IFA 2010: SES ASTRA a Panasonic vysílají novinky z veletrhu ve 3D!

vydáno 4. 9. 2010 | autor SES ASTRA | sekce Tiskové zprávy | téma 3D

Tagy: 3D, Astra, ASTRA 3D, IFA 2010, IFA International TV, Panasonic, satelit, SES, SES ASTRA

SES ASTRA - logo

Při příležitosti jubilejního 50. veletrhu IFA vysílá poprvé IFA International TV společně se SES ASTRA novinky z veletrhu IFA ve 3D formátu.

Od 3. do 8. září 2010 tak mohou televizní diváci po celé Evropě sledovat nejnovější trendy v oblasti spotřební elektroniky a životního stylu, které se přenášejí prostřednictvím demo kanálu ASTRA 3D. Snímání a následné úpravy obrazu ve 3D zpracovává společnost Panasonic, která v technologiích 3D zaujímá přední světové postavení.

Jako byste byli přímo u toho!

Poprvé na velké akci tohoto druhu si diváci mohou užít výstavu tak, jako by byli přímo v centru dění díky novým 3D technologiím.

IFA International TV kromě představení nových výrobků spotřební elektroniky a domácích spotřebičů zve diváky na magické 3D cestování celým veletrhem. Zpravodajské relace se opakovaně vysílají v angličtině každé 2 hodiny od 10 ráno na demo kanálu ASTRA 3D.

Po veletrhu se bude vysílat souhrn nejzajímavějších novinek až do 18. září 2010. SES ASTRA kromě přenosové kapacity poskytne i služby svého vysílacího technického centra v německém Mnichově.

„3D televizní vysílání je jedním z hlavních letošních témat v odvětví elektroniky. Těší nás proto, že nové trendy z nejvýznamnějšího světového veletrhu spotřební elektroniky a domácích spotřebičů budou v celé Evropě prezentovány právě ve 3D,“ uvedl Dr. Rainer Hecker, předseda dozorčí rady společnosti gfU pořádající veletrh IFA.

Satelit ASTRA 1KR

Vydavatel IFA International Gérard Lefebvre uvádí, že:

„IFA International TV ve 3D představí zájemcům nejčerstvější novinky o spotřební elektronice a domácích spotřebičích prostřednictvím nejmodernějších záznamových a přenosových technologií! Pro mne je 3D televizní vysílání dalším logickým krokem ve světě televize. Díky společnostem ASTRA a Panasonic můžeme mít technologie budoucnosti již dnes.“

K tomu poznamenává Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA:

„Velice nás těší možnost spolupráce s IFA International TV, která opět obohatí náš demo kanál 3D a umožní obchodním partnerům prezentovat vysoce kvalitní 3D obsah z jubilejního 50. veletrhu IFA. Jako vedoucí satelitní operátor v Evropě jsme přesvědčeni o tom, že 3D televizní vysílání se stane budoucí hybnou silou trhu s domácí zábavou. Demo kanál ASTRA 3D ukazuje ohromné výhody satelitu v přenosu vysoce kvalitního 3D TV signálu a zároveň dokládá přední roli společnosti SES ASTRA v zavádění inovací do vysílacích technologií.“

Demo kanál ASTRA 3D

Panasonic - logo

Demo kanál ASTRA 3D je určen především maloobchodníkům a instalačním firmám. Vysílá se volně bez kódování na orbitální pozici ASTRA 23,5° východní délky. Pro příjem tohoto kanálu je třeba provést tato nastavení:

  • satelit: ASTRA 3B, pozice: 23,5° východní délky
  • transpondér: 3.204, kmitočet: 11 778 GHz
  • polarizace: vertikální
  • přenosová rychlost: 27,5 MS/s
  • modulace: DVB-S2 QPSK
  • FEC: 9/10
  • pilot: off (vyp.)

Demo kanál 3D se vysílá v zobrazovacím formátu „side-by-side“. K příjmu je zapotřebí běžný satelitní přijímač s podporou HDTV, plochá obrazovka 3D přepnutá do režimu 3D side-by-side a také brýle pro sledování 3D programů.

O snímání a sledování obsahu ve 3D

„Panasonic je dokonalým partnerem k uskutečnění tohoto projektu. Společnost Panasonic coby dodavatel nejmodernějších 3D technologií nabízí plně integrované řešení pro 3D svět – od profesionálních kamkodérů k tvorbě 3D obsahu i přístrojů pro běžné spotřebitele přes redakční a kódovací zařízení 3D pro ateliéry v Hollywoodu až po televizory 3D VIERA a přehrávače Blu-ray. Díky nasazení přístrojů Panasonic ke snímání a úpravě 3D obsahu zajišťujeme nejvyšší možnou kvalitu,“ uvádí Gérard Lefebvre, vydavatel IFA International.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2010 »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře