IFA 2010: Samsung ukazuje, jak si zpestřit život

vydáno 6. 9. 2010 | autor Samsung | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Přehrávače, Televizory, IT a software

Tagy: 3D, 3D Blu-ray, 3D LCD, 3D LED, Android, BD-C8900, Blu-ray, Blu-ray 3D, c9000, Dual View, ECO Flower, Full HD, Galaxy Pad, Galaxy S, Galaxy tablet, GT-I9000, IFA 2010, LCD, LED, mobilní telefon, plazma, Samsung, Smart TV Challenge, televizor, Visual Display, World Cyber Games

Samsung logo

Představení netrpělivě očekávaného tabletu GALAXY s sebou přináší celou řadu nových výrobků světové třídy, které zákazníkům nabízí nové možnosti.

Společnost Samsung návštěvníkům své mediální akce v rámci veletrhu IFA 2010 představila novou atraktivní vizi zaměřenou na zpestření života a v souvislosti s tím také očekávaný tablet GALAXY, kterým na rozvíjejícím se trhu tablet PC vytváří novou zajímavou kategorii.

Samsung akcí posiluje své vedoucí postavení v mnoha kategoriích výrobků. Kromě tabletu GALAXY přichází Samsung se spoustou nových zařízení pro 3D zobrazení a rovněž oznámil soutěž pro evropské vývojáře zaměřenou na tvorbu nových aplikací pro inteligentní televizory Samsung.

Samsung také rozšířil svá portfolia v kategoriích IT řešení a digitálního zpracování obrazu. Tato oznámení v každém jednotlivém případě zpevňují pilíře hlavní přednosti společnosti Samsung – schopnosti vytvářet nové kategorie výrobků, které nám zpestří život.

„Zajímavější život je pro společnost Samsung takový, který znamená neustálé spojení se světem, nezná hranice a nabízí neomezený přístup,“ říká BooKeun Yoon, prezident obchodní jednotky Visual Display společnosti Samsung, jenž svým proslovem dnešní událost zahájil.

Samsung GALAXY Tablet

„Je plný společenských zážitků, které jsou vzrušující a zábavné a které se odehrávají v realistických, pulzujících obrazech a barvách. A konečně je to život, v němž jsou uživatelé tvůrci svých vlastních příběhů.“

Vedoucí postavení společnosti a její občanská angažovanost

Prezident Yoon zahájil akci pětiminutovým projevem, v němž zdůraznil úspěchy společnosti Samsung v roce 2010 – první dvě čtvrtletí přinesla rekordní provozní zisky – a také vedoucí postavení v kategorii televizorů a mobilních přístrojů.

Jedním z nejjasnějších důkazů je vedoucí postavení společnosti Samsung v oblasti 3D LED televizorů, kde předpokládaný celosvětový prodej více než 2 milionů přístrojů nastavuje tomuto odvětví vyšší laťku.

Yoon také hovořil o trvalém pokroku v oblasti ekologického řízení a poznamenal, že Samsung v rámci své iniciativy PlanetFirst investoval v roce 2009 více než 865 mil. USD, díky čemuž je společnost na dobré cestě dosáhnout svého cíle stát se do roku 2013 nejekologičtější společností na světě.

Prezident obchodní jednotky Visual Display společnosti Samsung Electronics BK Yoon přednesl svůj úvodní projev před stovkami návštěvníků veletrhu IFA 2010 a poté představil sortiment výrobků pro rok 2010, z nichž se největší pozornost upínala k tabletu GALAXY a inteligentním televizorům.

Samsung GALAXY Tablet

Galaxie možností

Samsung formálně vstoupil na rozvíjející se trh tablet PC tím, že zavádí novou kategorii výrobků. Tablet GALAXY založený na operačním systému Android 2.2 je prvním „inteligentním mediálním zařízením“ této společnosti.

Sedmipalcový tablet nabízí intuitivnější a podmanivější zážitek a překračuje možnosti mobilního telefonu nebo PC, aby uspokojil potřeby většiny aktivních uživatelů, což z něj činí dokonalé přenosné řešení pro lidi se životním stylem, který si vyžaduje neustálé spojení s okolním světem.

Samsung vypozoroval, že zákazníci chtějí nové mediální zařízení, které dokáže mnohem víc než stávající zařízení z kategorie tablet PC a řeší tři základní požadavky. Jsou to optimalizovaný širokoúhlý displej, optimalizované uživatelské rozhraní a přenosnost.

Tablet GALAXY přináší všechny přední inovace společnosti Samsung, a poskytuje tak uživatelům, kteří jsou neustále na cestách, více možností. S tabletem GALAXY si budou zákazníci moci prohlížet webové stránky stejně dokonale jako na PC, využívat všech forem multimediálního obsahu a nepřetržitě komunikovat.

