Hitachi představuje ultra štíhlé LCD televizory řady UT

vydáno 10. 4. 2008 | sekce Tiskové zprávy | téma Televizory

Tagy: 1080p, DVD, Full HD, HD Ready, HDMI, herní konzole, Hitachi, In Plane Switching, IPS, LCD, televizor, tuner, ultra-thin, UT, UT32MH70, UT37MX70, UT42MX70

Hitachi - logo

Nejštíhlejší televizory s plochou obrazovkou, které kdy byly vyrobeny, vypadají skvěle ze všech stran a nabízejí nedostižnou volnost pro své umístění.

Společnost Hitachi od základu proměnila konstrukci plochých televizorů a nabízí radikálně štíhlou modelovou řadu UT – novou generaci ultra štíhlých (UT – ultra-thin) LCD panelů, jejichž hloubka je neuvěřitelná: pouhá třetina hloubky konvenčních televizorů s plochými obrazovkami.

Kromě toho, že nově pojaté modely mají profil 35 mm a váží pouhých 10,9 kilogramu, jsou rovněž prvními televizory, které nabízejí stylové zpracování ze všech 360 stupňů a jsou tak štíhlejší, lehčí a vypadají prostě dokonale z každého úhlu. Umožňují mnohem snazší a praktičtější umístění a poskytují větší volnost s ohledem na prostor, manipulaci a umístění v domácnostech nebo komerčních místech – skvěle ladí i s nároky životních stylů náročných na dokonalou image.

LCD televizor Hitachi UT42MX70

Nová řada televizorů je k dispozici v provedeních s úhlopříčkou 32 palců (82 cm) a HD Ready rozlišením (UT32MH70) a s úhlopříčkami 37 a 42 palců (94 a 107 cm) s Full HD rozlišením 1080p (UT37MX70 a UT42MX70). Pro dosažení vynikajícího jasu, kontrastu a barev využívá LCD technologii IPS, která zajišťuje, že ani při tak štíhlém profilu nebude kvalita obrazu velkého formátu nijak ovlivněna.

U řady UT již není nutné zatlačovat ploché televizory do koutů nebo je stavět zadní stranou ke stěnám. Skryté přívodní kabely a minimalisticky pojatý stojan v kombinaci s elegantními detaily celkového designu, zkosené hrany a leštěné prvky zdůrazňující celkový vzhled a umístěné „kolem dokola“ celého těla televizoru zaručují, že všechny modely jsou atraktivní při pohledu zepředu stejně jako zezadu. Tento radikálně nový přístup k designu dává uživatelům volnost umístit tyto nové televizory kamkoli a jakkoli si budou přát.

Hitachi ultra-thin LCD - barevné varianty

Televizory řady UT lze použít pro zobrazování v ohromujícím vysokém rozlišení HD i pro standardní výstupy digiboxů pro bezplatné programy, satelitní a kabelové digitální vysílání, DVD přehrávačů a rekordérů, herních konzolí a dalších multimediálních zařízení, která je možné připojit pomocí rozhraní HDMI. Jednotlivé modely jsou k dispozici v celé řadě elegantních barevných variant, aby mohly dokonale podtrhnout ladění moderních stejně jako tradičních interiérů.

Přelomová technologie

Společnost Hitachi čerpala ze svých celosvětových zkušeností, širokého portfolia vlastních technologií a inspirativní konstrukce, aby dosáhla snížení hloubky plochých televizorů až o 66 % – a představila svou řadu UT s velkým náskokem před konkurencí.

LCD televizor Hitachi UT32MX70 - boční pohled

Jak? Vytvořením kompaktnějších vrstev LCD panelu, nahrazením elektronických součástí čipy, zeštíhlením napájecí jednotky a novou koncepcí ventilačního systému dosáhla společnost Hitachi účinného snížení tvorby tepla, lepšího proudění vzduchu a minimálního půdorysu, aniž by přitom utrpěla kvalita obrazu nebo spolehlivost jednotlivých komponent. Výsledkem je LCD televizor s integrovanou napájecí jednotkou, který dokáže zpracovat obrazy s Full HD rozlišením, a přitom má o dvě třetiny štíhlejší profil než tradiční ploché televizory.

Všechny modely využívají předností vlastní technologie společnosti Hitachi zvané IPS (In Plane Switching), která zaručuje jasnější, ostřejší a čistější obraz s lepším kontrastem a věrnějším podáním barev, a jsou tak ideální volbou, protože ze současných digitálních zdrojů obrazu s vysokým rozlišením dokáží získat maximum.

Dokonalá harmonie designu pro každé prostředí

Díky minimalistickému rámci a jedinečnému stylu designu „zepředu stejně jako zezadu“ řada UT reflektuje současné trendy v oblasti obytných prostorů – byty v loftech a řešení s otevřeným prostorem – a odstraňuje omezení spojená s umisťováním tradičních televizorů. Nové ploché televizory již nejsou odsouzeny k umístění na stěny nebo do koutů – mohou se uplatnit jako dělící prvky v prostoru, jehož využití mohou současně rozšiřovat, protože uživatel se může na televizor dívat z kterékoli části takového prostoru – obývací části, částí pro zábavu nebo práci.

„U Hitachi je pravidlem, že produkty se přizpůsobují lidem a nikoli naopak. Uživatelé si přejí větší a lepší zážitek z obrazu, ale současně chtějí nenápadná zařízení s většími možnostmi přizpůsobení a sladění s jejich interiéry a životním stylem. V současné době jsou skutečnými měřítky rozměry, praktičnost a snadnost použití,“ poznamenává Richard Bass, hlavní ředitel divize Display Products společnosti Hitachi Digital Media Group.

Hitachi ultra-thin LCD Hitachi ultra-thin LCD Hitachi ultra-thin LCD Hitachi ultra-thin LCD

„Naše nové ploché televizory jsou navrženy tak, aby tuto vizi naplňovaly – jsou štíhlejší, lehčí, snadněji ovladatelné a jsou k dispozici v různých barevných provedeních – a nabízejí tak uživatelům nové úrovně pro jejich volnost, jak nově naložit se svým obytným prostorem. A podobně i pro komerční instalace, jako například v hotelových pokojích, recepcích a veřejných prostorech, výkladních skříních a výstavních panelech v obchodech, poskytuje řada plochých televizorů UT ještě více volnosti pro jejich uplatnění i instalaci než bylo dosud možné.“

Dostupnost

Televizor UT32MH70 bude v Evropě k dostání od dubna, modely UT37MX70 a UT42MX70 jej budou následovat v květnu a červnu. Všechny modely je možné upevnit na stěnu, jako volitelné příslušenství je k dispozici rovněž stojan. Nabídka barevných provedení se může v jednotlivých zemích lišit.

Přestože je tyto nové televizory snadné integrovat se stávajícími digiboxy a zařízeními pro multimédia díky rozhraní HDMI, společnost Hitachi plánuje v říjnu 2008 uvedení vlastního digitálního tuneru, jenž bude harmonickým doplňkem designu řady UT.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře