Dynaudio si pro své repro střední třídy vypůjčilo téměř vlajkové technologie

vydáno 5. 12. 2018 | autor Pavel Kreuziger | sekce Novinky | téma Hi-Fi audio

Tagy: Dynaudio Evoke, hi-fi, high-end, řada, reproduktory, střední třída

Nová řada reproduktorů Evoke značky Dynaudio disponuje některými technologiemi, které si společnost vypůjčila ze svých high-endových sérií.

Řada Evoke sestává ze dvou stojanových reproduktorů (Evoke 10 a 20), dvou věžových reproduktorů (Evoke 30 a 50) a jednoho středního reproduktoru (Evoke 25c). Využívá nového výškového měniče Cerotar, který staví na designu, jenž lze nalézt v téměř vlajkových lodích Dynaudia, řešeních Confidence a Special Forty.

Pro tyto „tweetery“ vyvinulo Dynaudio novou vnitřní klenbu Hexis (která byla dříve vyhrazená řadě Confidence), a tím, že ji umístilo pod 28mm membránu, optimalizovalo podle svých slov proudění vzduchu a zredukovalo otřesy.

Jak je pro repráky od Dynaudia typické, disponují nové woofery Esotec+ patentovanými membránami typu MSP (Magnesium Silicate Polymer).

Basové měniče v modelech Evoke 10, 30 a 25C mají průměr 14 cm, nový prostorový zvuk a pokročilé magnetické systémy Ferrite+ pro zlepšenou frekvenční reakci a dynamiku. Větší, 18cm měniče v Evoke 20 a 50 si pak vypůjčují technologie od reproduktorů Contour a Confidence.

Patnácticentimetrový středový měnič v Evoke 50 je navíc přímo odvozený od modelu Contour 60s, který stojí 7 500 liber (skoro 220 tisíc korun).

Nová řada je k dispozici ve čtyřech barevných provedeních (černý a bílý lesk, ořechové dřevo a světlé dřevo) a stojí mezi 1 100 a 3 900 librami (32 tisíc až 114 tisíc korun). Nejlevnější je model 25c, nejdražší pak přirozeně Evoke 50.

Zdroj: What Hi-Fi?

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře