Duální HD přehrávač LG BH200 se konečně prodává

vydáno 12. 12. 2007 | sekce Novinky | téma Přehrávače, Ze světa | 2 komentáře

Tagy: BD-Java, BD-UP5000, BH100, BH200, Blu-ray, Deep Color, duální, HD DVD, HDi, HDMI, hybridní, LG, přehrávač, QDEO Marvell 88DE2710, Samsung, SIMPLINK

Nedokážete se rozhodnout mezi Blu-ray a HD DVD? Všechny HD filmy ve vaší sbírce mají modré obaly, přesto byste se rádi podívali třeba na Transformers, které Universal vydal pouze na HD DVD? A nebo prostě fandíte oběma konkurenčním formátům a nechcete mít doma dva samostatné přehrávače? Řešení existuje!

LG BH100

LG BH100

Abych byl přesný, tak ono existuje už delší dobu – úplně první duální (nebo také hybridní) přehrávač, schopný pracovat s Blu-ray i HD DVD disky, totiž společnost LG uvedla už na začátku letošního roku. Model BH100 ale nezaznamenal větší úspěch, zejména z důvodu absence podpory interaktivní technologie HDi, která od počátku udržovala formát HD DVD v částečné výhodě oproti konkurenčnímu Blu-ray. Také jeho cena nebyla právě nejpříznivější, $1200 by bylo hodně i za dva samostatné přehrávače.

Dalo se tedy očekávat, že LG bude pracovat na novém modelu, který by nedostatky BH100 odstranil. To se také stalo a nástupce první hybridní „vlaštovky“ byl pod názvem BH200 ohlášen hned v říjnu (viz LG představuje BH200 – duální přehrávač druhé generace). Cena $999, podpora interaktivních technologií pro oba HD formáty, rozhraní HDMI ve verzi 1.3 a spousta dalších příjemných maličkostí – co víc by si člověk mohl přát?

Snad jen dodržení termínu uvedení na americký trh. Mělo to být původně v říjnu, pak v listopadu, začal prosinec a přehrávač stále nikde. Mezitím se sice objevila potěšující informace, že LG BH200 bude mít plnou podporu Blu-ray profilu 1.1, ale samotný přehrávač na pultech obchodů by přece jen potěšil mnohem víc. (Konkurenční duální přehrávač Samsung BD-UP500 také nabral solidní několikaměsíční zpoždění a na trhu zatím stále není.)

LG BH200

Když tedy před dvěma dny společnost LG vydala oficiální tiskovou zprávu k uvedení přehrávače BH200 na americký trh a sklady se konečně začaly plnit, byl to pro mnoho natěšených zájemců ten nejlepší dárek k letošním Vánocům, jaký si mohli přát. Původně ohlášená cena $999 sice zůstala stejná, což v období předvánočních slevových akcí není úplně nejpříjemnější, ale přece jen – za pohodlí jednoho plně vybaveného přehrávače pro oba soupeřící HD formáty možná stojí za to si připlatit.

Co vlastně za své peníze šťastný majitel dostane?

  • kompletní podporu interaktivních technologií BD-Java (Blu-ray) i HDi (HD DVD)
  • kompatibilitu s Blu-ray profilem 1.1 (obraz v obraze atd.)
  • možnost připojení k internetu (LAN Ethernet), interní paměť na stahovaná data
  • upscaling DVD na rozlišení 1080p (QDEO Marvell 88DE2710)
  • podporu pro video 1080p s frekvencí 24, 30 a 60 snímků za sekundu
  • podporu audio Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS a DTS-HD
  • video výstup HDMI 1.3 (Deep Color), komponentní a kompozitní
  • audio výstup digitální optický i analogový
  • možnost připojení externích zařízení přes USB
  • technologii LG SimpLink (snadné ovládání všech přístrojů v HDMI řetězci)

Zbývá snad už jen dodat, že srdcem přehrávače je Broadcom BCM7440 SoC.

O uvedení v Evropě zatím nepadlo ani slovo, natož pak konkrétní termín nebo cena. Jaká bude situace u nás, to je pak ještě těžší odhadnout. Předchozí model BH100 byl na trh uveden se zpožděním několika měsíců s velmi „exkluzivní“ cenou 39990 korun. Teď se sice dá sehnat o nějakých deset tisíc levněji, přesto se ale bojím, že zaváděcí cena BH200 bude u nás alespoň na začátku opět zcela nereálná.

Samsung BD-UP5000 Duo HD

Samsung BD-UP5000 Duo HD

Nezbývá tedy, než si počkat. Možná i na srovnání se slibovaným Samsungem BD-UP5000, který by se měl podle slov výrobce na americkém trhu objevit do konce roku s předpokládanou cenou $799.

Trocha konkurence přece nemůže nikdy uškodit.

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře

Re: Duální HD přehrávač LG BH200 se konečně prodává

Vložil Martinhamr (bez ověření), 13. Prosinec 2007 - 14:38

Možná jsem se jen špatně podíval,ale na E-Bay.com jsem ho již prodávat viděl někdy v Listopadu.

Re: Duální HD přehrávač LG BH200 se konečně prodává

Vložil d.f.h, 13. Prosinec 2007 - 16:34

Obrázek uživatele d.f.h

No a nebyla to třeba jen nějaká předobjednávka, resp. předaukce? :-) Tiskovou zprávu LG vydala opravdu až 10. prosince a myslím si, že věděla proč.