Tablet GALAXY byl vytvořen s cílem, aby jej bylo možno integrovat do všech sfér života, a je proto také vybaven službami, které doplní a obohatí váš každodenní život. Přístup na stránky Android Marketplace umožňuje uživatelům stahovat aplikace a do nekonečna si svůj přístroj individuálně upravovat.

IFA 2010 - Samsung 3DTV

3D zobrazení se rozšiřuje – na scénu přicházejí inteligentní televizory

V návaznosti na úspěšné zavedení svých 3D zařízení na začátku letošního roku a následné získání vedoucího postavení na trhu oznámil Samsung, že v druhé polovině roku 2010 uvede na trh dalších sedm modelů 3D televizorů, a dosáhne tak celkového počtu 25, což je nejvíce v tomto odvětví.

Patří mezi ně i 50palcový plazmový Full HD televizor, který nejenže rozšiřuje aktuální nabídku společnosti Samsung širšímu okruhu zákazníků, ale je také prvním plazmovým televizorem, který od Evropské unie obdrží oficiální certifikaci ECO Flower.

K tomuto televizoru přidejme šest nových 3D Blu-Ray systémů, včetně přehrávače Blu-Ray disků Samsung C8900. Samsung C8900 je prvním 3D Blu-Ray přehrávačem, který v sobě spojuje funkce záznamu a uchovávání dat na 500 GB HDD s možností zpětného přehrávání obsahu jak z HDD, tak z Blu-Ray disku, a to v 3D zobrazení.

Evropský marketingový ředitel pro televizní a audiovizuální produkty Michael Zoeller přítomným vysvětlil, že Samsung bude v upevňování svého vedoucího postavení v oblasti 3D přístrojů pokračovat, jelikož se jedná o součást nového významného trendu – inteligentních televizorů.

M. Zoeller představil špičkový 3D LED televizor společnosti Samsung – C9000 – a zmínil se o růstu aplikací služby Samsung Apps pro televizory, ke kterému došlo od jejího zavedení letos v lednu.

Blu-ray přehrávač Samsung BD-C8900

Tento růst je důvodem, proč Samsung vyhlásil v Evropě soutěž Samsung Smart TV Challenge. Evropským tvůrcům nejlepších aplikací určených pro inteligentní televizory Samsung bude na odměnách rozděleno více než 300000 EUR. Vývojáři si ode dneška mohou stahovat sadu vývojových nástrojů (SDK) pro inteligentní televizory Samsung a koneční vítězové budou oznámeni v únoru.

Image společnosti s vedoucím postavením na trhu, IT na každém kroku

Samsung pokračuje v cestě za svým cílem stát se do roku 2012 jedním ze tří největších hráčů na trhu digitálního zpracování obrazu. V návaznosti na úspěch svého revolučního fotoaparátu s funkcí dvojího zobrazení (Dual View) uvedeného na trh v roce 2009 představil Samsung na veletrhu IFA 2010 dva nové fotoaparáty vybavené touto funkcí.

Samsung také zavádí řadu digitálních obrazových zařízení, která poskytnou zákazníkům lepší uživatelský zážitek, jako např. kamera T10 s jedinečně nakloněným objektivem, který méně namáhá zápěstí. Tyto výrobky mají být mobilní, pohodlné a mají uživatelům vždy umožnit zachycení a sdílení jedinečných momentek ze života a také pořizování svých vlastních autoportrétů.

V oblasti IT reaguje Samsung na poptávku zákazníků po mobilitě a výkonu počítačů a touze po tom, aby notebooky poskytovaly stejný výkon jako stolní počítače a měly stejné přednosti jako laptopy.

Videokamera Samsung HMX-T10

Notebooky Samsung série SF se vyznačují designem světové třídy a poskytují vysoký výkon, zatímco notebooky série RF jsou dokonalým řešením pro pokročilejší uživatele orientované na grafický design. Tyto výrobky upevňují vedoucí postavení společnosti Samsung v oblasti řešení pro domácí a kancelářské prostředí, do něhož koncepce zajímavějšího života spadá.

World Cyber Games míří do Berlína

Globální partnerství společnosti Samsung a turnaje World Cyber Games se plně projevilo na veletrhu IFA 2010 sérií akcí včetně úvodního ceremoniálu k turnaji World Cyber Games 2010 Samsung Euro Championship, který proběhlo v pátek. Samsung podporuje World Cyber Games již od roku 2000 tím, že svými výrobky a technologiemi zprostředkovává skutečný herní zážitek.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2010 »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře