Duální LG BH200 bude mít plnou podporu Blu-ray profilu 1.1

vydáno 15. 10. 2007 | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa | 6 komentářů

Tagy: 300, BH200, Blu-ray, Blu-ray profil 1.1, Daewoo, Denon, duální, HD DVD, LG, Matrix, Pioneer, přehrávač

LG BH200

Netrpělivě očekávaný hybridní přehrávač Blu-ray a HD DVD LG BH200 bude v Americe na trhu ještě tento měsíc, přesto se pochlubí plnou podporou tzv. Blu-ray profilu 1.1. Tato podpora je přitom povinná až pro přehrávače, uvedené po 31. říjnu 2007.

Blu-ray profil 1.1 (nyní také nazývaný Final Standard Profile) definuje vlastnosti a funkce, které musí každý Blu-ray přehrávač mít a poskytovat. Do tohoto „povinného“ základu například patří:

  • druhý video dekodér (například pro obraz v obraze)
  • druhý audio dekodér (například pro interaktnivní audio a komentáře)
  • 256 MB trvalé paměti pro ukládání dat

Tato výbava je povinná pro přehrávače prodávané po 1. listopadu 2007, dříve uvedených se samozřejmě netýká. Některé stávající přehrávače přesto vylepšující firmware nabídnou, ovšem jen v případě, že budou mít dostačující hardware – například herní konzole Sony PlayStation 3 pomocí nedávno ohlášeného firmware 2.0.

Blu-ray se takto (a pomocí technologie BD-Java) hodlá přiblížit interaktivním možnostem HD DVD (resp. HDi), které v tomto směru zatím jasně vede. Některé tituly (například Trilogie Matrix nebo 300) jsou dokonce díky tomu na HD DVD lépe vybaveny, než v Blu-ray vydání. Přehrávače s podporou Blu-ray profilu 1.1 by měly nabídnout především obraz v obraze, profil 2.0 by měl přidávat ještě BD-Live, tedy (zjednodušeně řečeno) možnost interaktivního bonusového obsahu dostupného přes internet. Tím by se měly síly obou HD formátů zase vyrovnat.

Zdá se, že to nebude dlouho trvat: Blu-ray přehrávače s podporou profilu 1.1 ohlásily kromě LG také společnosti Pioneer, Daewoo a Denon.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Duální LG BH200 bude mít plnou podporu Blu-ray profilu 1.1

Vložil Anonym (bez ověření), 15. Říjen 2007 - 20:10

Obrázek uživatele Anonym

Kdy bude u nas asi nikdo nevite?

Re: Duální LG BH200 bude mít plnou podporu Blu-ray profilu 1.1

Vložil d.f.h, 15. Říjen 2007 - 22:47

Obrázek uživatele d.f.h

LG oficiálně mlčí, ale asi nebude problém objednat si tenhle zatím asi nejlepší (protože defacto jediný) duální HD přehrávač třeba z pixmanie.

Re: Duální LG BH200 bude mít plnou podporu Blu-ray profilu 1.1

Vložil Martinhamr (bez ověření), 16. Říjen 2007 - 10:03

Také ho již netrpělivě vyhlížím.No vnejhorším si pro něj zajedu do Německa.

Re: Duální LG BH200 bude mít plnou podporu Blu-ray profilu 1.1

Vložil d.f.h, 16. Říjen 2007 - 10:20

Obrázek uživatele d.f.h

Určitě, také mám v plánu sehnat ho za každou cenu :-). Nicméně rád bych si počkal na nějaká srovnání se Samsungem BD-UP5000, když už to bude také možnost…

Námět k webu

Vložil Tom (bez ověření), 17. Říjen 2007 - 14:35

Obrázek uživatele Tom

Na tomto výborném webu je spousta článků o stále více HD přístrojích, nemohl by tu ale být i jejich jednoduchý orientační přehled? Zkrátka jenom „Blu-ray přístroje dvojtečka názvy přístrojů“, „HD DVD přístroje dvojtečka názvy přístrojů“, „kombo přístroje dvojtečka názvy přístrojů“. Člověk by získal lepší přehled, jaké přístroje se již objevily a podle jejich názvů si snadno mohl vyhledat, jestli a za kolik se kde prodávají, jaké mají parametry apod. Teď tu lze najít pouze přehled článků, jenže vyhlodat si z nich, jaké přístroje vlastně existují, není úplně nejsnadnější, zvlášť když se o některých přístrojích často píše opakovaně. Proto by bodnul úplně jednoduchý přehled přístrojů bez dalších informací, který by se postupem času rozšiřoval, jak by přibývaly nové modely. Pokud už tu něco takového je, tak se omlouvám za zbytečný příspěvek.

Re: Námět k webu

Vložil d.f.h, 17. Říjen 2007 - 15:52

Obrázek uživatele d.f.h

Není třeba se omlouvat, něco takového tu opravdu není. Databázi přehrávačů mám v plánu už dlouho, bohužel se mi zatím vůbec nedostává času… Slibuji ale, že to bude první věc, na kterou se v listopadu vrhnu! :-)