krasna plechovka…