HiFiMan nazývá svůj prémiový sluchátkový systém za 1,2 milionu Shangri-La

vydáno 19. 12. 2016 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: audiofilie, HiFiMan, lampový zesilovač, Shangri-La, sluchátka

Společnost HiFiMan je u nás dobře známá pouze zarytým audiofilům, nicméně i těm je jasné, že její právě představená novinka, na které výrobce pracoval roky, se vymyká i nastaveným (nadstandardním) standardům.

Firma svou prémiovou novinku – sluchátkový systém, jehož základem je lampový zesilovač – nazývá Shangri-La po tajemném ráji z románu Jamese Hiltona. Řešení v povedeném retro designu těží z expertízy výrobce v nanotechnologiích, která zde byla využita k vytvoření extra lehkých sluchátek využívajících nejmodernější technologie s „prakticky nulovým zkreslením a odezvou rychlou jako blesk.“

Srdcem sluchátek Shangri-La (které i se zesilovačem vyjdou na nějakých 50 tisíc dolarů, tedy něco přes 1,2 milionu korun) je měnič pokrytý vrstvou nanočástic, který je tak tenký, že ze strany není pouhým okem vůbec viditelný.

Zakladatel společnosti, doktor Fang Bian, se nechal slyšet, že vytvoření nejlépe znějících sluchátek na světě bylo jeho celoživotním snem. „Ačkoliv HiFiMan vytvořil spoustu dobrých sluchátek, které si lidé jistě užívají, žádná z nich tento sen zcela nenaplnila.“ Je pravdou, že splnění Bianova snu odpovídá právě i výše uvedená cena, která ve světě audiofilů není ničím neobvyklým, nicméně cenovky sériových sluchátek značky HiFiMan převyšuje o několik řádů.

Zdroj: Soundandvision.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře