IFA 2010: Úložná řešení Verbatim s novým designem

vydáno 26. 8. 2010 | autor Verbatim | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software, Datová média

Tagy: AES, BD-R, Blu-ray, Clip-it, DLNA, FireWire, HFS, IFA 2010, MABL, Media Share, médium, Netbook Storage, Red Dot, Store'n'Go, Store'n'Go Mac, SuperSpeed, USB, USB 3.0, Verbatim

Verbatim - logo

Verbatim v rámci letošního ročníku IFA, který se koná od 3. do 8. září v Berlíně, představí své poslední inovace v oblasti úložných řešení v hale 12, stánek č. 118.

  • První vzorek trojvrstvého Blu-ray nosiče s kapacitou 100 GB
  • Přenosné disky s USB 3.0 SuperSpeed pro uživatele Mac
  • Nový centralizovaný domácí síťový server MediaShare
  • Oceněný USB klíč Clip-it
  • Gigabytový upgrade pro netbooky

Elegantní přenosný disk s USB 3.0 SuperSpeed pro uživatele Mac

Verbatim USB 3.0 Portable Store'n'Go Hard Drive

Vůbec poprvé Verbatim představí svou novou řadu přenosných pevných disků Store'n'Go Mac. Tyto disky byly speciálně vytvořené pro komunitu Mac a jsou k dostání ve dvou variantách: Jeden s rozhraním USB 3.0 SuperSpeed a další s kombinovaným rozhraním FW800/USB 3.0 SuperSpeed.

USB 3.0 SuperSpeed nabízí až 10× vyšší přenosovou rychlost oproti USB 2.0 (na základě rychlosti sběrnice). Oba tyto disky jsou formátované jako HFS+ pro operační systémy Mac a nabízejí kapacitu 500 GB (k dostání již nyní) a 1 TB (k dostání od prosince 2010). Elegantní minimalistický design, který je dostupný v černé a bílé variantě, nádherně splyne s každým MacBookem.

Centralizované domácí síťové úložiště s MediaShare

Verbatim MediaShare

Mnoho domácností dnes vlastní více než jeden počítač, z čehož plyne potřeba centralizovaného sdílení dat. Nový domácí síťový server Verbatim MediaShare umožňuje uživatelům snadno sdílet soubory včetně fotografií, hudby a videí prostřednictvím vzdáleného přístupu z kteréhokoli počítače nebo chytrého telefonu s internetovým připojením.

Data jsou chráněna pravidelným zálohováním a je možné je streamovat na různé DLNA-kompatibilní přístroje jako např. Sony Playstation 3, Microsoft Xbox 360 a další.

Ocenění Red Dot „Best of the Best“ pro USB klíč Clip-it

USB klíč Verbatim Clip-it

Oceněný Verbatim Clip-it je prvním USB klíčem, který se používá stejně jako kancelářská sponka. Clip-it, jehož design navrhnul Arman Emami, již obdržel ocenění Red Dot „Best of the Best“ 2010. Kombinuje flashové úložiště s jednoduchou funkcionalitou kancelářské sponky, což z něj činí velmi praktické každodenní řešení pro domácí i profesionální použití. K dostání je v řadě pestrých barev.

Upgrade úložného prostoru pro netbooky

Netbooky kladou přirozený důraz na malé rozměry a hmotnost, což se často projevuje v podobě omezeného SSD úložiště pro data. S novou USB jednotkou Netbook Storage od Verbatimu však uživatelé mohou jednoduše přidat 8, 16 nebo 32 GB kapacity svého netbooku, aniž by tím vzrostly jeho rozměry. Disk se jednoduše zasune do USB portu a díky jeho velmi malé velikosti jej můžete ponechat stále připojený.

Inovace v USB klíčích pro profesionály

Verbatim představí také několik nových USB klíčů. USB 3.0 SuperSpeed USB Drive, jeden z prvních USB klíčů využívající technologii USB 3.0 nabízí mnohem vyšší přenosovou rychlost než USB 2.0. Disk je zpětně kompatibilní se standardními porty USB 2.0, takže je vhodný pro každého uživatele.

USB klíč Verbatim Executive Secure 16 GB

Pro profesionály – doktory, inženýry, daňové poradce, architekty apod. – kde zabezpečení informací hraje nezanedbatelnou roli, je tu nový Secure'n'Go Small Business Security Pack od Verbatimu, který představuje kompletní a snadno použitelné řešení obsahující šifrování dat a ochranu koncových bodů.

256-bitové hardwarové AES šifrování tohoto USB disku zaručuje, že veškerá uložená data jsou v naprostém bezpečí. Obsažený software pro ochranu koncových bodů si uživatel může nainstalovat na PC a tím zajistit, že pouze povolené zašifrované USB disky smějí přistupovat k datům uloženým v počítači.

Snadná manipulace, rychlá instalace a intuitivní použití činí tento disk vhodným zejména pro organizace, které nemají vlastní IT administrátory, ale neustále vyžadují bezpečné úložiště pro svá data.

K vidění bude také nový Executive USB Drive 2.0 od Verbatimu v odolné kovové schránce a s vysokým výkonem 30 MB/s čtení a 30 MB/s zápis (200×). Kapacita USB klíče sahá od 8 GB do 64 GB a je ideální pro náročné uživatele požadující nejlepší dostupnou kvalitu a výkon.

Blu-ray 100 GB

Návštěvníci stánku Verbatim dostanou šanci vidět první vzorek nového Blu-ray nosiče od Verbatimu s kapacitou 100 GB. Blu-ray disky jsou dnes k dostání v kapacitách 25 GB (jednovrstvý disk) a 50 GB (dvouvrstvý disk). Médium s kapacitou 100 GB obsahuje ještě třetí vrstvu s dodatečnou kapacitou a Verbatim plánuje zahájit jeho prodej příští rok.

Rychlý a personalizovaný záznam na Blu-ray

Verbatim Blu-ray - AZO

Za pozornost stojí i nový Verbatim Blu-ray BD-R s kapacitou 25 GB s šestinásobnou rychlostí zápisu a plně potisknutelným povrchem umožňujícím personalizaci či označení nosiče. Osvědčená technologie MABL se stará o vynikající kvalitu záznamu a jeho dlouhodobou spolehlivost. Hodí se pro záznam filmů ve vysokém rozlišení High Definition, zálohování a archivaci velkého množství dat na dobu několika dekád.

Celou kapacitu nosiče je možné zaplnit za méně než 15 minut, k dostání je v balení po 10 kusech s plně potisknutelným povrchem až k vnitřnímu kruhu (22–117 mm) nebo v balení po 5 kusech bez možnosti potisku.

Vzestup Verbatimu na trhu úložných nosičů a příznivá perspektiva

„S naší kompetencí ve storage technologii jsme se nedávno stali trojkou na evropském trhu úložných nosičů. Pro letošní rok si klademe za cíl stabilizovat tento úspěch a nadále inovovat a nabízet zákazníkům chytrá řešení pro ukládání, archivaci a zálohování jejich citlivých dat snadno a bezpečně. V rámci letošního ročníku IFA představíme Blu-ray média s kapacitou 100 GB, domácí síťový server MediaShare, oceněný USB klíč Clip-it a mnoho dalších zajímavých produktů, které budou k dostání na trhu během několika měsíců,“ říká Rüdiger Theobald, Marketing and Business Development Manager ze společnosti Verbatim EUMEA.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2010 »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře