Halloween na Blu-ray tak trochu jinak

vydáno 18. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: BD-Live, Blu-ray, Dolby Digital, film, Trick 'r Treat, VC-1, Warner Bros.

Trick 'r Treat (2007)

Ve sbírce hororových příběhů Trick 'r Treat (FDb.cz) nám debutující režisér Michael Dougherty předvede, že se na Halloween dají dělat mnohem zábavnější věci, než jen dlabat dýně a vydírat sousedy právě pomocí formulky Trick or treat (volně přeloženo „koledu, nebo vám něco provedu“). V povídkách se seznámíme se sériovým vrahem, který tráví své oběti s pomocí bonbónů, poodhalíme kruté tajemství jednoho malého městečka nebo budeme svědky hry na kočku a na myš, ve které si maskovaný zabiják vyhlédne sympatickou dívku (jak jinak).

To všechno sice na první pohled působí jako klasická směsice hororových povídek bez větších ambicí, ale je pár důvodů, proč jí věnovat pozornost. Vedle spousty víceméně neznámých teenagerů se totiž ve filmu objeví i tak skvělí herci, jakými jsou Brian Cox nebo Anna Paquin. Zatím se zdá, že se dlouholetá spolupráce režiséra Michaela Doughertyho s Bryanem Singerem (X-Men, X-Men 2, Superman se vrací a další) na Trick 'r Treat projeví vyloženě pozitivně.

Film se měl objevit ve klasické kinodistribuci už v roce 2007, po neustálém odkládání se tak ale z neznámých důvodů nestalo dodnes, proběhlo pouze několik projekcí převážně na hororových festivalech. Ty vzbudily takové nadšení diváků a vznik mnoha veskrze pozitivních recenzí, že se studio Warner po dvou letech rozhodlo vypustit film alespoň na domácí video, tedy i na Blu-ray. Snímek si mezitím vybudoval status určité kultovnosti, což spolu s jeho dosavadní nedostupností zřejmě vzbudí přiměřený zájem.

Warner Bros. vydává Trick ‚r Treat na Blu-ray pro region A (USA) 6. října, tedy stylově tři týdny před samotným Halloweenem. Po technické i obsahové stránce se bude jednat o víceméně standardní disk – VC-1 video, Dolby Digital 5.1 zvuk, komentář režiséra, přidané scény, srovnání speciálních efektů, krátký animovaný film Trick 'r Treat: Season‘s Greetings, dokument Trick 'r Treat: The Lore and Legends of Halloween a zatím nespecifikovanou BD-Live funkcionalitu.

Trick 'r Treat (2007)

Dobrou zprávou je, studio Warner svá Blu-ray vydání nikdy regionálně nekóduje, americkou edici tedy bude možné přehrávat i na našich evropských přehrávačích. Českou jazykovou podporu samozřejmě očekávat nelze, stejně tak se v dohledné době zřejmě neobjeví edice pro region B (Evropa), která by české titulky nebo dabing mohla teoreticky obsahovat.

Trick 'r Treat (2007)

Pět příběhů, odehrávajících se ve stejné čtvrti za jedné Halloweenské noci.

Mladý pár zjistí, že se nevyplácí sfoukávat svíčku v dýni před půlnocí, vysokoškolský profesor vede tajný život sériového vraha, panna z vysoké školy možná konečně potká toho pravého, skupinka adolescentů zajde při svých žertech trochu moc daleko a starého osamělého muže navštíví neobyčejný koledník.

Všichni mají jedno společné – zkusí přežít nejděsivější noc roku.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře