Film "Bláznova kronika" byl kompletně zrestaurován společností Brickbox

vydáno 30. 7. 2010 | autor Brickbox Digital Media | sekce Tiskové zprávy | téma Filmy, Z domova

Tagy: Bláznova kronika, Brickbox Digital Media, Day of the Dead, Dolby Digital, DVD, film, Filmexport Home Video, Suspiria

Brickbox Digital Media s.r.o. - logo

Bláznova kronika, hořce úsměvný dobrodružný příběh v osobitě stylizovaném výtvarném pojetí, který je jedním ze slavných děl šedesátých let, zažil oživení rukou týmu společnosti Brickbox Digital Media, s.r.o..

Restaurátorský tým se zaměřil na odstranění nedostatků způsobených především stářím filmu a připravil tak pro distributorskou společnost Filmexport Home Video, s.r.o. dvoudiskovou DVD edici, která nabízí divákům zajímavou podívanou s řadou bonusů.

Bláznova kronika (1964, FDb.cz) je jedním z titulů, který vyžadoval ze strany restaurátorského týmu společnosti Brickbox Digital Media, s.r.o. opravdu speciální péči v délce trvání téměř 3 týdnů. Z hlediska obrazového restoringu bylo nutné odstranit z filmu nečistoty a filmové vady, dokreslit některé framy (snímky) a stabilizovat obraz.

Jednalo se především o vady způsobené stářím a tedy i o materiály, které byly v době natáčení použity. Restaurátorské práce zvukového oddělení spočívaly především v korekci šumu, odstraňování praskání a lupanců a v opravách zvukových výpadků.

Bláznova kronika (1964)

První disk nabízí kromě samotného filmu v obrazovém formátu 16:9 také čtvrthodinovou reportáž Bez pasu a bez víza z Kudlova do San Franciska, která vznikla během režisérovy cesty na mezinárodní festival, z něhož si Bláznova kronika odvezla dvě ceny za nejlepší film a režii.

Na druhém disku je pro diváky připravena řada dalších bonusů včetně vzpomínek herců a režisérovy dcery Ludmily Zemanové, unikátní fotogalerie a textové biografie. Oba disky jsou vybaveny českou zvukovou verzí Dolby Digital 2.0 a vedle anglických titulků obsahuje i české titulky pro neslyšící.

Bláznova kronika (1964)

Příběh se odehrává v Čechách v době třicetileté války. V rukou vojenských verbířů skončí vesnický mládenec Petr, který sice dostane vojenský kabát, ale vzápětí se mu povede utéct. Spolu s královským verbířem Matějem však padne do zajetí nepřátelského vojska.

Karel Zeman použil v tomto snímku technik animovaného i hraného filmu, které ve specifickém spojení vytvořily novou kvalitu i rukopis, který je nezaměnitelný a oslovuje i dnešní diváky.

Bláznova kronika (1964)

O Brickbox Digital Media, s.r.o.

Brickbox Digital Media, s.r.o. je vedoucím poskytovatelem služeb spojených se zpracováváním a následnou výrobou optických a digitálních médií ve střední a východní Evropě. Poskytuje široké spektrum služeb pokrývajících celý životní cyklus výrobku – od obsahového managementu a zpracování až po výrobu optického média, distribuci, nové zabalení a recyklaci.

V oblasti restaurování filmu získala za svou působnost již mnoho zkušeností a důkazem toho je i její nedávný restaurátorský úspěch hororových klasik s názvem Suspira a Day of the Dead.

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Tiskové zprávy

Komentáře