Dvojitý zázrak v New Yorku i na Blu-ray

vydáno 19. 8. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Miracle on 34th Street, MPEG-4 AVC, Oscar, Zázrak v New Yorku

Zázrak v New Yorku (Miracle on 34th Street, 1947) Zázrak v New Yorku (Miracle on 34th Street, 1994)

Ačkoliv se to nezdá, na obzoru jsou už zase Vánoce a obchodníci se na ně pomalu začínají připravovat. Filmová studia začínají oprašovat své vánoční trháky – takové pěkné nové Blu-ray vydání je přece tím nejlepším dárkem, jaký lze pod stromečkem najít. Zázrak v New Yorku (Miracle on 34th Street) přitom patří mezi opravdovou klasiku.

Samozřejmě máme na mysli černobílý snímek z roku 1947 (FDb.cz), ve kterém kromě Maureen O'Hara exceloval především Edmund Gwenn – za svůj výkon dokonce získal Oscara, film samotný pak ještě další dva, za námět a scénář. Ani tak dokonalý a všeobecně známý film ovšem neminula móda remaků, tedy předělávek, důkazem čehož je stejnojmenný film z roku 1994 (FDb.cz) s charismatickým Richardem Attenboroughem v roli Santa Clause.

Oba snímky připravuje na Blu-ray studio Fox, v regionu A (USA) vychází ve formě dvou samostatných disků 6. října. Lišit se budou jak technickými specifikacemi, tak bonusovou výbavou: verze roku 1947 bude mít černobílý MPEG-4 AVC obraz v původním formátu 1,37:1 a DTS-HD Master Audio zvuk (údajně mono), remake pak MPEG-4 AVC obraz a DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk.

Bonusy pak bude obsahovat pouze původní oscarový snímek – audiokomentář herečky Maureen O'Hara, galerii plakátů, dobové promo spoty a několik dokumentů (AMC Back Story: Miracle On 34th Street, Movietone News: Hollywood Spotlight, Macy's Thanksgiving Day Parade: Floating in History), remake bude zcela bonusů prostý.

20th Century Fox bohužel svá Blu-ray vydání vždy regionálně kóduje, americkou edici si tedy na našich evropských přehrávačích neužijeme. Budeme muset počkat na případné evropské vydání, které by na některé z místních mutací mohlo teoreticky obsahovat i českou jazykovou podporu. To ale samozřejmě jako vždy není jisté.

Zázrak v New Yorku (Miracle on 34th Street, 1947)

Zázrak v New Yorku (1947)

Je předvánoční doba, všude nádherná výzdoba, děti mají svá přání a přáníčka, stejně tak i dospělí. Doris Wolkerová (Maureen O'Hara), výkonná manažerka jednoho obchodního domu, zoufale hledá nového představitele reklamního Santa Clause, protože ten dosavadní přišel do práce opilý.

Podaří se jí najít starého, charismatického a sympatického pána – Krise Kringlea (Edmund Gwenn), který o sobě tvrdí, že je skutečný Santa. Kolem sebe má ale samé nevěřící lidi a nevěří mu ani desetiletá dcerka Doris Wolkerové, Suzana (mladičká Natalie Wood).

Všichni se domnívají, že se starý pán zbláznil. Lékař však Doris sdělí, že je Kringel naprosto neškodný. Ona sama, zklamaná a cynická, odmítá pojmy jako jsou víra, kouzlo nebo fantazie. A přesto někteří lidé, zvláště pak Susan, cítí něco zvláštního a nového. Odhodlání Santy-Krise dát pocítit a vnímat duch Vánoc se začíná dařit, ovšem na scénu přichází psycholog, který tvrdí, že je pan Kringel blázen a že patří zavřít do blázince…

Zázrak v New Yorku (Miracle on 34th Street, 1994)

Zázrak v New Yorku (1994)

Šestiletá Susan má pochybnosti o existenci Santa Clause. Maminka ji už dávno prozradila tajemství o Ježíškovi a rozdávaní dárečků. Jednoho předvánočního dne však nečekaně uvidí v jednom obchodním domě Santa Clause, který ji přesvědčí, že je skutečný. Malá Susan tak dostává ten nejhodnotnější dáreček ze všech dárků opětovnou víru ve splnění svých snů…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře