IFA 2010: Panasonic představuje nové 3D Full HD produkty

vydáno 1. 9. 2010 | autor Panasonic | sekce Tiskové zprávy | téma 3D, Přehrávače, Televizory

Tagy: 3D, 3D Full HD, Blu-ray, Full HD 3D, IFA 2010, Panasonic, přehrávač, televizor

Panasonic - logo

Nová řada Full HD 3D televizorů Panasonic VIERA v tandemu s vyspělými 3D Blu-ray přehrávači může kvalitou prostorového zobrazení bez nadsázky konkurovat nejlépe vybaveným světovým kinosálům.

Na berlínské výstavě spotřební elektroniky IFA 2010 společnost Panasonic představí kompletní řadu 3D produktů pro domácí použití – videokamery pro vytvoření 3D obsahu, příslušenství pro jeho zpracování a televizory i Blu-ray přehrávače pro reprodukci prostorového obrazu.

Nové modely Full HD 3D televizorů VIERA jsou vybaveny funkcí konverze obrazu z 2D na 3D, která převede běžný signál do prostorového zobrazení.

Odborná veřejnost i filmoví fanoušci, kteří chtějí prožít doma to, co zatím mohli vidět jen ve vybraných kinosálech, se mohou těšit na mnoho novinek.

Úspěšná řada plazmových 3D televizorů VIERA VT20 se rozroste o modely s úhlopříčkami 106 cm a 117 cm a představí se i zcela nový model VIERA GT20 s úhlopříčkou 106 cm. O věrné zobrazení barev a špičkový trojrozměrný obraz se postarají 3D Blu-ray přehrávače DMP-BDT300 a BDT100.

Plazmový televizor Panasonic VIERA řady GT20

Plazmová technologie nabízí nejlepší předpoklady pro 3D zobrazení – rychlý pohyb na obrazovce vykresluje s brilantní ostrostí a čistotou, přičemž kvalitativní rozdíl oproti konkurenčním technologiím je zřetelný i u běžného dvourozměrného obrazu.

Maximální kvalitu 3D zobrazení garantuje nová generace plazmových panelů s extrémně rychlou odezvou fosforových buněk a 600Hz technologií. Prostorového efektu je docíleno tak, že se obraz vykresluje v plném HD rozlišení pro každé oko zvlášť s frekvencí 60 snímků za sekundu.

Výsledkem je perfektně ostrý 3D obraz, který vyplní celý prostor mezi obrazovkou a divákem. Plazmové panely 3D televizorů mají certifikaci THX – osvědčení, že podání barev a kvalita zobrazení filmů přesně odpovídá studiovým parametrům.

Nové 3D modely jsou vybaveny funkcí konverze obrazu z 2D na 3D, což znamená že speciální videoprocesor převede běžný dvojrozměrný obraz na prostorový. Převod z 2D na 3D je možný z jakéhokoli zdroje obrazu s výjimkou analogového televizního vysílání.

3D Blu-ray přehrávač Panasonic DMP-BDT300

Bohatá funkční výbava vychází vstříc rozmanitým požadavkům diváka. Televizory si bez problémů přehrají materiál uložený v komprimovaných formátech DivX, MP3, DivX HD a JPEG a nechybí ani možnost nahrávat přímo na externí pevný disk.

Také funkce VIERA CAST, která zpřístupňuje internetové služby, rozšiřuje nabídku. Již loni měli diváci přístup do kompletního archivu stanice TV NOVA, na videoserver YouTube nebo ke sportovnímu zpravodajství na Eurosportu. Letos bude k dispozici také sociální síť Twitter a populární aplikace Skype. Přehrávat 2D a 3D video v plném vysokém rozlišení lze také z SD karty.

Plazmové panely se vyznačují i mimořádnou šetrností vůči životnímu prostředí – obrazovky nových Full HD 3D modelů mají životnost 100000 hodin, což znamená 11 let nepřetržitého provozu nebo minimálně 30 let při běžném zatížení. Kromě toho se všechny modely vyrábí bez použití rtuti a olova; až jednou televizor doslouží, nebude produkovat žádný toxický odpad.

