Festivalové hity alespoň Blu-ray

vydáno 14. 12. 2010 | autor Petr Semecký | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: Blu-ray, Buried, film, Let Me In, LionsGate, Lionsgate Films, Never Let Me Go

Buried (2010) (Blu-ray) Let Me In (2010) (Blu-ray) Never Let Me Go (2010) (Blu-ray)

Je to obehraná písnička. Ze zahraničních festivalů se ozývá chvála na jeden zajímavý film za druhým, avšak do tuzemské distribuce nakonec nedorazí ani jeden. A pokud ano, zamíří přímo na DVD, kde si ho najdou leda obeznámení diváci, a to musí mít oči zatraceně na stopkách. Letos to platí pro spoustu snímků, v závěru roku pak především pro tři:

Originální thriller Buried, v němž je americký dopravák s charismatem Ryana Reynoldse zakopán iráckými teroristy pod zem pouze s mobilním telefonem, zapalovačem a devadesátiminutovou zásobou vzduchu.

Americký remake Let Me In, jenž – stejně jako jeho švédská předloha Ať vejde ten pravý – vypráví příběh dvou dětí, z nichž jedno je v pravém smyslu slova asociálem a druhé pro změnu upírem.

A drama Never Let Me Go, což je adaptace cenami ověnčené knihy Kazua Ishigura, na jejíž osudový příběh tří teenagerů se z festivalů snáší tolik chvály, že ji možná uvidíme i na Oscarech.

Jistě, spousta zainteresovaných diváků sáhne v případě chybějící české premiéry po alternativních zdrojích, jenže kdo chce mít film doma a v nejlepší možné kvalitě, musí se už poněkolikáté spolehnout na zahraničí, kde všechny tři snímky, již brzy zamíří na pulty prodejen.

Buried se dostane do amerického prodeje již 18. ledna v Blu-ray/DVD combo packu, a i když bude kromě samotného snímku na disku pouze jeden film o filmu, neměl by film obdivovatelům originálních nápadů ujít. Snad vedení studia Lionsgate nenapadne disk regionálně kódovat. Pokud ne, neměl by být problém s přehráváním ani v českých přehrávačích.

Let Me In, jemuž se nedařilo v amerických kinech (film se stal ukázkovým propadákem), ale u kritiků nečekaně uspěl i přes obtíže vyplývající z faktu, že je původní film vynikající, přijde na řadu v únoru.

Kromě snímku bude navíc k mání slušivá bonusová nabídka čítající vyjma trailerů a plakátů také audiokomentář talentovaného režiséra Matta Reevese, něco málo vystřižených scén a dokumentů o tricích a natáčení, což je dost důvodů k tomu zamířit v případě region free disku na zámořský Amazon.

A aby byla trojice kompletní, vyjde 1. února (společně s Let Me In) i Never Let Me Go, které však po vzoru Buried vyfasuje ve Spojených státech pouze jedno malé Making of.

Snad se absence bonusů alespoň odrazí na cenové politice studií, která by nemusela vyrukovat s cenovkami nad 20 dolarů. Kdy se filmů dočkáme u nás je přitom naprostou záhadou. Dřív jak v dubnu bych je ale v oblíbených obchodech rozhodně nehledal.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře