Ghost in the Shell na Blu-ray, verze 2.0

vydáno 18. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa | 9 komentářů

Tagy: Akira, Blu-ray, DTS-ES, DTS-HD Master Audio, film, Ghost in the Shell, Ghost in the Shell 2.0, Ghost in the Shell 2: Innocence, Inosensu: Kôkaku kidôtai, Kôkaku kidôtai, Kôkaku kidôtai 2.0, Manga Home Entertainment, Matrix

Ghost in the Shell (1995) / Ghost in the Shell 2.0 (2008) (Blu-ray)

V blízké budoucnosti jsou počítačové implantáty v lidských tělech samozřejmostí a ze Země se stalo ohromné mraveniště lidí a vyspělé techniky. Policistka Motoko Kusanagi řeší případ zločinné umělé inteligence, která vznikla v počítačové síti zvláštní obdobou evolučních procesů.

Taková je synopse animovaného cyberpunkového sci-fi Ghost in the Shell (Kôkaku kidôtai, FDb.cz), které by rozhodně nemělo ujít vaší pozornosti.

Snímek je svým dopadem srovnatelný s Blade Runnerem Ridley Scotta – disponuje podobnou hypnotickou atmosférou a taktéž akčním příběhem s filosofickým podtextem. Výrazným způsobem inspiroval tvůrce filmové trilogie Matrix a spolu s existenciálním sci-fi Akira patří mezi nejvíce adorované a také celosvětově nejznámější japonské anime.

Existují dvě verze filmu: původní z roku 1995 vyšla na Blu-ray zatím pouze v Japonsku, druhá z roku 2008 (označovaná jako 2.0 nebo Redux – nezaměňovat s volným pokračováním Ghost in the Shell 2: Innocence) se ještě ve vysokém rozlišení neobjevila. To se ale díky společnosti Manga Home Entertainment brzy změní – 26. října v Evropě a následně 24. listopadu v Americe vychází Blu-ray edice, která bude na jednom disku obsahovat obě dvě varianty.

Originální verze bude disponovat 1080i obrazem a původním japonským stereo zvukem s anglickými titulky. Ghost in the Shell 2.0, obsahující přes devadesát změněných nebo vylepšených scén, nový soundtrack a nový dabing, nabídne 1080p obraz a 6.1 zvuk (zřejmě DTS-ES, možná DTS-HD Master Audio). Bonusy bude reprezentovat audiokomentář režiséra a hlavního animátora, rozhovor s režisérem, zcela nový dokument The Making of Ghost in the Shell 2.0, profily postav, biografie tvůrců a trailery.

Přítomnost české jazykové podpory na evropském nebo dokonce americkém vydání je bohužel v podstatě nereálná.

Ghost in the Shell (1995) / Ghost in the Shell 2.0 (2008)

Ghost in the Shell (1995) / Ghost in the Shell 2.0 (2008)

V Japonsku roku 2029 lze každou část těla nahradit kyberimplantáty, většina lidí je neustále připojena k síti. Kvůli neustále narůstajícím problémům s hackery je zřízen zvláštní útvar Sekce 6. Jeho hlavním cílem je útočník, známý jako „Pán loutek“, nabourávající se do kybernetických mozků významných osobností i obyčejných lidí.

Agent Batou a jeho partnerka Motoko Kusanagi, která disponuje stoprocentně kybernetickým tělem, se pouštějí do napínavého lovu, na jehož konci již nic nebude tak jednoznačné jako dříve.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Ghost in the Shell na Blu-ray, verze 2.0

Vložil Karbous (bez ověření), 18. Září 2009 - 15:28

Obrázek uživatele Karbous

Pěkné, pěkné!

Re: Ghost in the Shell na Blu-ray, verze 2.0

Vložil d.f.h, 18. Září 2009 - 15:41

Obrázek uživatele d.f.h

Ano ano, taky už se těším :-)

Re: Ghost in the Shell na Blu-ray, verze 2.0

Vložil Anonym (bez ověření), 18. Září 2009 - 16:19

Obrázek uživatele Anonym

kdyby byly cz titulky kupuju jej okamžitě bez váhání :(

Re: Ghost in the Shell na Blu-ray, verze 2.0

Vložil mirrorman (bez ověření), 19. Září 2009 - 9:43

Obrázek uživatele mirrorman

Jaký má smysl psát o disku, který u nás nikdy nevyjde? Anglicky mluvící zájemci informace najdou na zahraničních stránkách. Ostatním zákazníkům po tomto článku zbyde jen vztek z přístupu místních prodejců!

Re: Ghost in the Shell na Blu-ray, verze 2.0

Vložil d.f.h, 19. Září 2009 - 10:30

Obrázek uživatele d.f.h

Článek je zařazen v rubrikách Filmy a Ze světa, čímž je myslím řečeno vše. Pokud bychom psali jen o Blu-ray filmech, které jsou určené pro náš trh, úplně by postačily pravidelné nedělní přehledy. To by ovšem bylo trochu nuda.

Kromě toho píšeme HDmag.cz především pro lidi, které zajímají moderní technologie a jsou kvůli nim ochotni jít s dobou – například se naučit číst anglické titulky, pořídit si platební kartu a sem tam si něco objednat z Amazonu.

Vážně v tom vidíte takový problém?

Re: Ghost in the Shell na Blu-ray, verze 2.0

Vložil mirrorman (bez ověření), 19. Září 2009 - 14:50

Obrázek uživatele mirrorman

Ano rubriku Ze světa jsem přehlédl moje chyba! Jinak ale dále souhlasím. Nákup ze zahraničí,je u nás bohužel často jediná možnost.Jak totiž bylo dobře řečeno, pokud bychom se spoléhali jen na českou distribuci, tak by to vážně byla trochu nuda! Otázka je, jestli je s tímto stavem opravdu každý spokojen!

Re: Ghost in the Shell na Blu-ray, verze 2.0

Vložil d.f.h, 19. Září 2009 - 14:58

Obrázek uživatele d.f.h

Spokojen s tím nemůže být asi nikdo, bohužel ochota tuzemských distributorů něco změnit není příliš velká ani pohotová… Nevím, jestli bychom s tím jako zákazníci dokázali něco udělat. Zatím to bohužel vypadá, že nás prostě mají v hrsti :-(

Re: Ghost in the Shell na Blu-ray, verze 2.0

Vložil lzw (bez ověření), 22. Září 2009 - 10:14

Obrázek uživatele lzw

I verze 2.0 vyšla v Japonsku už před časem.

http://www.cdjapan.co.jp/detailview.html?…

Re: Ghost in the Shell na Blu-ray, verze 2.0

Vložil d.f.h, 22. Září 2009 - 14:14

Obrázek uživatele d.f.h

Zajímavé, to jsem nevěděl. Díky za info!