Dr. Parnassus potěší oči i duši na Blu-ray

vydáno 19. 3. 2010 | autor Daniel Felix Hrouzek | sekce Novinky | téma Filmy, Ze světa

Tagy: 12 Monkeys, 12 opic, BD-Live, Blu-ray, DTS-HD Master Audio, film, Imaginárium Dr. Parnasse, MovieIQ, MPEG-4 AVC, Sony Pictures, The Imaginarium of Dr. Parnassus, Twelve Monkeys

Imaginárium Dr. Parnasse (The Imaginarium of Dr. Parnassus, 2009)

Film Terryho Gilliama Imaginárium Dr. Parnasse (The Imaginarium of Dr. Parnassus, FDb.cz je posledním snímkem Heatha Ledgera, který zemřel uprostřed natáčení. Zprvu se přemýšlelo, že film nebude dokončen, nakonec však Gilliam přišel s nečekaným ohlášením. Jako poctu Ledgerovi se roli rozhodli dokončit hned tři vynikající herci – Johnny Depp, Jude Law a Colin Farrell.

Režisér Terry Gilliam připomíná titulní postavu svého posledního filmu, doktora Parnasse, více než by se na první pohled mohlo zdát. Hrdina Imaginária dr. Parnasse, majitel potulné divadelní společnosti, uzavřel smlouvu s Ďáblem, aby mohl žít věčně, vyprávět podivuhodné příběhy a posílat lidi do neuvěřitelného světa představivosti.

Stejně tak i režisér Terry Gilliam je muž, jehož imaginaci opěvují všichni recenzenti světa a jehož příběhy obdivují diváci. Jeho poslední film je velkolepé fantasy, které má slovo imaginace i v samotném názvu. A zcela po právu. Bývalý člen Monty Pythonů a tvůrce filmů Brazil, Král rybář nebo 12 opic se rozhodl natočit příběh naprosto bez hranic.

Blu-ray vydání obrazově i dějově doslova excentrického snímku připravuje na 27. dubna pro region A (USA) Sony Pictures. Technicky standardně zpracovaný film (MPEG-4 AVC video, DTS-HD Master Audio 5.1 zvuk) doplní celá řada zajímavých bonusových materiálů: úvod a komentář režiséra, vynechané scény, celá řada dokumentů o procesu vzniku, natáčení i hercích, rozhovor s Heathem Ledgerem BD-Live funkcionalita MovieIQ a další.

Studio Sony svá Blu-ray vydání nikdy regionálně nekóduje, americká edice tedy půjde bez problémů přehrát i u nás v regionu B. S případnou českou jazykovou výbavou ale můžeme teoreticky počítat jedině na některé z mutací evropského vydání, které zatím nebylo ohlášeno.

Imaginárium Dr. Parnasse / The Imaginarium of Dr. Parnassus (2009)

Dr. Parnassus (Christopher Plummer) kdysi dávno vyhrál nesmrtelnost v sázce s ďáblem panem Nickem. O mnoho století později našel pravou lásku a s ďáblem podepsal novou smlouvu. V ní stálo, že se vzdává své nesmrtelnosti výměnou za mládí, ale jeho prvorozené dítě se v den svých šestnáctých narozenin stane majetkem pana Nicka.

Nyní se čas Parnassovy dcery Valentiny naplnil a on se trápí, jak jí zachránit před neúprosným osudem. Pan Nick přijíždí, aby si převzal svou cenu. Rád se však vsází, a proto se rozhodne znovu riskovat. Valentinu získá ten, který první svede pět nových duší…

Článek je součástí seriálu Blu-ray filmy na obzoru »

Související články

Uložte si: Pošlete dál:

Nejnovější články

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Kamery do bytu přinesou maximální přehled o vaší domácnosti

Chcete vědět, co se děje u vás doma, když tam právě …

Testovací novinka

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit …

Homepage »

Další Novinky

Komentáře