HCP: Topfun ve FullHD a ve 3D

vydáno 7. 10. 2011 | autor Štěpán Čermák | sekce Novinky | téma 3D, Filmy, Televizory, Z domova | 5 komentářů

Tagy: 3D, FullHD, Home Cinema Praha, Home Cinema Praha 2011, Samsung, Samsung Smart TV, Topfun

Topfun se dá považovat za průkopníka na tuzemském trhu. Právě tato společnost totiž v roce 2006 jako první přišla na český internet s VoD, tedy s Video on Demand (video na zažádání), se službou, která v budoucnosti pravděpodobně svrhne fyzické nosiče. Její princip je jednoduchý – místo nákupu filmu v obchodu si ho objednáte přes internet, z pohodlí domova a film se vám nastreamuje do počítače, a to prakticky okamžitě.

Topfun

Za posledních pět let se Topfun podařilo uzavřít několik klíčových partnerství s filmovými studii a přejít na klasickou PAL kvalitu a později i na 720p. Teprve v posledních měsících a týdnech se jí ale začíná dařit vytvářet technicky opravdu zajímavý systém. Ve velké míře se o to zasloužil Samsung, právě s tím totiž Topfun uzavřelo smlouvu, v jejímž rámci se na nových modelových řadách smart televizorů korejského výrobce bude objevovat aplikace, která bude nabízet službu Topfun přímo v menu televizoru.

Člověk si tedy sedne ke svému novému Samsungu a může si okamžitě vybírat z knihovny stovek filmů, dostupných přes Topfun. Strategické partnerství, uzavřené se Samsungem, přinutilo Topfun ke zvýšení kvality služeb. Společnost proto brzy začne nabízet také FullHD variantu streamování. Nejen to, čerstvě se dají přes menu na Samsunzích kupovat nebo půjčovat také 3D filmy. Jejich výběr je zatím značně omezený, časem by se ale měl zvětšovat (jednak se po Vánocích objeví poslední díl Harryho Pottera, druhak Topfun jedná s Paramountem, díky kterému by mohl přinést 3D verzi nových Transformers).

Topfun

Jediný problém je samozřejmě v tom, že 3D vyžaduje extrémně vysoké datové toky, čehož jsou si u Topfun vědomi. Obchodní ředitel nám sám přiznal, že se zatím nejedná o ideální podívanou a že si s encodingem filmů jejich centrum teprve pohrává. Je svatá pravda, že při pohledu na 3D trailer na Drive Angry si člověk připadal jak při sledování rozkostičkovaného videa na YouTube. Důležité nicméně je, že se Topfun do 3D vlaku vůbec nastupuje.

Topfun

Pan Přikryl se také pochlubil tím, že uživatelskázákladna Topfun ohromně roste a že většina majitelů nových Samsungů jejich službu využívá (otázkou je, jestli tento „průzkum“ nezaložil na faktu, že ke každému novému televizoru člověk dostane čtyři Topfun filmy zdarma). Společnost proto jedná už teď s dalšími firmami (což nám potvrdil i zástupce LG), takže se VoD služba začne objevovat i u dalších značek.

Osobně si dovedu veliký úspěch Topfun představit především na Playstationu 3. Ten v zahraničí podporuje podobné služby jako Netflix, u nás ale něco takového zoufale chybí. Topfun má nakročeno k tomu, aby se menší obdobou Netflixu stal, už jen proto bych jeho nabídku na Playstationu ocenil. Ostatně právě Playstation 3 je multimediálním centrem nemalého množství domácností a skrze něj by se VoD mohlo dostat i do těch domácností, které ke sledování filmů nechtějí používat počítač a ke koupi nového televizoru nemají důvod.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: HCP: Topfun ve FullHD a ve 3D

Vložil michal (bez ověření), 7. Říjen 2011 - 13:01

Obrázek uživatele michal

TopFun v Xboxu prosím!!!

Re: HCP: Topfun ve FullHD a ve 3D

Vložil heksa (bez ověření), 7. Říjen 2011 - 14:13

Obrázek uživatele heksa

no ted jeste pridat Topfun do Playstationu, Xboxu a Panasonic televizi a bude to v pohode.

Re: HCP: Topfun ve FullHD a ve 3D

Vložil BouncesCZ (bez ověření), 7. Říjen 2011 - 18:56

Obrázek uživatele BouncesCZ

hele ten Xbox vůbec ale vůbec není špatnej nápad

Re: HCP: Topfun ve FullHD a ve 3D

Vložil heksa (bez ověření), 9. Listopad 2011 - 11:33

Obrázek uživatele heksa

tak sem tam psal a odpovedeli mi ze pujcovna topfun bude na televizich Panasonic nejpozdeji do pul roku

Re: HCP: Topfun ve FullHD a ve 3D

Vložil st39.6, 9. Listopad 2011 - 11:41

Obrázek uživatele st39.6

Paráda, díky za info!