Nejlehčí 3D brýle na světě

Modelová řada VT20 má už v základním vybavení dvoje 3D brýle v univerzální velikosti (TY-EW3D10), u řady GT20 jsou 3D brýle doplňkové příslušenství.

Aktivní 3D brýle Panasonic TY-EW3D2LE

Na výstavě IFA bude mít premiéru nový model 3D brýlí s aktivní synchronizací ve třech různých velikostech (velké, střední, malé). S hmotností 38 g jsou to momentálně nejlehčí 3D brýle na světě. Snížení hmotnosti o 40 % se podařilo dosáhnout ztenčením čoček a zjednodušením konstrukčních prvků.

Nové brýle jsou napájeny akumulátorem, který se nabíjí přes USB terminál. Na jedno nabití, které trvá přibližně 2 hodiny, lze sledovat televizor celých 30 hodin. 3D brýle lze pohodlně nasadit i přes běžné dioptrické brýle, takže divákům vůbec nepřekáží.

Největší plazmová 3D obrazovka světa má úhlopříčku 386 cm

Na výstavě IFA se dále představí největší plazmový 3D displej na světě. Jeho úhlopříčka dosahuje úctyhodných 386 cm (152 palců), má rozlišení 4K x 2K a obraz je při těchto rozměrech již v nadživostní velikosti.

Velká úhlopříčka dává skvěle vyniknout přednostem plazmové technologie, co je však ještě důležitější – vtáhne diváka do děje naprosto fascinujícím způsobem, jemuž se nedá ubránit.

3D Blu-ray přehrávač Panasonic BDT100

3D obsah přes službu VIERA CAST

Na výstavě IFA Panasonic rovněž představí novou službu Video on Demand (film na přání), kterou bude provozovat ve spolupráci se společností Acetrax.

Služba dává divákům možnost volby, na co se budou v televizi zrovna dívat. Stačí si vybrat z databáze filmů a přes VIERA CAST se vybraný titul stáhne z internetu a spustí na obrazovce. Nabídka Acetraxu v současné době zahrnuje kolem 20 000 titulů včetně 3D filmů.

High-endový 3D Blu-ray přehrávač

Sestavu domácího 3D kina doplňuje špičkový 3D Full HD Blu-ray přehrávač Panasonic DMP-BDT300, který kvalitou obrazu a zvuku splňuje i nejpřísnější měřítka hollywoodských tvůrců.

O věrné zobrazení barev a jemnou tonální gradaci obrazu se stará špičkový videoprocesor UniPhier LSI, jenž disponuje dostatečným výkonem pro bezchybné zobrazení hloubky prostoru i v rozlišení 1920×1080. Kromě BD disků BDT300 přehrává také disky DVD a CD. Digitální fotografie i video v HD rozlišení lze samozřejmě přehrát i z SD karty.

3D Full HD videokamera Panasonic HDC-SDT750

Funkční výbava pak nenechá nikoho na pochybách, že jde o high-endový produkt nejvyšší kvality.

3D kamera pro každého

S novou kamerou HDC-SDT750, první 3D Full HD videokamerou určenou pro běžné spotřebitele, si můžete bez obav troufnout na trojrozměrné záběry, jaké vznikají ve filmových studiích. Stačí nasadit 3D objektiv a vaše vzpomínky získají další rozměr. I bez objektivu pro natáčení ve 3D může uživatel počítat se záznamem v nejvyšší možné kvalitě Full HD.

Nová kamera je vybavena špičkovým 3čipovým 3MOS systémem zpracování obrazu a nabídne také mnoho užitečných funkcí, které usnadní obsluhu a umožní kameramanovi plně se věnovat natáčení. Nová 3D videokamera je vstupenkou do světa, který byl donedávna vyhrazen pouze profesionálům.

Článek je součástí série, informující o akci IFA 2010 »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře