I starší TV změníte díky set-top boxu na počítač

vydáno 17. 5. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Přehrávače

Tagy: archiv, AV vstup, goNET, Lepší.TV, Ostrava, Scart, set-top box

„Chytrá krabička“ české výroby s názvem Lepší.TV umožňuje sledování on-line televizního vysílání i přes starší televizory.

Rodinná společnost z Ostravy s názvem goNET bratrů Petra a Pavla Góreckich přišla se zajímavým konceptem speciálního set-top boxu postaveného na operačním systému Android, s jehož pomocí (po připojení klávesnice a myši přes USB) vytvoříte v podstatě z jakéhokoliv staršího televizoru počítač. Stačí pouze scart nebo AV vstup.

Lepší.TV kromě jiného zvládne přehrávání obsahu z domácí sítě nebo externího USB úložiště a podle výrobce podporuje veškeré „důležité formáty zvuku, titulků a kontejnerů“. Mimo to je samozřejmostí přehrávání aktuálního vysílání, jež je doplněné o možnost zhlédnutí až měsíčního archivu pořadů či souběžné nahrávání z více programů najednou. Zajímavostí je taktéž funkce přeskakování reklam nebo přerušení sledovaného pořadu a jeho pozdější přehrání.

„Další výhodou Lepší.TV je, že službu lze využívat i bez set-up-boxu například když jste na cestách. Na libovolném počítači, notebooku, tabletu i telefonu se stačí připojit pod svým heslem přes webové rozhraní bez nutnosti žádné další instalace a sledovat téměř kdekoliv svůj oblíbený seriál či sportovní přenos, “ říká Pavel Górecki z Lepší.TV.

Lepší.TV kóduje obraz v H.265, což umožňuje vyšší kvalitu obrazu i při pomalejším připojení k síti. Základní balíček Lepší.TV stojí 189 korun měsíčně a zahrnuje 69 stanic či archiv obsahující 400 filmů, seriálů, dokumentů a dětských pořadů.

Zdroj: TZ goNET

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře