Google chce investovat do LG kvůli displejům pro Pixely

vydáno 18. 4. 2017 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Mobilní telefony

Tagy: Apple, flexibilní, Google Pixel 2, LG Display, obrazovka, OLED displej, Samsung, smartphony, spekulace

Zdá se, že flexibilní OLED displeje by se mohly stát standardem pro vlajkové smartphony. Tato technologie pro displeje je využita u nedávno představených Galaxy S8 a objeví se i u chystaného iPhonu 8 (a asi i u Note 8). Nyní to vypadá, že se dostane také na příští telefony Pixel.

Zpráva v Electronic Times uvádí, že Google se nabídl, že zainvestuje jeden bilion wonů (880 milionů dolarů) do LG Display pro posílení produkce flexibilních OLED obrazovek pro telefony Pixel 2.

Populární modely Pixel a Pixel XL využívají AMOLED displeje vyráběné Samsungem. Zdá se však, že jejich nástupci půjdou ve stopách Galaxy S8 a budou využívat ohybatelné OLED displeje. Citovaná zpráva uvádí, že LG Display zvažuje nabídku Googlu, která by se v průběhu rozhovorů mohla i navýšit.

Podle portálu ZDNet v současné době LG Display vyrábí malé, flexibilní OLED panely pro Apple Watch a hodinky LG Electronics, nemá však kapacitu pro jejich výrobu pro smartphony. Nyní staví dvě další linky; jedna z nich nejspíše začne vyrábět ještě v letošním roce, ta druhé v roce 2018.

Minulý týden přišla zpráva, že Apple si objednal 70 milionů ohebných OLED displejů od Samsungu pro využití v iPhonu 8, přičemž korejská společnost se v průběhu roku 2017 chystá vyrobit až 95 milionů jednotek v případě, že poptávka překročí očekávání.

O nyní potvrzeném Pixelu 2 příliš mnoho detailů nemáme, až na pár očividných detailů, jako že jeho součástí bude nejnovější čipset Snapdragon a bude mít vylepšený fotoaparát. Pravděpodobně bude také voděodolný a bude stát minimálně o 50 dolarů více než jeho předchůdci.

Zdroj: Techspot.com

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře