Falcon Acoustics dočasně obnovují prototyp repro z roku 1974

vydáno 8. 2. 2019 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: BBC LS3/5A, Falcon Acoustics, KEF, Kingswood Warren, limitovaná edice, Malcolm Jones

Společnost Falcon Acoustics oznámila, že licenčně obnovuje výrobu první reproduktorů BBC, LS3/5A a 50 audiofilům tak nabídne možnost vlastnit kus Hi-Fi historie.

Ručně vyráběná replika je údajně nejbližší možnou kopií finálního „nekompromisního“ prototypu, vytvořeného BBC dva roky předtím, než započala první komerční produkce reproduktorů v roce +í76.

Reproduktory nesou název „Kingswood Warren“ Limited Edition jako vzdání holdu oddělení technického výzkumu Kingswood Warren, kde první LS3/5A získaly svůj tvar. Limited Edition pak odkazuje na fakt, že jde o omezenou edici pouhých padesáti kusů.

Falcon k tomuto projektu rozhodně nepřistoupil jen napůl, jak dokazuje fakt, že pro zajištění autenticity nechal několik komponentů pro Kingswood Warren Limited Edition vyrobit na zakázku. Zakladatel Falconu Malcolm Jones navrhl jako hlavní inženýr designu společnosti KEF původní měniče KEF B110 a T27, takže o autentické, znovu použité zakázkové materiály nebude nouze.

Například křížení, kapacitory a další komponenty byly získány způsobem, který už dnes není k dispozici. Ale Jonesovi se podařilo získat dostatek materiálu k tomu, aby tyhle klíčové komponenty vytvořil znovu.

Tomu všemu samozřejmě odpovídá i cena – za jeden pár licenčních reproduktorů zaplatíte skoro 3 tisíce eur, tedy asi 78 tisíc korun. Takže samozřejmě nejsou pro každého – ale o to větší radost z nich můžete mít.

Zdroj: What Hi-Fi?; hifiteam.at

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře