Hitchcockovi Ptáci a Vertigo konečně dorazí na český Blu-ray

vydáno 3. 1. 2013 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Z domova | 2 komentáře

Tagy: Alfred Hitchcock, Birds, Blu-ray, film, Ptáci, Vertigo

Vertigo Blu-ray Alfred Hitchcock je klasik a ačkoli ne každý z jeho filmů dovede zasáhnout divácké srdce na maximum, snad každý filmový fanoušek musí uznat, že zavalitý režisér patří mezi největší ikony stříbrného plátna vůbec.

Proto zamrzí, že se do českých luhů a hájů nedostala sběratelská edice s největšími Hitchovými hity, kterou si jinak můžete opatřit v různých baleních z USA, Británie či nejbližšího Německa. K nám se pravděpodobně podívají jen opravdu nejznámější kousky, a to v obyčejných amaray edicích, přičemž prvními vlaštovkami budou dlouho odkládané klasiky Ptáci a Vertigo.

Těch jsme se měli dočkat již na konci září, nicméně kvůli technickým problémům bylo vydání pozdrženo až na začátek roku 2013. Jak ale uvádí Zóna, nyní jsou disky již připraveny včetně české lokalizace a 13. února je budeme moci ulovit z regálů oblíbených obchodů za cenu poměrně příjemných 400 korun.

Hitchcock Blu-rayPro Hitchovy uctívače, kterým nevadí absence českých titulků a dabingu, to však nekončí. Již 12. března si totiž díky importu ze Spojených států budou moci pořídit i film o režisérovi samotném, neboť právě tehdy zamíří do zámořské distribuce film Hitchcock, v němž mistra napětí ztvárnil podle recenzí brilantní Anthony Hopkins.

Film jako celek byl pak sice dlouhou dobu považovaný za kandidáta na Oscary, nicméně po vcelku vlažných recenzích a ještě vlažnějším přijetí u publika se většina nadějí rozplynula.

Snímek zaobírající se Hitchovým životem v době natáčení Psycha, v němž navíc Hopkinsovi sekundují Scarlett Johansson a Helen Mirren, je přesto diváckou povinností. Jen by studio 20th Century Fox nemuselo nadále otálet s technickými informacemi a skladbou bonusů, jež jsou prozatím zahaleny větším tajemstvím než motel Normana Batese.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Hitchcockovi Ptáci a Vertigo konečně dorazí na ...

Vložil honza (bez ověření), 7. Leden 2013 - 18:55

Obrázek uživatele honza

Oba bluray jiz mam z ceskeho obchodu. Samozrejme v cestine a s kvalitou jsem spokojeny.

Re: Hitchcockovi Ptáci a Vertigo konečně dorazí na ...

Vložil short ralph lauren (bez ověření), 5. Březen 2013 - 18:31

Obrázek uživatele short ralph lauren

I have been previously exploring for quite a while for one pleasant articles or blog posts on the subject of this subject matter . Checking out in Yahoo and google I eventually uncovered this blog post. Looking at this I am truly satisfied to state that I've got a very good sense I stumbled onto exactly what I needed. I'll make sure to don't forget this site and give it a look on a constant basis.