Hledám Amy, značka: na Blu-ray

vydáno 10. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova

Tagy: Blu-ray, Chasing Amy, Clerks, Disney, DTS-HD Master Audio, film, Hledám Amy, Jay a mlčenlivý Bob vrací úder, Jay and Silent Bob Strike Back, Kevin Smith 3-Movie Collection, Mladí muži za pultem, MPEG-4 AVC, Zoufalec

Hledám Amy (Chasing Amy, 1997) Kevin Smith 3-Movie Collection (2009) (Blu-ray)

Ohledně filmů nezávislého (alespoň v mezích možností) režiséra Kevina Smithe bychom se neradi opakovali. Tu část z nich, která už je dostupná ve vysokém rozlišení, jsme ostatně zmínili v úvodu novinky o připravovaném Blu-ray vydání filmu Mladí muži za pultem. Dnes je na řadě další ze Smithových raných snímků.

Komedii Hledám Amy (Chasing Amy, FDb.cz) nelze označit za romantickou v běžných intencích tohoto žánru; vztahovými a partnerskými tématy se totiž zabývá typicky „smithovským“ způsobem, který mohou slabší povahy trochu hůře snášet. Jako obvykle brilantní dialogy, reálné postavy a dokonalé herecké výkony dělají z filmu, který je u nás někdy uváděn pod „duchaplným“ názvem Zoufalec, jeden z nejzajímavějších počinů devadesátých let.

Na Blu-ray ho k vydání připravuje studio Disney, v regionu A (USA) by se měl objevit 17. listopadu – tedy ve stejný den, jako výše zmiňovaní Mladí muži za pultem. Také obsah a provedení disku bude podobné: MPEG-4 AVC obraz, DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk, vynechané a nepovedené scény, trailery, rozhovor s režisérem, audiokomentář, dokument Tracing Amy: The Chasing Amy Doc a další.

Kromě tohoto samostatného vydání bude rovněž od 17. listopadu v regionu A dostupná sada Kevin Smith 3-Movie Collection, osahující filmy Mladí muži za pultem, Hledám Amy a Jay a mlčenlivý Bob vrací úder. Posledně jmenovaný už na Blu-ray vyšel dříve samostatně; ideální by samozřejmě bylo, kdyby ho v rámci sady nahradila komedie Flákači (Mallrats), která s prvními dvěma filmy tvoří takzvanou newjerseyskou trilogii, ale to bychom asi chtěli příliš.

Studio Disney ovšem převážnou většinu svých Blu-ray titulů regionálně kóduje (například právě samostatné vydání filmu Jay a mlčenlivý Bob vrací úder), existuje tedy reálná možnost, že si u nás americké vydání nepřehrajeme. Edice pro region B (Evropa) zatím nebyla ohlášena, případnou českou jazykovou podporou bychom přitom mohli teoreticky nalézt jedině na ní.

Hledám Amy / Zoufalec (1997)

Duchaplná a sexy komedie od mistra humoru Kevina Smitha!

Hledám Amy (Chasing Amy, 1997)

Holden (Ben Affleck) je citlivý mladík, který neustále hledá dokonalou ženu. Najde ji v podobě Amy (Joey Lauren Adams), která se zdá být ženou jeho snů. Věc má ale háček: Amy je totiž na holky.

Holden se však nevzdává a je přesvědčen, že to bude právě on, kdo Amy změní. Jenže Amy má ještě další tajemství…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře