Dvě dívky a jeden muž na Blu-ray

vydáno 1. 9. 2009 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 20th Century Fox, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, Dvě dívky a jeden muž, film, MPEG-4 AVC, Rošťák, Two Girls and a Guy

Dvě dívky a jeden muž / Rošťák (Two Girls and a Guy, 1997)

James Toback platí na americké scéně především za nezávislého režiséra. Ke „komerci“ si ale dost důkladně přičichl, když byl jeho scénář k dramatu Bugsy nominován na Oscara. Komedie Dvě dívky a jeden muž (Two Girls and a Guy, FDb.cz), u nás uváděná také pod rozverným názvem Rošťák, je oproti tomu typickým, skoro až divadelním koncertem tří herců v jednom bytě.

V konverzačce s chytrým námětem, výbornými dialogy a dobrou atmosférou exceluje především Robert Downey Jr., kterému zdatně sekundují jeho dvě dívky – Natasha Gregson Wagner a Heather Graham. Ačkoliv všichni herci podávají nadprůměrné výkony, výsledný dojem přesto může být rozporuplný a film rozhodně nezaujme každého.

Blu-ray vydání snímku připravuje 20th Century Fox, v regionu A (Amerika) vychází 3. listopadu. Studiový standard (MPEG-4 AVC obraz, DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk) bude doplněn komentářem režiséra a herců, rozhovorem s Jamesem Tobackem a trailery, jedná se tedy o minimálně vybavený disk.

Studio Fox své Blu-ray tituly regionálně kóduje, americké vydání si tedy v Evropě nepřehrajeme (to se samozřejmě netýká šťastných majitelů region free Blu-ray přehrávačů). Stejně tak by bylo bláhové očekávat na něm českou jazykovou výbavu, ta by se teoreticky mohla objevit až na některé z mutací edice pro náš region B, která ovšem ještě nebyla ohlášena.

Dvě dívky a jeden muž / Rošťák (Two Girls and a Guy, 1997)

Dvě dívky a jeden muž / Rošťák (1997)

Blake je mladý začínající herec. A samozřejmě se snaží užívat života plnými doušky. To, že má vždy několik žen současně, považuje při své práci za zcela běžné. Vždyť stačí jen trochu plánovat a žádné problémy by neměly nastat. Dokonce i rande si domlouvá na stejném místě a ve stejnou hodinu. Je to velmi praktické pro zapamatování. Ale nesmí to být samozřejmě ve stejný den!

Tahle nešťastná situace se ale Blakovi jednou přihodí. Po celkem rychlé fyzické výměně názorů s oběma zúčastněnými Blake najednou zjišťuje, že je bez děvčat. Náhle mu bleskne hlavou velmi zajímavý nápad. Co je mít obě najednou? Stačí jen holky nějak přesvědčit. Ale Blake je přece herec, takže by to neměl být žádný problém. Tím se začíná roztáčet kolotoč neuvěřitelných komických situacích, ale i překvapivých odhalení.

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře