Godzilla bude v říjnu terorizovat Blu-ray

vydáno 24. 7. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 10 000 př. n. l., BD-Live, Blu-ray, Den nezávislosti, Den poté, film, Godzilla, Hvězdná brána, MovieIQ, MPEG-4 AVC, Patriot, PCM, Sony Pictures, Univerzální voják

Godzila (1998)

Filmografie německého specialisty na sci-fi filmy, režiséra Rolanda Emmericha, je na Blu-ray k dispozici v téměř kompletní sestavě – od akční řežby Univerzální voják, přes první velké sci-fi dobrodružství Hvězdná brána, masivní Den nezávislosti a žánrově se vymykajícího Patriota, až po rozpačitě přijaté megaprojekty Den poté a 10 000 př. n. l.. Něco ale přece jen zatím chybí.

To něco není s velkým N, ale s velkým, velmi velkým G. Ano, ve výše uvedeném seznamu chybí Godzilla (FDb.cz) z roku 1998, trochu popcornovější záležitost, natočená v americko – japonské koprodukci. Jestliže v původních legendárních filmech s Godzillou představoval zmutovaného ještěra většinou herec, navlečený do gumového kostýmu, v tomto zatím posledním zpracování si do sytosti užijeme digitálních triků… Ovšem za cenu trochu slabšího scénáře.

Blu-ray vydání připravuje Sony Pictures a na americkém trhu (region A) by se mělo objevit 3. října, tedy asi týden před kinopremiérou Emmerichova zatím posledního katastrofického velkofilmu, nazvaného 2012. Kromě obvyklého MPEG-4 AVC videa a trochu nezvyklého PCM 5.1 audia se dočkáme také zajímavých bonusů: komentář o vizuálních efektech, dokument Behind the Scenes of Godzilla, nejlepší bojové scény z filmů s Godzillou, interaktivní znalostní kvíz a BD-Live funkionalita MovieIQ.

Sony Pictures své Blu-ray disky regionálně nekóduje, americké vydání tedy půjde bez problémů přehrát v našich přehrávačích. Zcela jistě ale nebude obsahovat českou jazykovou podporu, té se možná dočkáme na některé z mutací vydání, určeného pro evropský region B.

Godzilla (1998)

Jaderné zkoušky v Tichomoří přinesly své ovoce. Godzilla, zmutované monstrum gigantických rozměrů, se vynořila z hlubin oceánu, aby změnila New York a další světová velkoměsta v hromady sutin.

Godzila (1998)

Armáda Spojených států je bezmocná a záchrana lidstva nakonec spočine na bedrech mladého vědce Nicka Tatopoulose (Matthew Broderick), který před vznikem podobného příšery dávno varoval a charismatického vyšetřovatele jménem Philippe Roaché (Jean Reno).

Času věru není nazbyt, protože Godzilla nejenže ničí co jí přijde pod tlapu, ale možná se chystá přivést na svět malá „godzillata“. To se nesmí stát, protože potom by nastal konec lidské civilizace…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře