Huawei útočí na Samsung vlastním skládacím telefonem

vydáno 3. 3. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Mobilní telefony

Tagy: Android, Huawei Mate X, MWC 2019, skládací telefon, smartphony

Čínská společnost Huawei využila veletrh MWC 2019 v Barceloně, konaný na konci února, k představení vlastního skládacího smartphonu s názvem Mate X, který útočí přímo na model Galaxy Fold od Samsungu.

Jde o zařízení se 6,6palcovým FullView OLED displejem, který se po rozložení zvětší na osm palců. Novinka má patentovaný pant, který zahrnuje sto komponent a firma ho vyvíjela tři roky. Při rozložení na tablet je Mate X pouhého 5,4 milimetru tenký.

Součástí balení je čipset s modemem Balong 5000, který podporuje síť 5G a údajně je schopen stahovat data rychlostí až do 4,6 Gb/s. Zařízení podporuje dual SIM kompatibilní s 4G i 5G.

Masivní 4500mAh baterii je možné nabíjet 55W rychlonabíječkou SuperCharge od Huawei, která dokáže zařízení nabít z nuly na 85 procent za pouhých 30 minut.

Telefon je vybaven trojicí fotoaparátů značky Leica na zadním panelu, které díky skládacímu designu zastávají roli předního i zadního foťáku. Tlačítko pro vypínání je integrováno ve čtečce otisků prstů a k dispozici je 512GB úložiště, rozšiřitelné o vlastní nano karty Huawei až do 256 GB, a operační paměť činí 8 GB RAM.

Mate X bude dostupný ve zcela novém modrém provedení „Interstellar Blue,“ trochu mezihvězdná je však především cena – 2 299 eur, tedy v přepočtu 57 tisíc korun. To už je i Galaxy Fold od Samsungu levnější.

Zdroj: What Hi-Fi?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře