HCP 2009: Uvidíte nejlepší obraz, uslyšíte nejlepší zvuk!

vydáno 24. 6. 2009 | autor Home Cinema Praha | sekce Tiskové zprávy | téma Z domova

Tagy: BDA, Blu-ray, Blu-ray Disc Association, Blu-ray Fest, D-Cinema experience, Digital Film Days Andel's 2009, HDTV, HDTV Show, Home Cinema Praha, Home Cinema Praha 2009, Red Lion, Stereo & Video

Pátý ročník výstavy Home Cinema Praha 2009 se uskuteční od 15. do 17. října 2009. Výstavu uspořádá společnost Red Lion nově v kongresových centrech komplexu hotelu Angelo / Andel's a sálech multiplexu Village Cinemas na Smíchově.

Adresa a hlavní vchod
Radlická 1g, Praha 5 – Smíchov, 15000

Otvírací doba 10.00 až 16.00

Čtvrtek 15. října je určen odborné veřejnosti, filmovým a hudebním profesionálům a zástupcům medií.

V současné době již máme závazně potvrzenou účast společností nebo značek jako Eurostar (Denon, Bowers & Wilkins, Rotel ) BaSys (Pioneer, Loewe, Bose), Sony, CPT Praha (Onkyo, Jamo), Sharp, K+B progres (Yamaha), DSI Czech (Harman Kardon, JBL, Infinity), Perfect Sound (Tannoy, Alpine, Arcam), High End Audio Studio, KAS audio, Canton, AQ, Neo, Vogel's, Belkin, Profi Gold, Eizo, Vivateq nebo Media Control (Marantz, Cabasse, Crestron).

Home Cinema Praha 2009 - logo

Výstava má kontraktační charakter, během čtyř let se stala oblíbeným místem pro setkání specializovaných prodejců, majitelů poslechových studií, profesionálů a novinářů. V pátek a sobotu je otevřena pro veřejnost – vstupné 100 Kč.

Každý návštěvník letošního ročníku obdrží zdarma kromě obsáhlého katalogu v rozsahu 80 stran letos poprvé také přehledného průvodce výstavou v rozsahu 64 stran. Red Lion v současnosti vytváří s agenturou TAH orientační systém pro návštěvníky výstavy a nové internetové stránky.

Celkově jednáme zhruba s padesáti vystavovateli z oblasti videa a domácího kina, audia, High End, instalací, řídících systémů a nově i vysílání HDTV a car programu.

Souběžně s výstavou se poprvé představí Digital Film Days Andel's 2009. Součástí programu této přehlídky digitálních technologií se stanou odborné konference na téma Vysoké rozlišení obrazu jako budoucnost domácí zábavy, která se koná ve čtvrtek 15. 10., Blu-ray Disc: Nová kvalita prostorového zvuku pak v pátek 16. 10.. Pro náročné příznivce domácího kina je v sobotu připraveno setkání na téma High End jako zážitek.

Program přehlídky zahrne tři sekce – digitální projekce pro kina D-Cinema experience, Blu-ray Fest a HDTV Show.

Blu-ray Disc logo

V první sekci půjde o projekce celých filmů s využitím digitálních projektorů s rozlišením 2K. Moderované prezentace části filmových a hudebních nahrávek se připravují jako hlavní část programu Blu-ray Fest 2009, který podporuje Blu-ray Disc Association se sídlem v Londýně. Generálním partnerem se stala společnost BrickBox Digital Media.

Třetí část zahrne pořady pro HDTV vysílání. Zvláštní pozornost bude věnována restauraci klasických filmů, která musí předcházet jejich digitalizaci do vysokého rozlišení.

Mezi mediálními partnery nebude chybět měsíčník Stereo & Video nebo web www.hifivoice.cz, kterému vytvoříme podmínky pro on-line přenos. Součástí výstavy se stane také prodej Blu-ray disků s filmy, hudebními nahrávkami, speciální edice DVD video, CD, SACD a LP pro audiofily.

Oproti předchozím ročníkům, kdy Home Cinema Praha představovala vysoké rozlišení obrazu jako technologickou novinku, se letošní zaměří na přiblížení jejího konkrétního využití a aktuální dostupnosti v domácí zábavě.

Článek je součástí série, informující o akci Home Cinema Praha 2009 »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře