Falešné čínské Blu-ray disky na americkém trhu

vydáno 27. 1. 2008 | sekce Novinky | téma Ze světa

Tagy: Blu-ray, Dao huo xian, film, Flash Point, Tie saam gok, Triangle

Blu-ray Disc logo

Kuriozní informace se objevila v diskusním fóru webu Blu-ray.com. Jeden ze čtenářů zaslal vlastnoručně pořízenou fotografii dvou DVD s čínskými akčními trháky, tvářícími se díky šikovně upravenému obalu jako Blu-ray.

Čínského (resp. hongkongského) původu jsou přitom nejen filmy, ale i samotné disky. V klasických kamenných obchodech je naštěstí neseženete, narazit na ně můžete jen u poličních stánků, které zřejmě i v Americe nabízejí zboží podobné „kvality“, jako u nás.

Akční snímky Dao huo xian (Flash Point, 2007, CSFD) a Tie saam gok (Triangle, 2007, CSFD) přitom rozhodně nepatří mezi nejhorší a určitě se najde dost příznivců tohoto druhu kinematografie, kteří by je chtěli mít doma. Pokud se navíc zajímají o HD filmy a náhodou na falešné disky narazí, představa vytouženého filmu na Blu-ray za pouhých $8,50 pro ně může být tak lákavá, že neodolají.

Falešné čínské Blu-ray disky

V matoucích obalech se ale nacházejí jen obyčejná DVD, navíc nejspíš nevalné kvality. Blu-ray logo je použito neoprávněně a tištěné napodobení klasického vzhledu „modrých“ krabiček slouží samozřejmě jen k oklamání důvěřivého spotřebitele.

Na druhou stranu ale přítomnost falešných disků svědčí o masově stoupající oblibě Blu-ray technologie. Asijští obchodníci mají totiž velice dobře zmapovaný trh a produkují padělky především toho zboží, o které je právě zájem.

U nás naštěstí nemusíme mít z něčeho podobného strach. V tuzemských obchodech je skoro nemožné narazit na originální Blu-ray filmy, natož pak na jejich nepovedené napodobeniny.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře