Gremlins se začnou množit na Blu-ray

vydáno 2. 10. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 1 komentář

Tagy: Blu-ray, Dolby TrueHD, film, Gremlins, Gremlins 2, Gremlins 2: Nová generace, Piraňa, Target, VC-1, Vytí vlkodlaků, Warner Bros., Zóna soumraku

Gremlins (1984)

V osmdesátých letech minulého století se natáčely trochu jiné rodinné filmy než dnes. Lehce hororová komedie Gremlins (FDb.cz) je typickým příkladem takového v podstatě pohádkového příběhu, který zaujme, pobaví a přes několik trochu drsnějších scén nakonec samozřejmě dobře dopadne. Už jen proto, že za jeho scénářem stojí Chris Columbus.

Režisér Gremlins Joe Dante se na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let uvedl několika nepříliš povedenými horory Piraňa, Vytí vlkodlaků a čtvrtinou celovečerního povídkového filmu Zóna soumraku. Přesto (a nebo možná právě proto) mu už tehdy slavný Steven Spielberg nabídl právě lehce „politicky nekorektní“ scénář Gremlins, ze kterého se nakonec doslova vyklubal nečekaný hit.

Joe Dante se ostatně rád ujal i režie pokračování Gremlins 2: Nová generace, které o šest let později navázalo na úspěch původního filmu. O tom ale zase někdy jindy.

První Gremlins vydává na Blu-ray studio Warner, což znamená VC-1 obraz, Dolby TrueHD 5.1 zvuk a několik nezbytných bonusů: dva audiokomentáře, deset minut přidaných scén, film o filmu, fotogalerie, storyboard a trailer. Manší zmatky panují kolem data vydání a dostupnosti; v USA (region A) je disk už od 29. září dostupný, ale výhradně v prodejní síti Target.

Ve Francii by se disk měl objevit 7. října, v kanadě 13. října, ve Velké Británii 19. října a nakonec v Německu 23. října, nic z toho ale studio Warner oficiálně nepotvrdilo.

Pozitivní zprávou je každopádně fakt, že Warner Bros. svá Blu-ray vydání regionálně nekóduje. Ať už tedy Gremlins ve vysokém rozlišení seženete odkudkoliv, nebude žádný problém je u nás v Evropě přehrát. Na českou jazykovou podporu se ale zřejmě nemusíme příliš těšit.

Gremlins (1984)

Gremlins (1984)

Je roztomilý a můžete ho mít doma. Ale dbejte následujících varování:

Nesmíte ho namočit. Chraňte ho před přímým světlem. A co je nejdůležitější, na co nesmíte nikdy zapomenout – i kdyby plakal sebevíc, i kdyby žadonil, v žádném případě ho nekrmte po půlnoci!

S těmito třemi instrukcemi převzal Billy Peltzer svého nového přítulného mazlíčka. Dostal však mnohem víc, než koupil…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Gremlins se začnou množit na Blu-ray

Vložil Baf (bez ověření), 2. Říjen 2009 - 23:36

Obrázek uživatele Baf

No doufam, ze tenhle BD pujde bez rizika prehrat i po pulnoci. :-D