High-endový zvuk od Origin Acoustics nezabírá místo v obýváku

vydáno 9. 11. 2015 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: Aluminium Composer Retrofit, audio, Origin Acoustics, subwoofer, vestavěný reproduktor, zvuk

Chcete mít doma kvalitní zvuk, ale klasická aparatura vás neláká, protože zbytečně zabírá místo v obýváku? Zkuste nově představené řešení od Origin Acoustics.

Výrobce aktuálně představil novou řadu vestavěných (doslova) reproduktorů, jež můžete zabudovat do stěn nebo do stropu, takže mohou být slyšet, ale ne vidět. Nejzajímavější z nové série jsou přitom subwoofery určené pro integraci stavebních prvků.

Stěnová řada Composer je dostupná v podobě 10palcového modelu určeného pro instalaci do dosavadního domácího kina a modelu 12palcového, který je určen pro instalaci do novostavby.Subwoofery potřebují dostatek vzduchu, což je u krabičky, jež se má vejít do zdi, trochu problém. Výrobce se tedy rozhodl, že namísto běžněji používaných MDF desek využije hliníkové balení. Podle Origin Acoustics se tak prý subwoofery dočkaly v porovnání s klasickým řešením o 40 procent většího vzduchového prostoru.

Origin Composer

Pro instalaci desetipalcového subwooferu Aluminium Composer Retrofit (v ceně 1 400 dolarů, tedy více než 30 tisíc korun) stačí do zdi vyvrtat či vyřezat (dle konstrukce) díru dostatečně velkou na vložení šasi reprosoustavy. Balení je od okolních zdí izolováno silným gumovým těsněním, takže nehrozí, že by zdi po instalaci a zapnutí sestavy vibrovaly.

Zděné stěny samozřejmě nejsou příliš vhodné, nicméně výrobce myslel i na to. Představil totiž i subwoofery určené k instalaci do stropních podhledů. Do nové řady patří v této kategorii 6palcový model DSUB6 a duální 8palcový DSUB8.

Zdroj: Techhive.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře