Herní grafická karta ASUS ROG MATRIX 5870

vydáno 17. 4. 2010 | autor ASUS | sekce Tiskové zprávy | téma IT a software | 1 komentář

Tagy: ASUS, ASUS Super Hybrid Engine, ASUSTeK, ATI, GDDR5, GPU, grafická karta, iTracker2, MATRIX 5870, PCI-E, Probelt, Radeon, Radeon 5870, ROG, ROG MATRIX 5870, SHE

ASUS - logo

ASUS představil nereferenční model grafické karty ATI Radeon 5870 s modelovým označením ROG MATRIX 5870. Tato výkonná a rychlá grafická karta je určena především hráčům, jimž nabízí kromě hybridního chlazení také speciální ovládací prvky pro přetaktování a ladění. MATRIX 5870 disponuje 2GB GDDR5 RAM běžící na frekvenci 4,8 GHz a frekvencí jádra 894 MHz.

Karta využívá technologii Super Hybrid Engine (SHE), která sleduje zatížení hardwaru a automatickým přepínáním mezi rychlou akcí a běžnými operacemi poskytuje optimální grafický výkon. Výsledkem je až 19 % zlepšení v extrémních podmínkách hardwarově náročných stříleček nastavených na maximální detaily a snížení hluku GPU o 54 % při běžné 2D grafice – to vše bez vědomí uživatele.

Příznivci přetaktování uvítají nástroj iTracker2, propojení mezi hardwarem a softwarem, jež otevírá nespočet možností pro přesné ladění. Uživatelé mohou bezpečně přetaktovat GPU RAM díky úpravě časování paměti. iTracker2 měří v reálném čase tolerance, a když hrozí přetížení karty, vrací se zpět na bezpečnou úroveň.

Herní grafická karta ASUS ROG MATRIX 5870

Uživatelé mají možnost zvolit si jeden z pěti přednastavených profilů přetaktování a dosáhnout tak rychle a snadno vyššího výkonu. iTracker2 uživatelům poskytuje také nepřetržité sledování výkonu GPU.

Karta MATRIX 5870 nabízí hybridní systém chlazení. Je vybavena kombinací větráků a dalších chladících prvků poskytujících až o 22 % vyšší tlak vzduchu než u ostatních srovnatelných produktů na trhu. Skládá se z kvalitních materiálů tradičně používaných u všech grafických karet řady ROG. Ty lépe odvádějí teplo a usnadňují přetaktování. Při provozu je MATRIX 5870 až o 13 % chladnější než referenční produkty.

Zapálení hráči a overclockeři se mohou těšit na nové provedení Probelt. Tato inovace využívá body na samotné grafické kartě, takže při použití multimetru umožňuje okamžité měření napětí jádra GPU, sběrnice PCI-E, desky i paměti. Přínos pro overclockery je zřejmý – kontroluje, zda jsou experimenty s přepětím účinné a porovnává čísla hlášená softwarem se skutečnými hardwarovými hodnotami.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře

Re: Herní grafická karta ASUS ROG MATRIX 5870

Vložil Anonym (bez ověření), 28. Leden 2012 - 10:54

Obrázek uživatele Anonym

prosím napište mi kolik takova graficka karta stoji. díky